Komunikaty PR

Red Dot Award 2021 przyznana produktom Haier za design

2021-05-31  |  10:00
Biuro prasowe

Nowoczesne i designerskie produkty Haier: płyta gazowa premium marki Haier Gas on Metal z Serii 6 oraz innowacyjny piekarnik do zabudowy Haier I-Touch Series 6, znalazły się wśród zdobywców prestiżowej nagrody Red Dot Award 2021 w kategorii Product Design, ze specjalnym wyróżnieniem za „Produkt innowacyjny”. Red Dot to jedna z najbardziej prestiżowych nagród w świecie designu, uważana za wyznacznik najlepszego wzornictwa oraz najwyższej klasy i jakości. Ten swoisty „Oscar designu” przyznawany jest od 65 lat przez Design Zentrum Nordhein Westfalen w Niemczech.

 

Red Dot dla płyty gazowej Haier Gas on Metal z Serii 6 o stylowym wzornictwie

Kolekcja Haier Gas on Metal 6 została zaprojektowana przez włoskich projektantów tak, aby nadać każdej kuchni elegancki i minimalistyczny styl. Wyróżniona płyta gazowa z tej kolekcji charakteryzuje się ekskluzywnym wzornictwem. Dzięki szklanej powierzchni, prosta, ciemnoszara płyta ze stali nierdzewnej zyskuje elegancki szyk i stylową oprawę. Co więcej, ergonomiczny żeliwny ruszt o symetrycznych, kwadratowych kształtach, nadaje płycie nowoczesny wygląd. Ta solidna konstrukcja jest także bardzo bezpieczna – bez trudu utrzyma nawet największe naczynia.

Ultranowoczesnemu wzornictwu płyty Haier Gas on Metal 6 towarzyszy szereg rozwiązań technologicznych, mających na celu osiągnięcie doskonałych wyników gotowania i skrócenie czasu spędzanego w kuchni. Wśród nich warto wymienić palnik XXL, o mocy 5 kW, z podwójnym pierścieniem ognia oraz technologię PreciFlame, która umożliwia regulację intensywności płomienia w skali od 1 do 9, co pomaga precyzyjnie dobrać poziom grzania, który zagwarantuje idealny rezultat gotowania.

Red Dot dla innowacyjnego i starannie zaprojektowanego piekarnika do zabudowy Haier I-Touch z Serii 6

Nowy piekarnik Haier I-Touch z Serii 6 został zaprojektowany z wielkim pietyzmem, co z pewnością doceniła kapituła Red Dot Award. Proces jego projektowania rozpoczął się od badania proporcji ludzkiego ciała w celu zdefiniowania na nowo  kształtu urządzenia i stworzenia jego eleganckiej i zrównoważonej estetyki, zdolnej do przedefiniowania naszej przestrzeni kuchennej. Jednocześnie projektowano położenie i proporcje poszczególnych elementów piekarnika. Przyciemniana szyba wzbogacona została o elementy z ciemnego aluminium, które w połączeniu z czarnym błyszczącym aluminium uchwytu tworzą niezwykle elegancką konstrukcję drzwi.

Szczególną wagę przywiązano do ekskluzywnych materiałów i wyrazistych detali, co miało na celu stworzenie subtelnych kontrastów, a przez to niepowtarzalnego efektu. Paleta kolorów została starannie skomponowana: rama i uchwyt to aluminiowe profile w kolorze Sage Grey, podczas gdy panel sterowania i ciemnoszare fragmenty drzwi, elegancko obramowujące interfejs użytkownika oraz logo Haier, tworzą efekt „ton sur ton” z czarnymi elementami. Kolejne ciekawe połączenie uzyskano zestawiając szczotkowane aluminium z efektem błyszczącego szkła.

Duża część procesu projektowania polegała także na analizie tego, jak użytkownik korzysta z piekarnika. Miało to na celu zastosowanie najodpowiedniejszych funkcji i informacji oraz usunięcie wszystkich niepotrzebnych elementów.

Dzięki temu korzystanie z piekarnika to sama przyjemność. Intuicyjny interfejs pomaga wybrać spośród wielu programów gotowania, a także skorzystać ze smacznych przepisów kulinarnych. Co więcej, funkcja U-Create umożliwia tworzenie własnych, spersonalizowanych przepisów. Piekarnikiem można także sterować za pomocą smartfona i dedykowanej aplikacji hOn – innowacyjnej platformy opracowanej przez Haier Europe, która aktywuje i zarządza wszystkimi urządzeniami AGD w naszym domu.

Newseria nie ponosi odpowiedzialności za treści oraz inne materiały (np. infografiki, zdjęcia) przekazywane w „Biurze Prasowym”, których autorami są zarejestrowani użytkownicy tacy jak agencje PR, firmy czy instytucje państwowe.
Ostatnio dodane
komunikaty PR z wybranej przez Ciebie kategorii
Dom „ArtFormy” – weź udział w konkursie na projekt mebli! Biuro prasowe
2024-07-08 | 10:50

„ArtFormy” – weź udział w konkursie na projekt mebli!

W przyszłym roku będziemy obchodzili 100. rocznicę słynnej Międzynarodowej Wystawy Sztuk Dekoracyjnych i Nowoczesnego Przemysłu. By uczcić to wydarzenie, Studio Prostych Form postanowiło
Dom Wanny prostokątne: najczęściej wybierane do łazienki
2024-07-08 | 09:00

Wanny prostokątne: najczęściej wybierane do łazienki

Wanna to nie tylko jeden z niezbędnych elementów wyposażenia łazienki, ale także miejsce codziennego relaksu i wyciszenia. W świecie współczesnego designu, prostokątne wanny
Dom Prace ociepleniowe latem. Co trzeba wiedzieć
2024-07-06 | 11:00

Prace ociepleniowe latem. Co trzeba wiedzieć

Przeprowadzenie termomodernizacji latem jak planowanie rejsu wymaga sprawdzenia prognozy pogody. Przy coraz łagodniejszych zimach i wydłużonych ciepłych miesiącach w praktyce sezon budowlany

Kalendarium

Więcej ważnych informacji

Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Podróże

Klaudia Carlos: Nigdzie nie ma takiego piasku złocistego jak nad Bałtykiem. Mam tam swoje ulubione miejsca, ale lubię też poszukiwać nowych

Wokół wakacji nad polskim morzem przez lata narosło wiele stereotypów. Prezenterka zapewnia jednak, że ją samą nie zniechęcają ani stwierdzenia, że „jest za drogo”, ani że „zazwyczaj jest zła pogoda”. I choć turyści chociażby ze względu na „paragony grozy” coraz częściej omijają łukiem Morze Bałtyckie, to ona jest konsekwentna w swoich wyborach. Każdego roku stawia właśnie na Bałtyk i przekonuje, że nadmorskie miejscowości są bardziej urokliwe niż zagraniczne kurorty, a polskie piaszczyste plaże nie mają sobie równych.

Handel

Oliwa z oliwek i produkty z grzybami wśród najczęściej kwestionowanych przez IJHARS. Jakość pozostawia wiele do życzenia

Inspekcja Jakości Handlowej Artykułów Rolno-Spożywczych co roku przeprowadza kilkadziesiąt tysięcy czynności kontrolnych. W ubiegłym roku 16 proc. skontrolowanych artykułów rolno-spożywczych na etapie detalu miało parametry fizykochemiczne niezgodne z przepisami, a co czwarta partia była nieprawidłowo oznaczona. Do najczęściej kwestionowanych produktów należały oliwa z oliwek i przetwory grzybowe. – Konsument, jako najsłabsze ogniwo w łańcuchu, musi być właściwie poinformowany o składzie danego produktu – podkreśla Dorota Balińska-Hajduk z GIJHARS.

Prawo

Polskie prawo nie zakazuje trzymania psów na uwięzi. Nowy projekt ustawy proponuje bardziej restrykcyjne przepisy

Kara aresztu do lat trzech i grzywny do tysiąca złotych grożą właścicielom, którzy trzymają psy na łańcuchu. Zgodnie z prawem pies nie może być przywiązany dłużej niż przez 12 godzin, na uwięzi krótszej niż 3 metry. W rzeczywistości jednak ciężko udowodnić naruszenie tego przepisu. – Nadszedł czas, żeby powiedzieć stop utrzymywaniu psów na uwięzi. Pies to nie jest tani system alarmowy – podkreśla Michał Dąbrowski, dyrektor Towarzystwa Opieki nad Zwierzętami w Polsce. Szansą na zmianę może być obywatelski projekt ustawy, przygotowany przez kilka organizacji działających na rzecz ochrony zwierząt, który trafił niedawno do Sejmu.