Komunikaty PR

Samsung zaprasza do kuchni MasterChef Junior

2021-03-03  |  12:00
Biuro prasowe

Młodzi kucharze znów będą nas zaskakiwać! Już po raz 6. zmierzą się w kulinarnej rozgrywce serwując dania, których nie powstydziliby się najwięksi mistrzowie kuchni. 7 marca br. kuchnia MasterChef Junior wypełni się energią i talentem uczestników, którzy w pełni zaprezentują swoje możliwości. O jej wyposażenie zadbał Samsung.

Program MasterChef Junior to dla uczestników dobra zabawa, ale także prawdziwa szkoła gotowania i inspirująca rywalizacja. W każdym z odcinków liczą się nie tylko doskonałe efekty w postaci skomplikowanych i wyrafinowanych dań, ale i czas gotowania. Partnerem 6. edycji programu jest Samsung, który wyposażył kuchnię MasterChef Junior w innowacyjne urządzenia, które pomagają małym kucharzom osiągnąć mistrzowski poziom i przechodzić przez kolejne etapy eliminacji.

Podwójne pieczenie – szybsze efekty

Umiejętności uczestników dziecięcej edycji programu robią niemałe wrażenie. W tej edycji mali szefowie będą korzystać z piekarnika Samsung Dual Cook Flex™. Zaletą tego rewolucyjnego urządzenia jest jego wyjątkowa konstrukcja. Jako pierwszy piekarnik na rynku pozwolił na pieczenie dwóch potraw jednocześnie[1]. Dzięki specjalnemu separatorowi możemy piec w tym samym czasie tak różne dania jak ryba i sernik w dwóch odmiennych trybach i temperaturach bez ryzyka przenikania się zapachów. To doskonałe rozwiązanie, gdy oczekujemy gości w sobotnie popołudnie lub gdy nasze pociechy mają ochotę na zupełnie różne potrawy. Oszczędzamy w ten sposób czas, który możemy poświęcić swoim bliskim. Z kolei innowacyjne, dzielone drzwi Flex Door pozwalają na otwarcie tylko górnej części urządzenia, pozostawiając dolną komorę szczelnie zamkniętą. Dzięki temu możemy doglądać dania, które pieką się na pierwszym poziomie bez ingerencji w drugą, dolną strefę pieczenia. To szczególnie istotne, gdy jednocześnie pieczemy na przykład pieczeń wymagającą podlewania i ciasto, które jest wrażliwe na zmianę temperatury i potrzebuje dłuższego czasu pieczenia.

Świeżość produktów – podstawa w kuchni

Aby sprostać kulinarnym wyzwaniom potrzebujemy dużej lodówki, w której zmieszczą się wszystkie potrzebne produkty. Ich doskonała świeżość jest bowiem podstawą, jeśli chcemy cieszyć się idealnym smakiem i aromatem potraw. Dzięki technologii SpaceMax™, zastosowanej w lodówkach Samsung Side by Side oraz Combi z dolnym zamrażalnikiem, zyskujemy dodatkową przestrzeń wewnętrzną przy zachowaniu standardowych wymiarów zewnętrznych urządzenia. Jednocześnie, za sprawą technologii Twin Cooling Plus™ optymalizującej temperaturę i wilgotność w lodówce oraz zamrażarce, żywność pozostaje soczysta i świeża nawet dwa razy dłużej*. Dzięki niezależnym obiegom powietrza zapachy nie mieszają się, a żywność zachowuje swój naturalny aromat. Co więcej kompresor Digital Inverter w lodówkach Samsung optymalizuję pracę tak, aby maksymalnie ograniczyć wahania temperatury do ±0,5°C**. W zachowaniu stałej temperatury pomaga też elegancki, metalowy panel Metal Cooling™, który stabilizuje temperaturę wewnątrz urządzenia po otwarciu drzwi.

 

Poza piekarnikami Dual Cook Flex™ i lodówkami Samsung, młodzi mistrzowie kuchni będą korzystać również z płyt gazowych Samsung.

 

Zarezerwuj sobie niedzielny wieczór – zobacz jak doskonale radzą sobie uczestnicy 6. edycji MasterChef Junior i daj się zainspirować.

TVN, niedziela 7.03.2021, godz. 20:00

 

*  Poziom świeżości podany na podstawie wyników prób przeprowadzonych przez SLG Prüf- und Zertifizierungs GmbH* dla lodówek RS6*N8* w porównaniu do konwencjonalnego modelu Samsung RSA1U*

** Działa wyłącznie w komorze lodówki, przy zamkniętym urządzeniu.

[1] W różnych trybach oraz temperaturach pieczenia i bez obawy o mieszanie się zapachów.

Newseria nie ponosi odpowiedzialności za treści oraz inne materiały (np. infografiki, zdjęcia) przekazywane w „Biurze Prasowym”, których autorami są zarejestrowani użytkownicy tacy jak agencje PR, firmy czy instytucje państwowe.
Ostatnio dodane
komunikaty PR z wybranej przez Ciebie kategorii
Dom Purmo – Konsumencki Lider Jakości 2024 Biuro prasowe
2024-07-09 | 11:00

Purmo – Konsumencki Lider Jakości 2024

Firma Purmo znalazła się wśród laureatów w ogólnopolskim badaniu konsumenckim zdobywając Konsumencki Lider Jakości 2024 w kategorii „Grzejniki”. Badanie
Dom Niemal 50 lat nowej definicji czystości dzięki toaletom myjącym Geberit
2024-07-08 | 16:25

Niemal 50 lat nowej definicji czystości dzięki toaletom myjącym Geberit

Choć Europa wciąż zdominowana jest przez lata używania mało ekologicznego papieru toaletowego, z pomocą przychodzą zrywające z tradycją toalety myjące. Kiedy Geberit wprowadził na rynek
Dom „ArtFormy” – weź udział w konkursie na projekt mebli!
2024-07-08 | 10:50

„ArtFormy” – weź udział w konkursie na projekt mebli!

W przyszłym roku będziemy obchodzili 100. rocznicę słynnej Międzynarodowej Wystawy Sztuk Dekoracyjnych i Nowoczesnego Przemysłu. By uczcić to wydarzenie, Studio Prostych Form postanowiło

Kalendarium

Więcej ważnych informacji

Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Psychologia

Luna: W moim życiu jest więcej momentów zwątpienia i bezradności niż szczęścia i ekscytacji. Tylko tego nie pokazuję na Instagramie

Wokalistka chce, by jej pierwszy singiel zaprezentowany po Eurowizji był symbolem wewnętrznego odrodzenia, nowego początku i nadziei, bo choć życie pełne jest upadków, to najważniejsze jest, by z każdej porażki wyciągnąć odpowiednie wnioski, zawsze walczyć o swoje szczęście i odnaleźć w sobie siłę do działania. „Alive” to pełne emocji, intymne wyznanie Luny, ukazujące jej wewnętrzną walkę z wątpliwościami i przytłaczającymi myślami. Utwór opowiada o stanie zawieszenia między dwoma światami – rzeczywistym, pełnym wyzwań i wyimaginowanym, gdzie można znaleźć chwilowe ukojenie.

Handel

W ciągu 5–10 lat spodziewane duże wzrosty sprzedaży żywności ekologicznej. Największą barierą pozostaje niska świadomość konsumentów

Już blisko 80 proc. polskich konsumentów deklaruje kupowanie żywności ekologicznej – wynika z badania przeprowadzonego dla Polskiej Izby Żywności Ekologicznej przez Stowarzyszenie Delta Partner. Ten odsetek sukcesywnie rośnie, podobnie jak wartość rynku ekologicznej żywności, która według szacunków NIQ wynosi już ok. 2 mld zł, stanowiąc prawie 1 proc. wartości całego rynku spożywczego. Dalsze wzrosty utrudnia jednak fakt, że wielu konsumentów wciąż ma problem z rozpoznaniem produktów bio na sklepowych półkach. Według badań tylko co czwarty klient potrafi prawidłowo rozpoznać w sklepie symbol euroliścia, który gwarantuje, że produkt powstał zgodnie z restrykcyjnymi unijnymi wymogami rolnictwa ekologicznego.

Podróże

Klaudia Carlos: Nigdzie nie ma takiego piasku złocistego jak nad Bałtykiem. Mam tam swoje ulubione miejsca, ale lubię też poszukiwać nowych

Wokół wakacji nad polskim morzem przez lata narosło wiele stereotypów. Prezenterka zapewnia jednak, że ją samą nie zniechęcają ani stwierdzenia, że „jest za drogo”, ani że „zazwyczaj jest zła pogoda”. I choć turyści chociażby ze względu na „paragony grozy” coraz częściej omijają łukiem Morze Bałtyckie, to ona jest konsekwentna w swoich wyborach. Każdego roku stawia właśnie na Bałtyk i przekonuje, że nadmorskie miejscowości są bardziej urokliwe niż zagraniczne kurorty, a polskie piaszczyste plaże nie mają sobie równych.