Samsung zaprasza do kuchni MasterChef Junior
Młodzi kucharze znów będą nas zaskakiwać! Już po raz 6. zmierzą się w kulinarnej rozgrywce serwując dania, których nie powstydziliby się najwięksi mistrzowie kuchni. 7 marca br. kuchnia MasterChef Junior wypełni się energią i talentem uczestników, którzy w pełni zaprezentują swoje możliwości. O jej wyposażenie zadbał Samsung.
Program MasterChef Junior to dla uczestników dobra zabawa, ale także prawdziwa szkoła gotowania i inspirująca rywalizacja. W każdym z odcinków liczą się nie tylko doskonałe efekty w postaci skomplikowanych i wyrafinowanych dań, ale i czas gotowania. Partnerem 6. edycji programu jest Samsung, który wyposażył kuchnię MasterChef Junior w innowacyjne urządzenia, które pomagają małym kucharzom osiągnąć mistrzowski poziom i przechodzić przez kolejne etapy eliminacji.
Podwójne pieczenie – szybsze efekty
Umiejętności uczestników dziecięcej edycji programu robią niemałe wrażenie. W tej edycji mali szefowie będą korzystać z piekarnika Samsung Dual Cook Flex™. Zaletą tego rewolucyjnego urządzenia jest jego wyjątkowa konstrukcja. Jako pierwszy piekarnik na rynku pozwolił na pieczenie dwóch potraw jednocześnie[1]. Dzięki specjalnemu separatorowi możemy piec w tym samym czasie tak różne dania jak ryba i sernik w dwóch odmiennych trybach i temperaturach bez ryzyka przenikania się zapachów. To doskonałe rozwiązanie, gdy oczekujemy gości w sobotnie popołudnie lub gdy nasze pociechy mają ochotę na zupełnie różne potrawy. Oszczędzamy w ten sposób czas, który możemy poświęcić swoim bliskim. Z kolei innowacyjne, dzielone drzwi Flex Door pozwalają na otwarcie tylko górnej części urządzenia, pozostawiając dolną komorę szczelnie zamkniętą. Dzięki temu możemy doglądać dania, które pieką się na pierwszym poziomie bez ingerencji w drugą, dolną strefę pieczenia. To szczególnie istotne, gdy jednocześnie pieczemy na przykład pieczeń wymagającą podlewania i ciasto, które jest wrażliwe na zmianę temperatury i potrzebuje dłuższego czasu pieczenia.
Świeżość produktów – podstawa w kuchni
Aby sprostać kulinarnym wyzwaniom potrzebujemy dużej lodówki, w której zmieszczą się wszystkie potrzebne produkty. Ich doskonała świeżość jest bowiem podstawą, jeśli chcemy cieszyć się idealnym smakiem i aromatem potraw. Dzięki technologii SpaceMax™, zastosowanej w lodówkach Samsung Side by Side oraz Combi z dolnym zamrażalnikiem, zyskujemy dodatkową przestrzeń wewnętrzną przy zachowaniu standardowych wymiarów zewnętrznych urządzenia. Jednocześnie, za sprawą technologii Twin Cooling Plus™ optymalizującej temperaturę i wilgotność w lodówce oraz zamrażarce, żywność pozostaje soczysta i świeża nawet dwa razy dłużej*. Dzięki niezależnym obiegom powietrza zapachy nie mieszają się, a żywność zachowuje swój naturalny aromat. Co więcej kompresor Digital Inverter w lodówkach Samsung optymalizuję pracę tak, aby maksymalnie ograniczyć wahania temperatury do ±0,5°C**. W zachowaniu stałej temperatury pomaga też elegancki, metalowy panel Metal Cooling™, który stabilizuje temperaturę wewnątrz urządzenia po otwarciu drzwi.
Poza piekarnikami Dual Cook Flex™ i lodówkami Samsung, młodzi mistrzowie kuchni będą korzystać również z płyt gazowych Samsung.
Zarezerwuj sobie niedzielny wieczór – zobacz jak doskonale radzą sobie uczestnicy 6. edycji MasterChef Junior i daj się zainspirować.
TVN, niedziela 7.03.2021, godz. 20:00
* Poziom świeżości podany na podstawie wyników prób przeprowadzonych przez SLG Prüf- und Zertifizierungs GmbH* dla lodówek RS6*N8* w porównaniu do konwencjonalnego modelu Samsung RSA1U*
** Działa wyłącznie w komorze lodówki, przy zamkniętym urządzeniu.
[1] W różnych trybach oraz temperaturach pieczenia i bez obawy o mieszanie się zapachów.

Jak czytać rzuty mieszkań i uniknąć przykrych niespodzianek? AI ułatwia wybór

Czym stresują się Polacy? Finanse i obowiązki domowe w czołówce. Wyniki badań

Wąskie regały metalowe do garażu. Praktyczne rozwiązania
Kalendarium
Więcej ważnych informacji
Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Nie żyje Jadwiga Jankowska-Cieślak

Jadwiga Jankowska-Cieślak: Zwykle Złota Palma otwiera ścieżkę do kariery, a mi zamknęła. W Polsce trwał wtedy stan wojenny i musiałam szybko wracać do kraju
Dom i ogród

Eliza Gwiazda: Bez chemii naprawdę można wysprzątać mieszkanie na błysk. Wiele rzeczy da się doczyścić na przykład sodą
Influencerka lubi, gdy w jej domu wszystko lśni, i ma swoje sprawdzone metody sprzątania bez używania chemii. Popularne składniki, które można znaleźć w każdej kuchni, takie jak soda, ocet czy kwasek cytrynowy, okazują się bowiem równie skuteczne i wydajne jak detergenty. Eliza Gwiazda zaznacza, że naturalne metody sprzątania i czyszczenia różnych powierzchni są przyjazne dla środowiska oraz bezpieczne dla domowników i zwierząt.
Handel
Piwo bezalkoholowe stanowi już 6,5 proc. sprzedaży browarów. Konsumenci świadomie ograniczają spożycie alkoholu

W 2024 roku polscy konsumenci kupowali ponad 1 mln butelek i puszek piwa 0,0% dziennie. Przez ostatnią dekadę rynek tych piw urósł pod względem wolumenu 10-krotnie. Branża inwestuje w innowacje w segmencie piw bezalkoholowych, wzmacniając nie tylko smak, ale również ich wartości odżywcze. Piwa 0,0% wpisują się w coraz popularniejszy, zwłaszcza wśród młodszego pokolenia, trend NoLo (no alcohol low alcohol), co może okazać się furtką do ograniczenia konsumpcji alkoholu.
Moda
Krzysztof Skórzyński: Lubimy mówić, że dbamy o środowisko i dajemy rzeczom drugie życie. A potem idziemy do galerii i kupujemy nowe ubrania

Z obserwacji dziennikarza wynika, że choć niektóre firmy promują swoje działania i produkty jako ekologiczne, to zdarza się, że rzeczywistość jest zgoła inna. Podobnie jest z osobami z naszego otoczenia. Bywa, że głośno mówią o recyklingu, a jednocześnie ślepo gonią za modą i wciąż kupują nowe ubrania, dodatki czy elementy wyposażenia wnętrz. Krzysztof Skórzyński i Kajra zapewniają jednak, że zależy im na tym, by nie zanieczyszczać środowiska kolejnymi odpadami, dlatego są zwolennikami ponownego wykorzystywania różnych rzeczy.