Komunikaty PR

Jak stworzyć przyjazną kuchnię?

2021-08-16  |  14:00
Biuro prasowe
Kontakt
Olga Kisiel-Konopka
OKK! PR

ul. Świętojesrska5/7
00-236 Warszawa
biuro|okkpr.pl| |biuro|okkpr.pl
882444811
www.okkpr.pl

Kuchnia to miejsce, gdzie koncentruje się życie codzienne wszystkich domowników. To tutaj spędza się najwięcej czasu w gronie rodzinnym, nie tylko podczas spożywania posiłków. Pomiędzy nimi przewijają się setki chwil wspólnych rozmów, dokazywania z dziećmi czy gotowania posiłków dla całej rodziny. Aby zadbać o wyjątkowość tego miejsca, warto postawić na rozwiązania, które uczynią nasze kuchnie komfortowe i funkcjonalne, a jednocześnie ubogacały walorami estetycznymi.

Dobrze przemyślana kuchnia musi skupiać się przede wszystkim na wygodzie i funkcjonalnym zorganizowaniem przestrzeni. Dodatkowymi atutami może być nowoczesny i elegancki design nawiązujący do aktualnych trendów. Ergonomię codziennej pracy w kuchni wspierają liczne rozwiązania PEKA, której systemy idealnie wpasują się w strukturę kuchni, czyniąc z niej profesjonalne atelier. Teraz już nie tylko wnętrze szuflad i szafek mogą być perfekcyjnie uporządkowane, również w strefie przygotowania posiłków, marka PEKA prezentuje szeroką gamę sprawdzonych rozwiązań.

Szuflady idealnie ułożone

Idealną lokalizacją szuflady może być miejsce tuż pod płytą grzewczą. Tak bliska odległość od miejsca gotowania sprawi, że wszystkie potrzebne akcesoria można mieć na wyciągnięcie ręki. W dobrze wyposażonej szufladzie może znaleźć się blok na noże, uchwyt na folię aluminiową lub specjalistyczne sztućce do gotowania. Na pewno znajdzie się też miejsce na słoiczki z przyprawami, aby móc w każdej chwili dopieścić smak przygotowanych potraw. Innym istotnym miejscem na pakowną i dobrze wyposażoną szufladę jest miejsce tuż przy wejściu do pokoju dziennego. Taka szuflada sprawdzi się idealnie na sztućce do spożywania posiłków.

Sięganie bez większego wysiłku

Większe naczynia takie jak garnki zwykle sprawiają problem z umiejscowieniem ich, ale także w trakcie późniejszego ich wykładania z zagłębi kuchennych szafek. W przyjaznej kuchni PEKA na tą domową trudność na pomoc przychodzi system Le Mans. Zapewnia on doskonałe przechowywanie, wyjmowanie i przegląd wszelkich większych naczyń kuchennych bez najmniejszych problemów. Le Mans odnajdzie swoje zastosowanie również w przechowywaniu małych sprzętów AGD. Dzięki systemowi wszystkie naczynia i sprzęty wyjeżdżają płynnie z szafki na zewnątrz za pomocą lekkiego ruchu ręki bez konieczności pochylania się.

Funkcjonalizm w parze z elegancją

Funkcjonalne akcesoria mogą jednocześnie wyróżniać się stylem i elegancją. Idealnym przykładem jest linia koszy ARENA marki PEKA. Kosze cechują się płaskim relingiem, który pozwala łatwo wstawiać i wyjmować naczynia o każdej wielkości i kształcie. Kosze są dostępne w wersji chromowanej, a każda z półek została powleczona powłoką antypoślizgową, która zapewnia stabilność przechowywania przedmiotów.

Małe jest użyteczne

Niewielkie szafki kuchenne wcale nie muszą być niepraktyczne. System SNELLO przy pomocy koszyków o cienkich ściankach oraz magnetycznym podziałkom zorganizuje przestrzeń w szufladzie nawet o 20 cm szerokości. Dzięki temu zyskamy dodatkowe miejsce na przechowywanie oliwy, olejów i różnych przypraw, bez ryzyka przesuwania się produktów podczas otwierania szuflady. Teraz, gdy wszystkie potrzebne rzeczy do gotowania są zawsze pod ręką, można z przyjemnością oddać się kulinarnym pasjom.

Link do filmu:

https://youtu.be/fhBXwYMZzSA

Link do filmu na Instagramie:

https://www.instagram.com/tv/CR50UQTlys9/?utm_source=ig_web_copy_link

Link do filmu na Facebooku:

https://fb.watch/7ia6mYva6o/

Więcej przydatnych informacji na stronie: https://peka.pl

Newseria nie ponosi odpowiedzialności za treści oraz inne materiały (np. infografiki, zdjęcia) przekazywane w „Biurze Prasowym”, których autorami są zarejestrowani użytkownicy tacy jak agencje PR, firmy czy instytucje państwowe.
Źródło informacji: OKK! PR
Ostatnio dodane
komunikaty PR z wybranej przez Ciebie kategorii
Dom Geberit weźmie udział w 14. PLGBC Green Building Summit Biuro prasowe
2024-09-27 | 11:10

Geberit weźmie udział w 14. PLGBC Green Building Summit

PLGBC Green Building Summit to jedno z najważniejszych międzynarodowych wydarzeń poświęconych zrównoważonemu budownictwu, architekturze i rynkowi nieruchomości. Najbliższa,
Dom Zamieszkać ze sztuką. Dwupoziomowe mieszkanie po gruntownym remoncie
2024-09-26 | 15:40

Zamieszkać ze sztuką. Dwupoziomowe mieszkanie po gruntownym remoncie

Dom to nie tyle ściany, co ludzie, którzy w nich zamieszkują. Najlepiej o tym świadczy dwupiętrowe mieszkanie dla rodziny, które za sprawą architekt Weroniki Budzichowskiej z To
Dom Neurodesign a jesienne wnętrza - przestrzenie sprzyjające dobremu samopoczuciu
2024-09-26 | 14:00

Neurodesign a jesienne wnętrza - przestrzenie sprzyjające dobremu samopoczuciu

Jesień to idealny moment, by wprowadzić do wnętrz nowe akcenty, które nie tylko ocieplą przestrzeń, ale także – zgodnie z koncepcją neurodesignu – wpłyną na nasze dobre

Kalendarium

Więcej ważnych informacji

Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Media

Muzyka

Zespół Enej: Na Ziemi mamy skrajności – od suszy po ulewę. Martwi nas, jak będzie wyglądał świat naszych dzieci

Mirosław Ortyński i Piotr Sołoducha z zespołu Enej przyznają, że obawiają się skutków suszy, która negatywnie wpływa na rolnictwo, czy ulewnych opadów deszczu prowadzących do powodzi i podtopień. Niestety klimat się ociepla i coraz częściej mamy do czynienia z ekstremalnymi zjawiskami w pogodzie, a wszystkie anomalie odczuwamy w naszych portfelach. Muzycy zdają sobie więc sprawę z tego, jak ważne jest uzmysłowienie społeczeństwu rangi problemu i propagowanie kultury ekologicznej. Chodzi też o to, aby wzbudzić poczucie odpowiedzialności za stan środowiska, bo lekkomyślność i zaniedbania mogą jeszcze pogorszyć sytuację.

Edukacja

MNiSW wspiera programy badawcze dotyczące żywienia. W planach jest też popularyzacja zdrowej diety

Resort nauki współfinansuje programy, które mają odpowiedzieć na wyzwania związane ze zdrowiem uczniów. Ruszyła właśnie kolejna edycja programu JEŻ – Junior-Edu-Żywienie, w którym rodzice i dzieci będą uczestniczyć w badaniu dotyczącym marnowania żywności. – Innym ważnym i nowatorskim komponentem jest program telewizyjny, który będzie popularyzował zdrowe żywienie – zapowiada Maciej Gdula, wiceminister nauki i szkolnictwa wyższego. Jak podkreśla, to przykład na to, jak wykorzystywać w praktyce wyniki badań naukowych.