Jak zadbać o zdrowy jadłospis najmłodszych?
MAGNIFICO MARKETING&PR CONSULTANTS
WAŁ MIEDZESZYŃSKI 608a
03-988 WARSZAWA
karolina|magnifico.com.pl| |karolina|magnifico.com.pl
609776612
www.magnifico.com.pl
Catering dietetyczny Maczfit wprowadził do oferty menu dla dzieci MaczKids, czyli smaczne posiłki dla najmłodszych. Od teraz zapracowani rodzice, którzy pragną, by ich dzieci jadły zdrowo, mogą odetchnąć z ulgą i oddać codzienny jadłospis swoich pociech w ręce wykwalifikowanych specjalistów. Ponadto marka wzbogaciła swoją ofertę o kanapki własnego wyrobu. A wszystko to w naprawdę przystępnej cenie.
Zapewnienie odpowiedniego, zdrowego jadłospisu dla swojego dziecka to naprawdę nie lada wyzwanie. Szczególnie, gdy mamy do czynienia z małym niejadkiem, a rodzicom brakuje czasu na codzienne przyrządzanie pełnowartościowych i zbilansowanych posiłków. Dlatego Maczfit wyszedł naprzeciw oczekiwaniom małych krytyków kulinarnych, a także ich zabieganych rodziców, wprowadzając do oferty MaczKids – czyli ulubione dania najmłodszych. Wśród nowych dań znajdziemy spaghetti bolognese z mozzarellą, naleśniki z serkiem i musem truskawkowym własnego wyrobu, gofry z naturalną konfiturą wiśniową i serkiem kokosowym, pulpeciki drobiowe w sosie śmietanowo-koperkowym z ryżem i marchewką baby, a także pizzerinki z sosem i salami oraz ketchupem własnego wyrobu. Wszystkie wymienione posiłki są dostępne dla osób korzystających z diety Maczfit z Wyborem Menu.
Kreowanie prawidłowych nawyków żywieniowych wśród dzieci, to jeden z najważniejszych czynników decydujących o ich zdrowiu – nie tylko w dzieciństwie, ale także w życiu dorosłym. Odpowiednio skomponowana dieta najmłodszych minimalizuje ryzyko występowania niedoborów pokarmowych, zapewnia ich prawidłowy rozwój fizyczny i psychiczny oraz zmniejsza ryzyko zachorowania na poszczególne choroby. Dzieciństwo to czas, w którym kształtują się późniejsze upodobania. Dzieci poprzez obserwację i naśladowanie rodziców oraz opiekunów uczą się, co, jak i dlaczego jeść – mówi Małgorzata Brzezińska, Manager Dietetyki Maczfit.
Maczfit nieustannie poszerza ofertę dla klientów, a od sierpnia firma oferuje aż 3 propozycje diet z Wyborem Menu, już od 56 zł za cały dzień. A wśród nich dietę Everyday, czyli znane smaki ze szczyptą fantazji (15 dań do wyboru), Top Sellers składającą się z dań najczęściej zamawianych przez klientów (25 dań o wyboru), a także Just Restaurant z najszerszym wyborem (40 dań do wyboru). W Maczfit znajdziemy także 13 gotowych diet, a wśród nich. najnowszą propozycję marki – Dietę Comfort, idealną dla osób lubiących klasykę w innowatorskim wydaniu.

Powrót na Lwią Skałę z zestawami LEGO Simba

Avionaut wspiera SOS Wioski Dziecięce

Edukacja sensoryczna to więcej niż zabawa
Kalendarium
Więcej ważnych informacji
Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Nie żyje Jadwiga Jankowska-Cieślak

Jadwiga Jankowska-Cieślak: Zwykle Złota Palma otwiera ścieżkę do kariery, a mi zamknęła. W Polsce trwał wtedy stan wojenny i musiałam szybko wracać do kraju
Żywienie

Sylwia Bomba: Stosuję zasadę żywieniową 80/20. Raz w tygodniu jem z córką kebaba i organizm wybacza mi to
Influencerka przekonuje, że są takie momenty czy okoliczności, kiedy w swoim jadłospisie pozwala sobie na więcej. Jej zdaniem każdy powinien robić sobie taki „oszukany dzień” i spełniać wtedy swoje zachcianki żywieniowe. Oczywiście nie po to, żeby się najeść do syta, ale zaspokoić apetyt chociażby na coś słodkiego. Sylwia Bomba przyznaje, że do jej dietetycznych grzeszków należą: kebab, popcorn i cola.
Problemy społeczne
Duża zmiana w organizacji pracy w firmach. Elastyczność wśród najważniejszych oczekiwań pracowników

Dotychczasowe modele organizacji pracy w firmach nie zawsze odpowiadają na wyzwania przyszłości. Ostatnie lata zmieniły zasady gry na rynku pracy i teraz elastyczność liczy się na nim bardziej niż kiedykolwiek wcześniej. Elastyczny model pracy staje się jednym z bardziej oczekiwanych benefitów, a dla firm jest to sposób na przyciągnięcie talentów. Kolejnym jest wykorzystanie innowacyjnych narzędzi technologicznych. To jednak wymaga zarówno od pracowników, jak i od pracodawców zaangażowania w ciągłe podnoszenie kompetencji.
Gwiazdy
Wiktor Dyduła: W domu rodzinnym zawsze podtrzymywaliśmy tradycję śmigusa-dyngusa. Teraz widzę, że w miastach już zanika ten zwyczaj

Zdaniem wokalisty śmigus-dyngus może dostarczyć sporo radości, ale też być powodem kłótni, chociażby w momencie, kiedy nie wszyscy godzą się na taką zabawę. Nie ukrywa też, że w dzieciństwie najbardziej czekał właśnie na lany poniedziałek i bitwę na wiadra. Zauważa jednak, że z roku na rok ta tradycja powoli zanika, a za oblanie wodą osób, które sobie tego nie życzą, można nawet dostać mandat.