Smaki lata w jesiennej kuchni. Suszone pomidory w paskach w oleju z ziołami ze s
Jesień to czas, kiedy poszukujemy rozgrzewających i aromatycznych dań, które doskonale wpisują się w klimat chłodniejszych dni. Warto jednak na chwilę przywołać smaki lata, które mogą urozmaicić sezonowe potrawy. Suszone pomidory w paskach w oleju z ziołami ze słonecznikiem OLE! to produkt, który idealnie połączy słoneczną esencję lata z głębokimi smakami jesieni.
W listopadzie, kiedy często sięgamy po kremy z dyni, pieczone warzywa czy zapiekanki, suszone pomidory stają się niezastąpionym dodatkiem. Ich intensywny smak, wzbogacony aromatycznymi ziołami i chrupiącymi pestkami słonecznika, doskonale współgra z jesiennymi przepisami. Dzięki tej kombinacji potrawy zyskują nie tylko dodatkowy smak, ale również teksturę, która sprawia, że każdy kęs jest wyjątkowy. Forma cienkich paseczków, dodatkowo ułatwia i przyspiesza przygotowanie posiłków.
Suszone pomidory w paskach w oleju z ziołami ze słonecznikiem OLE! to produkt, który pozwala cieszyć się smakami lata przez cały rok, a jednocześnie stanowi doskonałą bazę do kreowania wykwintnych jesiennych dań. Idealnie sprawdza się w sałatkach, makaronach, czy jako dodatek do pieczonych mięs i warzyw. Szukając inspiracji na szybki, sycący obiad wypróbuj przepis na Makaron z grzybami i suszonymi pomidorami - https://wole-ole.pl/recipes/makaron-z-grzybami-i-suszonymi-pomidorami-w-paskach-w-oleju-ziolami-ze-sloneczkiem-ole/, propozycję, która zachwyci Ciebie i domowników.
Po więcej inspiracji zapraszamy na www.wole-ole.pl. Odkryj pyszny smak śródziemnomorskich przekąsek z Przepiśnikiem OLE!
__________________________
Suszone pomidory w paskach w oleju z ziołami ze słonecznikiem OLE!
Pojemność: 305 ml Cena: ok. 16 zł

Więcej przestrzeni, mniej hałasu – dlaczego Polacy coraz częściej wybierają przedmieścia?

Jak czytać rzuty mieszkań i uniknąć przykrych niespodzianek? AI ułatwia wybór

Finanse, obowiązki i pogoda: nowe badania pokazują, czym naprawdę stresujemy się w domu
Kalendarium
Więcej ważnych informacji
Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Żywienie

Wiktor Dyduła: Praca w charakterze kelnera jest bardzo ciężka fizycznie i psychicznie. Dlatego trzeba dawać napiwki, bo nawet 5 zł może zrobić komuś dzień
Zanim usłyszała o nim cała Polska, Wiktor Dyduła zarabiał między innymi jako animator zabaw dla dzieci, kelner i uliczny grajek. Każde zajęcie miało swoje plusy i minusy, ale jego najbardziej cieszyło to, że dzięki nim może poznawać ciekawych ludzi. Wokalista podkreśla, że ma duży szacunek do pieniądza i prawie zawsze daje też napiwki, bo wie, że to najlepsza forma docenienia pracy tych, którzy nas obsługują w kawiarni czy restauracji.
Ochrona środowiska
Wokół utylizacji odpadów medycznych narosło wiele mitów. Nowoczesne instalacje pozwalają wykorzystać ten proces do produkcji ciepła i energii

Według różnych szacunków w Polsce powstaje od 60 do nawet 200 tys. t odpadów medycznych. Wymagają one specjalnego trybu postępowania, innego niż dla odpadów komunalnych – jedyną dopuszczalną i obowiązującą w świetle polskiego prawa metodą jest ich spalanie. Obecnie zakłady przetwarzania odpadów to nowoczesne instalacje połączone z odzyskiem energii. Termiczne przekształcenie odpadów może też być elementem gospodarki o obiegu zamkniętym.
Moda
Piotr Zelt: Nie latam po sklepach i nie zawalam sobie szafy jakimiś niepotrzebnymi ciuchami. Mam sporo ubrań, które mają po 20 lat, i cały czas je noszę

Aktor zaznacza, że jego garderoba jest skromna, ale zawiera dobre jakościowo ubrania, które choć były kupione nawet dwie dekady temu, wciąż wyglądają jak nowe. Jego zdaniem nie warto ulegać sezonowym trendom i gromadzić w szafie wielu rzeczy, które modne są zaledwie kilka miesięcy. Zamiast tego lepiej zainwestować w ponadczasowe kurtki, marynarki czy buty z dobrych materiałów i dbać o nie tak, by posłużyły jak najdłużej.