Delikatne mięso z pasternakiem, komosą ryżową czy może dynią?
Odkryj 4 nowe posiłki BoboVita Bio ze składnikami w 100% z certyfikowanych upraw i hodowli ekologicznych
Bycie eko w różnych aspektach codziennego życia to kwestia, która dla współczesnych rodziców staje się coraz bardziej istotna. Dla siebie i dla rodziny wybierają oni produkty, które powstają z poszanowaniem środowiska naturalnego. Właśnie dlatego – w trosce o przyszłość najmłodszych pokoleń – marka BoboVita stworzyła linię produktów ze składnikami pochodzącymi z certyfikowanych ekologicznych upraw i hodowli. Teraz w odpowiedzi na oczekiwania opiekunów do oferty BoboVita Bio dołączają 4 naprawdę smakowite nowości. Poznaj to, co dobre dla dziecka i dobre dla planety.
Nowości BoboVita Bio to:
- 4 pyszne pełnowartościowe posiłki z delikatnym mięsem (indyk, kurczak, wołowina i cielęcina), wartościowymi warzywami – dynią, bakłażanem, pasternakiem czy brokułem, a także z komosą ryżową,
- unikalne receptury o pysznym smaku, które – tak jak inne produkty z linii BoboVita Bio – powstały z myślą o dobru planety – różnorodności biologicznej, kondycji gleby i źródłach wody,
- kompozycje, które zawierają odpowiedniej jakości i bezpieczne składniki, dopasowane do potrzeb niemowląt już po 6. miesiącu życia,
- starannie wyselekcjonowane warzywa, które pochodzą w 100 % z certyfikowanych ekologicznych upraw oraz mięso w 100 % z certyfikowanych ekologicznych hodowli, prowadzonych z najwyższą dbałością o środowisko i dobrostan zwierząt,
- produkty, które zgodnie z przepisami prawa dla tej kategorii są bez konserwantów, bez barwników i bez wzmacniaczy smaku.
Poznaj nowe posiłki BoboVita Bio
- BoboVita Bio indyczek z brokułem i pasternakiem po 6. miesiącu życia
- BoboVita Bio kurczaczek z bakłażanem i komosą ryżową w pomidorach po 6. miesiącu życia
- BoboVita Bio wołowinka w pomidorach z dynią i makaronem gwiazdki po 8. miesiącu życia
- BoboVita Bio cielęcinka z pasternakiem i kalafiorkiem po 10. miesiącu życia
Cena rekomendowana za opakowanie 190 g: ok. 5,99 zł.
Ważne informacje: Zaleca się kontynuację karmienia piersią podczas wprowadzania pokarmów uzupełniających. Karmienie piersią powinno trwać tak długo, jak jest to pożądane przez matkę i dziecko. Karmienie piersią jest najlepsze dla dziecka.
Więcej informacji o nowościach BoboVita Bio można znaleźć na www.bobovita.pl.

Powrót na Lwią Skałę z zestawami LEGO Simba

Avionaut wspiera SOS Wioski Dziecięce

Edukacja sensoryczna to więcej niż zabawa
Kalendarium
Więcej ważnych informacji
Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Nie żyje Jadwiga Jankowska-Cieślak

Jadwiga Jankowska-Cieślak: Zwykle Złota Palma otwiera ścieżkę do kariery, a mi zamknęła. W Polsce trwał wtedy stan wojenny i musiałam szybko wracać do kraju
Gwiazdy

Wiktor Dyduła: W domu rodzinnym zawsze podtrzymywaliśmy tradycję śmigusa-dyngusa. Teraz widzę, że w miastach już zanika ten zwyczaj
Zdaniem wokalisty śmigus-dyngus może dostarczyć sporo radości, ale też być powodem kłótni, chociażby w momencie, kiedy nie wszyscy godzą się na taką zabawę. Nie ukrywa też, że w dzieciństwie najbardziej czekał właśnie na lany poniedziałek i bitwę na wiadra. Zauważa jednak, że z roku na rok ta tradycja powoli zanika, a za oblanie wodą osób, które sobie tego nie życzą, można nawet dostać mandat.
Handel
Konsumpcja jaj w Polsce rośnie. Przy zakupie Polacy zwracają uwagę na to, z jakiego chowu pochodzą

Zarówno spożycie, jak i produkcja jaj w Polsce notują wzrosty. Znacząca większość konsumentów przy zakupie jajek zwraca uwagę na to, czy pochodzą one z chowu klatkowego. Polska jest jednym z liderów w produkcji i eksporcie jajek w UE, ale ma też wśród nich największy udział kur w chowie klatkowym. Oczekiwania konsumentów przyczyniają się powoli do zmiany tych statystyk.
Infrastruktura
Mazowsze ze specjalną ofertą na Wielkanoc i majówkę. Rośnie zainteresowanie podróżami po regionie

Okres wielkanocny i majówkowy, które w tym roku wypadają bardzo blisko siebie, to czas wzmożonego ruchu turystycznego na Mazowszu. Region, który w ubiegłym roku odwiedziła rekordowa liczba turystów, przyciąga m.in. bogactwem kulturowym, różnorodną ofertą atrakcji i nadwiślańskimi krajobrazami. W okresie Wielkiej Nocy w wielu miejscach odbywają się wydarzenia, które mają przybliżyć świąteczne tradycje pielęgnowane od pokoleń.