NOWOŚĆ! Wspieraj malucha w nauce gryzienia z pysznymi chrupeczkami BoboVita Bio
Z chwilą skosztowania pierwszej łyżeczki marchewki czy kalafiorka niemowlę rozpoczyna przygodę z rozszerzaniem diety. Od tego momentu mały odkrywca stopniowo poznaje nowe smaki, zapachy i struktury – na początku podawane przez rodziców, a z czasem jedzone samodzielnie. Aby dać najmłodszym jeszcze więcej okazji do rozwijania umiejętności chwytania i akceptacji rozmaitych konsystencji, BoboVita wprowadziła do linii Bio 4 smakowite nowości. Chrupeczki BoboVita Bio w zabawnych kształtach dopasowanych do małej rączki to dla dziecka wsparcie w nauce gryzienia. Odkryj gotowe do schrupania propozycje, które maluch może samodzielnie chwycić i zajadać, gdzie tylko zechce!
Co charakteryzuje chrupeczki BoboVita Bio?
- To 4 smakowite nowości o recepturach opartych na bezpiecznych i odpowiedniej jakości składnikach, które wspierają naukę gryzienia niemowląt już po 7. miesiącu życia,
- nie zawierają dodatku cukru*, a zgodnie z przepisami prawa także konserwantów, barwników i wzmacniaczy smaku,
- to produkty ekologiczne, które powstały z myślą o dobru planety – różnorodności biologicznej, kondycji gleby i źródłach wody. Zawierają zboża, warzywa, w tym również warzywa strączkowe oraz owoce starannie wyselekcjonowane i pochodzące w 100% z certyfikowanych ekologicznych upraw, prowadzonych z najwyższą dbałością o środowisko,
- są gotowe do schrupania, a ich kształty są idealnie dopasowane do małej rączki, co sprawia, że maluch może cieszyć się ich smakiem zarówno w domu, jak i poza nim.
* Zawierają naturalnie występujące cukry.
Chrupeczki BoboVita Bio
- BoboVita Bio Chrupeczki kukurydziane delikatnie marchewkowe po 7. miesiącu życia
- BoboVita Bio Chrupeczki kukurydziane wyśmienicie bananowe po 7. miesiącu życia
- BoboVita Bio Krążki soczewicowe pysznie kukurydziane po 10. miesiącu życia
- BoboVita Bio Gwiazdki wielozbożowe wybornie ananasowe po 1. roku życia
Opakowanie 20 g, cena rekomendowana: ok. 3,99 zł
Ważne informacje: Zaleca się kontynuację karmienia piersią podczas wprowadzania pokarmów uzupełniających. Karmienie piersią powinno trwać tak długo, jak jest to pożądane przez matkę i dziecko. Karmienie piersią jest najlepsze dla dziecka.
Więcej informacji o nowościach BoboVita Bio można znaleźć na www.bobovita.pl.

Powrót na Lwią Skałę z zestawami LEGO Simba

Avionaut wspiera SOS Wioski Dziecięce

Edukacja sensoryczna to więcej niż zabawa
Kalendarium
Więcej ważnych informacji
Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Moda

Malwina Wędzikowska: Luksusowe marki bardzo podupadły. Miliarderzy noszą się bez logo, a influencerzy przebodźcowali odbiorców towarami z górnej półki
Prezenterka uczestniczyła w Paris Fashion Week, który dla niej jest nie tylko wydarzeniem modowym, ale i szansą do obserwacji dynamicznych zmian w branży. Malwina Wędzikowska uważa, że kryzys, z jakim boryka się obecnie rynek mody, może skłonić marki do uproszczenia swoich kolekcji oraz wprowadzenia bardziej funkcjonalnych rozwiązań. Odpowiedzią na potrzebę oszczędności oraz zrównoważonego rozwoju w modzie powinna być chociażby możliwość wykorzystania tych samych modeli w propozycjach na różne sezony. Jej zdaniem może się również zmienić kształt tradycyjnych pokazów mody, które wiążą się z dużymi kosztami i spektakularnymi efektami.
Prawo
Polska w końcówce europejskiej stawki pod względem udziału kobiet w zarządach spółek. Zmienić ma to unijna dyrektywa

Udział kobiet w zarządach i radach nadzorczych 140 największych spółek notowanych na warszawskiej giełdzie na koniec 2024 roku wyniósł 18,4 proc. – wynika z danych 30% Club Poland. Zgodnie z dyrektywą Women on Boards, żeby zapewnić równowagę płci, 33 proc. wszystkich stanowisk zarządczych powinno być zajmowane przez osoby należące do niedostatecznie reprezentowanej płci. Sytuację kobiet powinny poprawić obowiązkowe parytety, transparentność rekrutacji oraz merytoryczne kryteria wyboru kandydata.
Żywienie
Prawidłowe odżywianie ma największy wpływ na zdrowie i długość życia. Niewiele osób stosuje odpowiednią dietę

– Skomponowanie odpowiedniego jadłospisu i kultura jedzenia są obecnie sporym wyzwaniem – uważa prof. dr hab. n. med. Grzegorz Dworacki, ekspert z Uniwersytetu Medycznego w Poznaniu. Jego zdaniem zaszkodzić może nam chociażby spożywanie produktów tuż po wyjęciu ich z lodówki. Ekspert medycyny stylu życia zaznacza też, że bardzo ważną rolę w naszym organizmie odgrywają jelita, a żeby właściwie funkcjonowały, powinniśmy włączyć do swojego menu probiotyki oraz prebiotyki.