Doskonałość domowych dań z Mąką Krupczatką z Młyna Jaczkowice

Hanna Gehrke - Gut
GutPR Hanna Gehrke - Gut
ul. Ludwika Rydygiera 14/14
50-249 Wrocław
gutpr|gutpr.pl| |gutpr|gutpr.pl
512078181
gutpr.pl
Prawdziwy włoski makaron, idealnie kruche ciasto, a może tradycyjne pierogi? Na cokolwiek będziemy mieli ochotę - każde z tych przepysznych mącznych dań możemy z powodzeniem przygotować samemu w domu. Jak to zrobić? Sekretnym składnikiem jest… odpowiednio dobrana mąka! W tym przypadku najlepiej sprawdza się Mąka Krupczatka z Młyna Jaczkowice, która dzięki wysokiej zawartości glutenu, nadaje ciastom plastycznej struktury i sprawia, że świetnie się klei.
Krupczatka to mąka pszenna znana we wszystkich krajach europejskich, stosowana głównie do przygotowywania dań mącznych, ale także do pieczenia – w tym szczególnie kruchych wypieków. Posiada jasny, kremowy odcień oraz zwiększoną granulację, przez co uważana jest za najbardziej gruboziarnistą wśród mąk pszennych w Polsce. Oprócz konsystencji przypominającej kaszę mannę, mąka krupczatka znana jest także z bogactwa mikroelementów, wartości odżywczych oraz wysokich właściwości wypiekowych. Co ciekawe, dzięki tym właściwościom, uznawana była kiedyś za najdroższy rodzaj mąki.
Krupczatka w Młynie Jaczkowice
Mąka Krupczatka z Młyna Jaczkowice jest czystym oraz naturalnym składnikiem wielu potraw, która gwarantuje pyszny smak oraz najlepszą jakość. Jest to możliwe dzięki wykorzystaniu najlepszej pszenicy, rosnącej na urodzajnych glebach Dolnego Śląska, w dolinie Odry. Żyzne ziemie, łagodne zimy i ciepłe lata powodują, że właśnie tutaj dojrzewają najlepsze odmiany tego surowca.
Podczas mielenia, ze 100 kg ziarna uzyskiwane jest około 10 kg krupczatki, co świadczy o wysokiej jakości mąki. Choć pod względem składników mineralnych, mąka krupczatka często porównywana jest do tortowej, ta pierwsza jest bardziej kleista, co ułatwia tworzenie niektórych potraw. Stanowi szczególną gratkę dla tych, którzy świadomie wybierają to, co jedzą, oraz zwracają uwagę na wysoką jakość produktu.
Mąka doskonała do…
Mąka Krupczatka TYP 500 z Młyna Jaczkowice to czysty, naturalny składnik potraw, bez zbędnych dodatków chemicznych, który gwarantuje najwyższą jakość i smak pysznych, domowych dań. Dzięki elastyczności, kleistości i dobrym właściwościom wiążącym, mąka ta to idealny składnik do przygotowywania kruchych i półkruchych ciast, słodkich rogalików, kruszonek, włoskich makaronów, jak i tradycyjnych pierogów, a także pachnących racuchów, klusek, naleśników i wielu innych, pysznych potraw. Dobrze sprawdza się również do zagęszczania sosów i zup oraz do… panierowania.
Mąka Krupczatka z Młyna Jaczkowice to niezawodny pomocnik przy przygotowywaniu domowych dań mącznych. Dzięki niej domownicy zachwycą się naszym kulinarnym kunsztem.
Wartość odżywcza w 100 g produktu Mąka Krupczatka
Wartość energetyczna 1485 kJ / 350 kcal
Tłuszcz 1,3 g
W tym: kwasy tłuszczowe nasycone 0,2 g
Węglowodany 72,9 g
W tym: cukry 0,3 g
Błonnik 1,5 g
Białko 10,9 g
Sól 0,005 g
Mąka Krupczatka z Młyna Jaczkowice
MŁYN JACZKOWICE
P.P.U.H. WOSEBA Sp. z o. o.
Dystrybutor: P.P.U.H. WOSEBA Sp. z o. o.
Cena: ok. 3 zł brutto

Polacy mylą piwo alkoholowe i bezalkoholowe - połowa z nich chce zakazu reklamy dla obu wariantów

Wzrasta rynek świeżej żywności online – w Markecie Świeżości DPD już ponad 70 partnerów

Międzynarodowy Dzień Szczęścia i tiramisu – przypadek czy przeznaczenie?
Kalendarium
Więcej ważnych informacji
Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Gwiazdy

Piotr Zelt: Pęknięcie w Polsce jest bardzo głębokie. Myślę, że strona zwycięska w tych wyborach zadba o to, żeby te podziały były coraz głębsze
Aktor nie ukrywa swojego rozgoryczenia wynikiem wyborów prezydenckich. Jego zdaniem podziały w naszym kraju są tak głębokie, że Karol Nawrocki nigdy nie będzie prezydentem wszystkich Polaków. Piotr Zelt uważa, że minimalne zwycięstwo kandydata popieranego przez PiS może mieć dalsze niekorzystne konsekwencje. Zastanawia się więc, jaka przyszłość nas czeka, a jego rokowania raczej nie są nasycone optymizmem.
Farmacja
Samoleczenie generuje w UE oszczędności na poziomie 40 mld euro rocznie. Dzięki temu odciążone są europejskie systemy zdrowotne

Każdego roku Europejczycy leczą samodzielnie ok. 1,2 mld drobnych dolegliwości, w tym przeziębienie czy niestrawność. Zdaniem ekspertów wzmocnienie tych kompetencji społeczeństwa może być remedium na braki kadrowe w opiece zdrowotnej i jej deficyt budżetowy. Sięganie po leki bez recepty (OTC), suplementy diety i wyroby lecznicze pozwala uniknąć ok. 120 mln konsultacji lekarskich w skali roku, co odpowiada pracy nawet 36 tys. lekarzy pierwszego kontaktu. Samoleczenie generuje w UE oszczędności na poziomie 40 mld euro rocznie – wynika z danych przedstawionych podczas 61. konferencji AESGP, która odbyła się w Warszawie.
Konsument
Polacy odczuwają brak wiedzy na temat inwestowania. Może to sprzyjać podejmowaniu nieracjonalnych decyzji finansowych

Co trzeci Polak odczuwa brak wiedzy w obszarze inwestowania, a tylko co piąty chciałby pogłębić swoją wiedzę na ten temat – wynika z badania „Poziom wiedzy finansowej Polaków 2025”. Ci, którzy na własną rękę szukają informacji i porad, coraz częściej sięgają do blogów, portali, podcastów i wideo w internecie. Eksperci przestrzegają, że finansowych i inwestycyjnych porad udzielają nie tylko specjaliści w danej dziedzinie, więc potrzebna jest zasada ograniczonego zaufania.