Poznaj smakowite posiłki BoboVita ze składnikami w 100% naturalnego pochodzenia
Mały kulinarny odkrywca jest gotowy na kolejne nowe smaki w diecie? To świetna wiadomość! Teraz urozmaicanie jadłospisu w pierwszym roku życia stanie się jeszcze ciekawsze, ponieważ do oferty posiłków w słoiczkach BoboVita dołączają 2 smakowite nowości dla dzieci po 15. miesiącu życia. Gulasz drobiowy z pieczarkami, a może Pasta z pomidorami, szynką i papryką? Odkryj różnorodne propozycje z dużą zawartością warzyw w 100% z kontrolowanych upraw. Mniam!
Nowości BoboVita to:
- 2 smakowite propozycje o zróżnicowanym składzie z dużą zawartością warzyw – gulasz drobiowy z pieczarkami oraz pasta z pomidorami, szynką i papryką,
- obiadki z dużymi kawałkami, dopasowane do etapu rozwoju dziecka – idealne dla malucha po 15. miesiącu życia,
- składniki, które spełniają ściśle określone normy jakości i bezpieczeństwa dla żywności dla niemowląt i małych dzieci,
- posiłki ze składnikami w 100% naturalnego pochodzenia – 100% mięsa bez pozostałości antybiotyków oraz 100% warzyw z kontrolowanych upraw,
- prosty skład – bez konserwantów, barwników i wzmacniaczy smaku*,
- obiadek Gulasz drobiowy z pieczarkami zawiera kwas ALA (z grupy omega 3) niezbędny dla prawidłowego rozwoju mózgu i tkanek nerwowych.
Poznaj posiłki, które są dopasowane do potrzeb dziecka i powstały ze szczególną dbałością o jakość i bezpieczeństwo:
- BoboVita gulasz drobiowy z pieczarkami po 15. miesiącu życia
- BoboVita pasta z pomidorami szynką i papryką po 15. miesiącu życia
*Zgodnie z przepisami prawa żywność dla niemowląt i małych dzieci nie zawiera konserwantów, barwników i wzmacniaczy smaku.
Ważne informacje: Zaleca się kontynuację karmienia piersią podczas wprowadzania pokarmów uzupełniających. Karmienie piersią powinno trwać tak długo, jak jest to pożądane przez matkę i dziecko. Karmienie piersią jest najlepsze dla dziecka.

Powrót na Lwią Skałę z zestawami LEGO Simba

Avionaut wspiera SOS Wioski Dziecięce

Edukacja sensoryczna to więcej niż zabawa
Kalendarium
Więcej ważnych informacji
Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Żywienie

Wiktor Dyduła: Praca w charakterze kelnera jest bardzo ciężka fizycznie i psychicznie. Dlatego trzeba dawać napiwki, bo nawet 5 zł może zrobić komuś dzień
Zanim usłyszała o nim cała Polska, Wiktor Dyduła zarabiał między innymi jako animator zabaw dla dzieci, kelner i uliczny grajek. Każde zajęcie miało swoje plusy i minusy, ale jego najbardziej cieszyło to, że dzięki nim może poznawać ciekawych ludzi. Wokalista podkreśla, że ma duży szacunek do pieniądza i prawie zawsze daje też napiwki, bo wie, że to najlepsza forma docenienia pracy tych, którzy nas obsługują w kawiarni czy restauracji.
Ochrona środowiska
Wokół utylizacji odpadów medycznych narosło wiele mitów. Nowoczesne instalacje pozwalają wykorzystać ten proces do produkcji ciepła i energii

Według różnych szacunków w Polsce powstaje od 60 do nawet 200 tys. t odpadów medycznych. Wymagają one specjalnego trybu postępowania, innego niż dla odpadów komunalnych – jedyną dopuszczalną i obowiązującą w świetle polskiego prawa metodą jest ich spalanie. Obecnie zakłady przetwarzania odpadów to nowoczesne instalacje połączone z odzyskiem energii. Termiczne przekształcenie odpadów może też być elementem gospodarki o obiegu zamkniętym.
Moda
Piotr Zelt: Nie latam po sklepach i nie zawalam sobie szafy jakimiś niepotrzebnymi ciuchami. Mam sporo ubrań, które mają po 20 lat, i cały czas je noszę

Aktor zaznacza, że jego garderoba jest skromna, ale zawiera dobre jakościowo ubrania, które choć były kupione nawet dwie dekady temu, wciąż wyglądają jak nowe. Jego zdaniem nie warto ulegać sezonowym trendom i gromadzić w szafie wielu rzeczy, które modne są zaledwie kilka miesięcy. Zamiast tego lepiej zainwestować w ponadczasowe kurtki, marynarki czy buty z dobrych materiałów i dbać o nie tak, by posłużyły jak najdłużej.