Poznaj smakowite posiłki BoboVita ze składnikami w 100% naturalnego pochodzenia
Mały kulinarny odkrywca jest gotowy na kolejne nowe smaki w diecie? To świetna wiadomość! Teraz urozmaicanie jadłospisu w pierwszym roku życia stanie się jeszcze ciekawsze, ponieważ do oferty posiłków w słoiczkach BoboVita dołączają 2 smakowite nowości dla dzieci po 15. miesiącu życia. Gulasz drobiowy z pieczarkami, a może Pasta z pomidorami, szynką i papryką? Odkryj różnorodne propozycje z dużą zawartością warzyw w 100% z kontrolowanych upraw. Mniam!
Nowości BoboVita to:
- 2 smakowite propozycje o zróżnicowanym składzie z dużą zawartością warzyw – gulasz drobiowy z pieczarkami oraz pasta z pomidorami, szynką i papryką,
- obiadki z dużymi kawałkami, dopasowane do etapu rozwoju dziecka – idealne dla malucha po 15. miesiącu życia,
- składniki, które spełniają ściśle określone normy jakości i bezpieczeństwa dla żywności dla niemowląt i małych dzieci,
- posiłki ze składnikami w 100% naturalnego pochodzenia – 100% mięsa bez pozostałości antybiotyków oraz 100% warzyw z kontrolowanych upraw,
- prosty skład – bez konserwantów, barwników i wzmacniaczy smaku*,
- obiadek Gulasz drobiowy z pieczarkami zawiera kwas ALA (z grupy omega 3) niezbędny dla prawidłowego rozwoju mózgu i tkanek nerwowych.
Poznaj posiłki, które są dopasowane do potrzeb dziecka i powstały ze szczególną dbałością o jakość i bezpieczeństwo:
- BoboVita gulasz drobiowy z pieczarkami po 15. miesiącu życia
- BoboVita pasta z pomidorami szynką i papryką po 15. miesiącu życia
*Zgodnie z przepisami prawa żywność dla niemowląt i małych dzieci nie zawiera konserwantów, barwników i wzmacniaczy smaku.
Ważne informacje: Zaleca się kontynuację karmienia piersią podczas wprowadzania pokarmów uzupełniających. Karmienie piersią powinno trwać tak długo, jak jest to pożądane przez matkę i dziecko. Karmienie piersią jest najlepsze dla dziecka.

Ekspert podpowiada, jak unikać błędów w rozszerzaniu diety najmłodszych

Biedronka i Czarny Kot po raz pierwszy w Warszawie!

Nauka angielskiego – online czy tradycyjnie? Jak myślą rodzice?
Kalendarium
Więcej ważnych informacji
Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Konsument

Dietetycy zalecają włączenie margaryny do codziennego menu jako element profilaktyki zdrowotnej. Zastąpienie nią masła może znacząco obniżyć spożycie tłuszczów nasyconych
Tłuszcze są niezbędnym składnikiem odżywczym, bo dostarczają potrzebnej energii i pomagają wchłaniać witaminy A, D i E. W diecie ważna jest jednak nie tyle sama ilość, co jakość spożywanego tłuszczu. Zastąpienie nasyconych kwasów tłuszczowych wielo- i jednonienasyconymi znacząco zmniejsza więc ryzyko zaburzeń lipidowych czy rozwoju miażdżycy, prowadzących do problemów z sercem. Dlatego dietetycy zachęcają, by stosować margaryny, które pozwalają ograniczyć spożycie tłuszczów nasyconych nawet o połowę.
Gwiazdy
Aneta Glam-Kurp: Za Caroline Derpienski ktoś stoi i nią steruje, żeby zrobić z niej maszynkę do pieniędzy. Uznali, że można sobie kpić z Polaków i wpychać im bzdury o Miami

Znana z programu „Żony Miami” Aneta Glam-Kurp od jakiegoś czasu jest w medialnym konflikcie z Caroline Derpienski. Mieszkanki Florydy nie szczędzą sobie słów krytyki. Zdaniem Glam-Kurp popularna ostatnio influencerka świadomie kłamie, a swoimi wypowiedziami prowokuje, bo ma w tym jakiś określony cel. Co więcej według niej Derpienski tylko pozornie gra pierwsze skrzypce. Z tyłu dyryguje nią ktoś dużo mądrzejszy.
Farmacja
Ryzyko śmierci z powodów anestezjologicznych jest dziś praktycznie zerowe. W szpitalach rośnie jednak liczba zakażeń i powikłań pooperacyjnych

Dzięki wyśrubowanym standardom wypracowywanym w ostatnich dekadach anestezjologia jest dziś jedną z najbezpieczniejszych dziedzin medycyny. Mimo to problem powikłań okołooperacyjnych narasta z powodu rosnącej liczby zakażeń szpitalnych. To zaś drastycznie pogarsza rokowania pacjentów po zabiegach operacyjnych. – Trzy obszary, w których bezpieczeństwo pacjenta i optymalizacja leczenia może być poprawiona, to właśnie zakażenia, prawidłowa farmakoterapia i prawidłowa diagnostyka obrazowa – wskazuje anestezjolog, prof. Janusz Andres. Jak podkreśla, potrzebna jest dyskusja ekspertów różnych specjalizacji, która przyczyniłaby się do rozwiązania obecnych problemów i ogólnej poprawy bezpieczeństwa hospitalizowanych pacjentów.