Komunikaty PR

Wszystkie smaki pizzy

2021-06-10  |  08:00
Biuro prasowe
Kontakt

Hanna Gehrke - Gut
GutPR Hanna Gehrke - Gut

ul. Ludwika Rydygiera 14/14
50-249 Wrocław
gutpr|gutpr.pl| |gutpr|gutpr.pl
512078181
gutpr.pl

Totalny minimalizm w stylu włoskim? A może placek na totalnym wypasie, czyli po amerykańsku? Sposobów na przygotowanie i podanie pizzy jest tak wiele, jak wielu ma ona smakoszy na całym świecie. Jedno jest pewne – aby pizza była smaczna, musi być wykonana z najlepszej jakości produktów. Mąka na pizzę z Młyna Jaczkowice sprosta wszelkim wymaganiom fanów pizzy na grubym  i cienkim cieście.

Pizza to jedno z tych dań, które smakuje zarówno z minimalną ilością składników, jak i w przypadku całkowitego mixu smakowego. To uniwersalna potrawa, dzięki której każdy smakosz będzie mógł znaleźć coś dla siebie i przygotować ją wedle własnych upodobań. Pizza nie jest także daniem pracochłonnym, a jedyne co musimy zrobić, to pokroić wybrane produkty i zadbać o odpowiednie przygotowanie ciasta. Dobra mąka podczas wypieku wydobędzie najlepsze walory smakowe z naszego placka, czyli chrupiący spód i miękki środek. Linia „Domowa Piekarnia” od Młyna Jaczkowice to rozwiązanie dla wszystkich wielbicieli pizzy, a także miłośników kuchni, którzy zwracają uwagę na jakość produktu oraz cenią sobie głębię smaku.

Włoska czy amerykańska?

Nieważne na się jaką grubość placka się zdecydujemy, odpowiednio dobrana mąka zawsze będzie stanowić podstawę, dzięki której nasz spód zawsze wyjdzie idealny. Zarówno w przypadku cienkiej, włoskiej pizzy, jak i amerykańskiego grubego ciasta, musimy pamiętać o tych samych zasadach przygotowania. Placek powinien się piec od 10 do 15 minut. W tym czasie dobra mąka wydobędzie walory smakowe, jak i idealną chrupkość. Mąka na pizzę od Młyna Jaczkowice charakteryzuje się wysokim stopniem rozdrobnienia, dzięki czemu nasze ciasto będzie lekkie, delikatne i puszyste. Domowa pizza będzie od teraz smakować dokładnie tak, jak ta przygotowana przez doświadczonego pizzermana. 

Mąka na pizzę z Młyna Jaczkowice ma biały, jednolity kolor. Charakteryzuje ją wysoki stopień rozdrobnienia, które sprawi, że nasze ciasto zyska na lekkości. Jej zapach przypomina zmielone zboże, nie wyczujemy w niej żadnych innych aromatów. Mąka od Młyna Jaczkowice to produkt, dzięki któremu nasze ciasto wyjdzie za każdym razem. O czym powinniśmy jedynie pamiętać? A o tym, że ciasto powinno zachować optymalny poziom wilgoci w środku - nie może być za suche, ani za mokre, ponieważ bez zachowania tej równowagi, nasza pizza nie urośnie przez nadmiar składników. Pamiętajmy więc, że o sukcesie naszego placka świadczy dobór odpowiedniej mąki, a z mąką na pizzę z linii „Domowa Piekarnia” każda pizza okaże się sukcesem.

Mąka na pizzę od Młyna Jaczkowice to produkt, który stanowi bazę dla wielu potraw. Wykonując ciasto z przepisu, możemy przygotować przeróżne dania kuchni z całego świata. Paszteciki z pieczarkami, grzybami czy mięsem, wytrawne bułeczki z czosnkiem, foccacia z pomidorami czy calzone wypełnione po brzegi naszymi ulubionymi dodatkami? Nie ma problemu! Mąka na pizzę sprawi, że nasze ciasto sprawdzi się w przypadku wielu różnych wypieków.

Mąka na pizzę z Młyna Jaczkowice to niezawodny składnik w kuchni, w której pizza stanowi popisowe danie - zachwyci gości i na długo zapadnie w ich pamięci. Dzięki niej możemy przenieść się do Mediolanu, nie wychodząc kuchni.

Newseria nie ponosi odpowiedzialności za treści oraz inne materiały (np. infografiki, zdjęcia) przekazywane w „Biurze Prasowym”, których autorami są zarejestrowani użytkownicy tacy jak agencje PR, firmy czy instytucje państwowe.
Źródło informacji: GutPR Hanna Gehrke - Gut
Ostatnio dodane
komunikaty PR z wybranej przez Ciebie kategorii
Dom „ArtFormy” – weź udział w konkursie na projekt mebli! Biuro prasowe
2024-07-08 | 10:50

„ArtFormy” – weź udział w konkursie na projekt mebli!

W przyszłym roku będziemy obchodzili 100. rocznicę słynnej Międzynarodowej Wystawy Sztuk Dekoracyjnych i Nowoczesnego Przemysłu. By uczcić to wydarzenie, Studio Prostych Form postanowiło
Dom Wanny prostokątne: najczęściej wybierane do łazienki
2024-07-08 | 09:00

Wanny prostokątne: najczęściej wybierane do łazienki

Wanna to nie tylko jeden z niezbędnych elementów wyposażenia łazienki, ale także miejsce codziennego relaksu i wyciszenia. W świecie współczesnego designu, prostokątne wanny
Dom Prace ociepleniowe latem. Co trzeba wiedzieć
2024-07-06 | 11:00

Prace ociepleniowe latem. Co trzeba wiedzieć

Przeprowadzenie termomodernizacji latem jak planowanie rejsu wymaga sprawdzenia prognozy pogody. Przy coraz łagodniejszych zimach i wydłużonych ciepłych miesiącach w praktyce sezon budowlany

Kalendarium

Więcej ważnych informacji

Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Podróże

Klaudia Carlos: Nigdzie nie ma takiego piasku złocistego jak nad Bałtykiem. Mam tam swoje ulubione miejsca, ale lubię też poszukiwać nowych

Wokół wakacji nad polskim morzem przez lata narosło wiele stereotypów. Prezenterka zapewnia jednak, że ją samą nie zniechęcają ani stwierdzenia, że „jest za drogo”, ani że „zazwyczaj jest zła pogoda”. I choć turyści chociażby ze względu na „paragony grozy” coraz częściej omijają łukiem Morze Bałtyckie, to ona jest konsekwentna w swoich wyborach. Każdego roku stawia właśnie na Bałtyk i przekonuje, że nadmorskie miejscowości są bardziej urokliwe niż zagraniczne kurorty, a polskie piaszczyste plaże nie mają sobie równych.

Handel

Oliwa z oliwek i produkty z grzybami wśród najczęściej kwestionowanych przez IJHARS. Jakość pozostawia wiele do życzenia

Inspekcja Jakości Handlowej Artykułów Rolno-Spożywczych co roku przeprowadza kilkadziesiąt tysięcy czynności kontrolnych. W ubiegłym roku 16 proc. skontrolowanych artykułów rolno-spożywczych na etapie detalu miało parametry fizykochemiczne niezgodne z przepisami, a co czwarta partia była nieprawidłowo oznaczona. Do najczęściej kwestionowanych produktów należały oliwa z oliwek i przetwory grzybowe. – Konsument, jako najsłabsze ogniwo w łańcuchu, musi być właściwie poinformowany o składzie danego produktu – podkreśla Dorota Balińska-Hajduk z GIJHARS.

Prawo

Polskie prawo nie zakazuje trzymania psów na uwięzi. Nowy projekt ustawy proponuje bardziej restrykcyjne przepisy

Kara aresztu do lat trzech i grzywny do tysiąca złotych grożą właścicielom, którzy trzymają psy na łańcuchu. Zgodnie z prawem pies nie może być przywiązany dłużej niż przez 12 godzin, na uwięzi krótszej niż 3 metry. W rzeczywistości jednak ciężko udowodnić naruszenie tego przepisu. – Nadszedł czas, żeby powiedzieć stop utrzymywaniu psów na uwięzi. Pies to nie jest tani system alarmowy – podkreśla Michał Dąbrowski, dyrektor Towarzystwa Opieki nad Zwierzętami w Polsce. Szansą na zmianę może być obywatelski projekt ustawy, przygotowany przez kilka organizacji działających na rzecz ochrony zwierząt, który trafił niedawno do Sejmu.