Komunikaty PR

Grillowe przysmaki z różnych stron świata

2021-08-18  |  13:20
Biuro prasowe

Zamiłowanie do pysznych dań grillowych nie zna granic. Przygotowanie przysmaków na ruszcie jest niezwykle popularne w wielu zakątkach globu i wiele kuchni świata poszczycić się może swoimi kulinarnymi, grillowymi hitami. Sokołów nie tylko oferuje szeroki wybór produktów idealnych do przyrządzenia na ruszcie, lecz również dostarcza smakowitych, kulinarnych inspiracji z różnych stron świata.

Ebook grillowy zawiera 10 przepisów na dania z grilla oraz 5 typu street food. Dzięki nim możemy zasmakować potraw wywodzących się z różnorodnych kuchni – zarówno europejskich, jak i tych z dalszych zakątków świata. Wszystkie receptury zostały opracowanie przez Dominika Moskalenko – szefa kuchni z bogatym doświadczeniem, zdobywanym w różnych krajach. Żeberka w sosie koreańskim, szaszłyk wołowy po izraelsku, japońska wołowina teppanyaki, amerykański klasyk – burger z sosem mango-majo, czy kultowe włoskie pulpeciki, które przypadną do gustu także dzieciom – to tylko wybrane propozycje z ebooka. Zawiera on również praktyczne wskazówki, np. jak przygotować wołowinę, by była krucha i soczysta czy jak przyrządzić idealne frytki.

Wszystkie dania – choć zaskakujące w smaku i oryginalne, są proste w przygotowaniu i nie wymagają szczególnych umiejętności kulinarnych. To świetny pomysł dla wszystkich, którzy chcą wzbogacić swe grillowe menu. Dania te można przygotować również na patelni, ciesząc się ich pysznym smakiem przez cały rok.

Więcej informacji
Newseria nie ponosi odpowiedzialności za treści oraz inne materiały (np. infografiki, zdjęcia) przekazywane w „Biurze Prasowym”, których autorami są zarejestrowani użytkownicy tacy jak agencje PR, firmy czy instytucje państwowe.
Ostatnio dodane
komunikaty PR z wybranej przez Ciebie kategorii
Żywienie Jesień pełna smaku w Salad Story – odkryj nowe sezonowe menu! Biuro prasowe
2024-09-27 | 09:00

Jesień pełna smaku w Salad Story – odkryj nowe sezonowe menu!

Wraz z jesienią Salad Story, polska marka znana z serwowania świeżych i zdrowych potraw, zaskoczyła swoją ofertą. Od 19 września wszyscy miłośnicy kulinariów mają
Żywienie Czas dyni... i budyni limitowanych WINIARY!
2024-09-26 | 14:00

Czas dyni... i budyni limitowanych WINIARY!

Czy jesień kojarzy Ci się głównie z coraz krótszymi, chłodniejszymi dniami? W tym roku nie musisz się o to martwić! Marka WINIARY wprowadza na rynek limitowaną edycję budyni,
Żywienie Jabłkowy zawrót głowy – jak przygotować pyszne przetwory?
2024-09-26 | 01:00

Jabłkowy zawrót głowy – jak przygotować pyszne przetwory?

Wrzesień to czas, gdy jabłka królują na naszych stołach – pachnące, soczyste, a przede wszystkim idealne do przygotowania jesiennych przetworów. Światowy Dzień Jabłka,

Kalendarium

Więcej ważnych informacji

Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Media

Muzyka

Zespół Enej: Na Ziemi mamy skrajności – od suszy po ulewę. Martwi nas, jak będzie wyglądał świat naszych dzieci

Mirosław Ortyński i Piotr Sołoducha z zespołu Enej przyznają, że obawiają się skutków suszy, która negatywnie wpływa na rolnictwo, czy ulewnych opadów deszczu prowadzących do powodzi i podtopień. Niestety klimat się ociepla i coraz częściej mamy do czynienia z ekstremalnymi zjawiskami w pogodzie, a wszystkie anomalie odczuwamy w naszych portfelach. Muzycy zdają sobie więc sprawę z tego, jak ważne jest uzmysłowienie społeczeństwu rangi problemu i propagowanie kultury ekologicznej. Chodzi też o to, aby wzbudzić poczucie odpowiedzialności za stan środowiska, bo lekkomyślność i zaniedbania mogą jeszcze pogorszyć sytuację.

Edukacja

MNiSW wspiera programy badawcze dotyczące żywienia. W planach jest też popularyzacja zdrowej diety

Resort nauki współfinansuje programy, które mają odpowiedzieć na wyzwania związane ze zdrowiem uczniów. Ruszyła właśnie kolejna edycja programu JEŻ – Junior-Edu-Żywienie, w którym rodzice i dzieci będą uczestniczyć w badaniu dotyczącym marnowania żywności. – Innym ważnym i nowatorskim komponentem jest program telewizyjny, który będzie popularyzował zdrowe żywienie – zapowiada Maciej Gdula, wiceminister nauki i szkolnictwa wyższego. Jak podkreśla, to przykład na to, jak wykorzystywać w praktyce wyniki badań naukowych.