Komunikaty PR

Praktyczne pomysły: dodatkowy blat do pracy schowany w szufladzie

2023-09-01  |  11:00
Biuro prasowe
Kontakt

Małgorzata Wnorowska
Forestor

ul. Postępu 14
02-676 Warszawa
m.wnorowska|forestor.pl| |m.wnorowska|forestor.pl
609192635
www.forestor.pl
Do pobrania Stolnica ( 0.1 MB )

Jak w małej kuchni wygospodarować więcej powierzchni roboczej lub miejsce do zjedzenia szybkiego posiłku? Sprytnym rozwiązaniem jest stolnica, którą ukryjemy w zabudowie za frontem meblowym. Ten dodatkowy blat wysuniemy jak szufladę, kiedy jest potrzebny.

 

Na każde wnętrze i problemy znajdzie się praktyczne rozwiązanie. Nawet nieduża kuchnia może być funkcjonalnie urządzona i wyposażona w niezbędne meble. Na małej przestrzeni nie zawsze pomieścimy wszystko, co byśmy chcieli, ale dzięki sprytnym pomysłom możemy zadbać o własną wygodę i wygospodarować nie tylko dodatkowe miejsce do przechowywania, ale i powierzchnię roboczą, która jest szczególnie ważna dla osób samodzielnie przygotowujących posiłki. Jej niedostatek może doskwierać posiadaczom kuchni w zabudowie jednorzędowej. Jeżeli pozwala na to metraż, możemy zdecydować się dodatkowo na wyspę lub półwysep, które zwiększą potencjał strefy roboczej. W zbyt małej do tego kuchni dużym udogodnieniem będzie na pewno wysuwany blat.

- Urządzając małą kuchnię powinniśmy optymalnie zagospodarować dostępny metraż i pomyśleć o rozwiązaniach, dzięki którym będzie dobrze zorganizowana. Jeżeli nie mamy dość miejsca na blat roboczy, wygodna będzie szuflada ze specjalną stolnicą, która w razie potrzeby zamieni się w dodatkowy blat lub niewielki stolik. Nieużywana i schowana w zabudowie meblowej, nie zajmuje miejsca i nie utrudnia poruszania się po kuchni – doradza Sylwia Kowalska-Mikutel, projektantka firmy KAM.

Za frontem kuchennej szuflady możemy ukryć nie tylko sztućce, zastawę i naczynia, ale również stolnicę, która po wysunięciu zapewni dodatkową powierzchnię roboczą. Dzięki wytrzymałości na obciążenie nawet 70 kg, jest bezpieczna dla użytkowników. Podobnie jak szufladę, bez wysiłku wysuniemy ją wówczas, kiedy będzie potrzebna. Po skończonej pracy zasuwamy front, dzięki czemu nie zabiera cennego miejsca. To bardzo praktyczne rozwiązanie, które docenimy szczególnie w małych kuchniach czy aneksach z ograniczonymi możliwościami aranżacyjnymi, ale dodatkowe miejsce do pracy przyda się każdemu.

 

Mała, ale w pełni funkcjonalna

W dobrze zorganizowanej kuchni wykorzystany jest każdy centymetr, a nowoczesne systemy meblowe zapewniają rozwiązania, które pozwalają zaoszczędzić sporo miejsca. Bez problemu wyposażymy również zabudowę meblową w niezbędne urządzenia AGD. W jednym wysokim słupku można już zamontować zarówno piekarnik, jak i zmywarkę, które jeszcze do niedawna trzeba było lokować w oddalonych od siebie częściach zabudowy. Dzięki specjalnie zaprojektowanej obudowie meblowej, nad zmywarką można umieścić piekarnik, na wygodnej dla użytkowników wysokości wzroku. Wymagana technicznie przestrzeń pomiędzy nimi to idealne miejsce na niską szufladę, w której można przechowywać drobne akcesoria kuchenne. W ten sposób optymalizujemy wykorzystanie dostępnego miejsca w kuchni, bez strat dla komfortu jej użytkowania.

Newseria nie ponosi odpowiedzialności za treści oraz inne materiały (np. infografiki, zdjęcia) przekazywane w „Biurze Prasowym”, których autorami są zarejestrowani użytkownicy tacy jak agencje PR, firmy czy instytucje państwowe.
Źródło informacji: Forestor
Ostatnio dodane
komunikaty PR z wybranej przez Ciebie kategorii
Dom Wyznania miłosne w architekturze Biuro prasowe
2024-07-01 | 08:00

Wyznania miłosne w architekturze

W świecie architektury, za fasadami monumentalnych budowli, kryją się niezwykłe historie miłości, pasji i zawiści. Jedną z nich jest życie ikonicznej Eileen Gray - kobiety bez formalnego
Dom Delektuj się latem z Fiskars
2024-06-28 | 14:00

Delektuj się latem z Fiskars

Lato to doskonały czas na urządzenie pikniku z przyjaciółmi albo rodziną. Tym razem użyjmy do przygotowania i serwowania pysznych dań produktów Fiskars, a gotowanie
Dom LETNIA WYPRZEDAŻ W BOCONCEPT
2024-06-26 | 16:10

LETNIA WYPRZEDAŻ W BOCONCEPT

Duńska marka meblowa BoConcept zaprasza na jedno z największych wydarzeń promocyjnych tego roku - Letnią Wyprzedaż. W dniach 15 czerwca – 31 lipca 2024 roku, znaczną część kolekcji

Kalendarium

Więcej ważnych informacji

Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Media

Aleksandra Popławska: Tantiemy z internetu to są zarobki za naszą pracę i nam się należą. W Europie wszyscy powinniśmy działać na podobnych prawach

W piątek zakończyła się batalia środowiska filmowego o tantiemy z platform streamingowych. Dzięki nowym przepisom twórcy i wykonawcy utworów audiowizualnych oraz wykonawcy utworów słownych i słowno-muzycznych będą uzyskiwać stosowne wynagrodzenie za udostępnianie ich dzieł w sieci. Za nowelą głosowało 417 posłów, 18 było przeciw, a jedna osoba wstrzymała się od głosu. Aktorzy mogą więc wreszcie odetchnąć z ulgą. Aleksandra Popławska i Krzysztof Dracz są jednak rozgoryczeni tym, że tak długo musieli czekać na takie rozwiązanie. Stosowne rozporządzenie powinno wejść w życie już trzy lata temu.

Ochrona środowiska

Nowe obowiązki przedsiębiorców dotyczące jednorazowych opakowań z plastiku. Takie regulacje zyskują duże poparcie społeczne

1 lipca wchodzą w życie nowe obowiązki dotyczące gospodarowania odpadami opakowaniowymi. Przedsiębiorcy w gastronomii będą musieli oferować klientom alternatywne dla plastikowych opakowania wielorazowego użytku na żywność i napoje. Obowiązkiem staje się także stosowanie zakrętek i wieczek przymocowanych do butelek i kartoników, by ten cenny surowiec trafiał również do przetworzenia. Nowe wymogi to kolejne etapy wdrażania dyrektywy plastikowej, której celem jest ograniczenie ilości odpadów z tworzyw sztucznych zalegających na wysypiskach śmieci. W planach są kolejne regulacje, które mają sprawić, że opakowania staną się bardziej przyjazne dla środowiska. Globalne badania wskazują, że takie przepisy cieszą się dużym poparciem w społeczeństwach.

Konsument

Nawyki żywieniowe z dzieciństwa przekładają się na ryzyko otyłości w dorosłym życiu. Naukowcy zbadali wpływ podawanych dzieciom napojów

Dbanie o odpowiednią dietę w pierwszych latach dziecka ma duże znaczenie dla ograniczenia ryzyka otyłości w jego dorosłym życiu. Naukowcy ze Szkoły Psychologii Uniwersytetu Swansea badali to na przykładzie napojów spożywanych przez dzieci. Przyglądali się przez ponad dwie dekady 1,4 tys. dorastających dzieci i doszli do wniosków, że spożywanie napojów słodzonych cukrem w pierwszych latach wpływa na tworzenie złych nawyków dietetycznych, a co się z tym wiąże – zwiększa ryzyko otyłości, nawet po wielu latach.