Samsung zaprasza do kuchni MasterChef Junior
Młodzi kucharze znów będą nas zaskakiwać! Już po raz 6. zmierzą się w kulinarnej rozgrywce serwując dania, których nie powstydziliby się najwięksi mistrzowie kuchni. 7 marca br. kuchnia MasterChef Junior wypełni się energią i talentem uczestników, którzy w pełni zaprezentują swoje możliwości. O jej wyposażenie zadbał Samsung.
Program MasterChef Junior to dla uczestników dobra zabawa, ale także prawdziwa szkoła gotowania i inspirująca rywalizacja. W każdym z odcinków liczą się nie tylko doskonałe efekty w postaci skomplikowanych i wyrafinowanych dań, ale i czas gotowania. Partnerem 6. edycji programu jest Samsung, który wyposażył kuchnię MasterChef Junior w innowacyjne urządzenia, które pomagają małym kucharzom osiągnąć mistrzowski poziom i przechodzić przez kolejne etapy eliminacji.
Podwójne pieczenie – szybsze efekty
Umiejętności uczestników dziecięcej edycji programu robią niemałe wrażenie. W tej edycji mali szefowie będą korzystać z piekarnika Samsung Dual Cook Flex™. Zaletą tego rewolucyjnego urządzenia jest jego wyjątkowa konstrukcja. Jako pierwszy piekarnik na rynku pozwolił na pieczenie dwóch potraw jednocześnie[1]. Dzięki specjalnemu separatorowi możemy piec w tym samym czasie tak różne dania jak ryba i sernik w dwóch odmiennych trybach i temperaturach bez ryzyka przenikania się zapachów. To doskonałe rozwiązanie, gdy oczekujemy gości w sobotnie popołudnie lub gdy nasze pociechy mają ochotę na zupełnie różne potrawy. Oszczędzamy w ten sposób czas, który możemy poświęcić swoim bliskim. Z kolei innowacyjne, dzielone drzwi Flex Door pozwalają na otwarcie tylko górnej części urządzenia, pozostawiając dolną komorę szczelnie zamkniętą. Dzięki temu możemy doglądać dania, które pieką się na pierwszym poziomie bez ingerencji w drugą, dolną strefę pieczenia. To szczególnie istotne, gdy jednocześnie pieczemy na przykład pieczeń wymagającą podlewania i ciasto, które jest wrażliwe na zmianę temperatury i potrzebuje dłuższego czasu pieczenia.
Świeżość produktów – podstawa w kuchni
Aby sprostać kulinarnym wyzwaniom potrzebujemy dużej lodówki, w której zmieszczą się wszystkie potrzebne produkty. Ich doskonała świeżość jest bowiem podstawą, jeśli chcemy cieszyć się idealnym smakiem i aromatem potraw. Dzięki technologii SpaceMax™, zastosowanej w lodówkach Samsung Side by Side oraz Combi z dolnym zamrażalnikiem, zyskujemy dodatkową przestrzeń wewnętrzną przy zachowaniu standardowych wymiarów zewnętrznych urządzenia. Jednocześnie, za sprawą technologii Twin Cooling Plus™ optymalizującej temperaturę i wilgotność w lodówce oraz zamrażarce, żywność pozostaje soczysta i świeża nawet dwa razy dłużej*. Dzięki niezależnym obiegom powietrza zapachy nie mieszają się, a żywność zachowuje swój naturalny aromat. Co więcej kompresor Digital Inverter w lodówkach Samsung optymalizuję pracę tak, aby maksymalnie ograniczyć wahania temperatury do ±0,5°C**. W zachowaniu stałej temperatury pomaga też elegancki, metalowy panel Metal Cooling™, który stabilizuje temperaturę wewnątrz urządzenia po otwarciu drzwi.
Poza piekarnikami Dual Cook Flex™ i lodówkami Samsung, młodzi mistrzowie kuchni będą korzystać również z płyt gazowych Samsung.
Zarezerwuj sobie niedzielny wieczór – zobacz jak doskonale radzą sobie uczestnicy 6. edycji MasterChef Junior i daj się zainspirować.
TVN, niedziela 7.03.2021, godz. 20:00
* Poziom świeżości podany na podstawie wyników prób przeprowadzonych przez SLG Prüf- und Zertifizierungs GmbH* dla lodówek RS6*N8* w porównaniu do konwencjonalnego modelu Samsung RSA1U*
** Działa wyłącznie w komorze lodówki, przy zamkniętym urządzeniu.
[1] W różnych trybach oraz temperaturach pieczenia i bez obawy o mieszanie się zapachów.

Łotewski producent wysokiej jakości domów prefabrykowanych wchodzi na polski rynek

Gdzie przechować rzeczy? Praktyczne rozwiązania na różne życiowe sytuacje

Jak wybrać idealną szklarnię ogrodową? Poradnik dla początkujących
Więcej ważnych informacji
Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Muzyka

Mika Urbaniak: Dążę do tego, by żyć w autentyczności. Stawiam więc granice w relacjach z innymi
Wokalistka podkreśla, że życie w zgodzie z własnym wnętrzem wymaga nie tylko autorefleksji, ale także odważnego wyrażania siebie i dbania o własne potrzeby. Taki sposób funkcjonowania pomaga utrzymać komfort emocjonalny, pozwala maksymalnie wykorzystać drzemiący w nas potencjał i jest fundamentem szczęśliwego życia. Mika Urbaniak zwraca też uwagę na konieczność wyznaczania granic w relacjach z innymi i budowanie zdrowych relacji.
Ochrona środowiska
Mężczyźni generują dużo wyższy ślad węglowy z transportu i konsumpcji niż kobiety. Główne powody to spożycie czerwonego mięsa i jazda samochodem

Ślad węglowy generowany przez kobiety, liczony na podstawie diety i wykorzystania środków transportu, jest o jedną czwartą niższy w porównaniu do mężczyzn – donoszą francuscy i brytyjscy naukowcy na podstawie badań przeprowadzonych we Francji. Nawet po skorygowaniu wyników, na przykład o różnice płciowe w zapotrzebowaniu na kalorie, luka pozostaje bardzo duża. Tym, co w większości odpowiada za te różnice, są czerwone mięso i samochody – oba wysokoemisyjne i oba powiązane ze stereotypowym wizerunkiem mężczyzny.
Gwiazdy
Marcelina Zawadzka: Kiedyś sama decydowałam o swoim życiu i nie byłam od nikogo zależna. Teraz już przy opiece nad synkiem jestem zdana na pomoc innych

Prezenterka przyznaje, że bycie mamą to ciągłe wykraczanie poza swoją strefę komfortu, bo od momentu narodzin dziecka jest się całkowicie odpowiedzialnym za tę małą istotę i trzeba ustawić wszystko pod jej potrzeby. Każdego dnia macierzyństwo uczy ją pokory i pokazuje, że nie na wszystko ma wpływ i nie wszystkiemu jest w stanie zapobiec. Często nie pozostaje nic innego, jak przyjąć trudne doświadczenia i wyciągnąć z nich odpowiednią lekcję. Marcelina Zawadzka zdradza, że jej dziewięciomiesięczny syn już stawia pierwsze kroki i jest niezwykle ciekawy świata. Czasami towarzyszy jej także w pracy.