Komunikaty PR

Jak urozmaicić domowe przekąski?

2020-09-30  |  11:00
Biuro prasowe
Kontakt
Best Brands PR
Best Brands PR

Słomińskiego
00-195 Warszawa
bestbrandspr|bestbrandspr.pl| |bestbrandspr|bestbrandspr.pl
0-22 251 66 86
www.bestbrandspr.pl

Każdy z nas miewa momenty, w których potrzebuje nowych, kulinarnych doznań. Klasyczne przepisy zaczynają nas nudzić i chcielibyśmy spróbować czegoś innego. Szczególnie w przypadku przekąsek jest tak wiele sposobów na ich urozmaicenie! Dzięki odrobinie fantazji będziemy mogli przygotować oryginalne smakołyki nie tylko dla siebie, ale też dla całej rodziny i znajomych.

Pojedyncze słupki surowej marchewki czy ogórka będą raczej nijakie pod względem doznań smakowych, ale kiedy dodamy do nich aromatyczny sos lub dip, nabiorą zupełnie nowego wymiaru. Dobór odpowiednich składników i dodatków potrafi całkowicie zmienić oblicze dania! Ciekawym uzupełnieniem domowych przekąsek mogą być Sosy Kieleckie – aromatyczne i wyprodukowane z najwyższej jakości składników.

Cukiniowe krążki

Panierowane plastry cukinii to przekąska w sam raz dla miłośników roślinnej kuchni! Przygotowanie tego dania nie trwa długo, a do tego wymaga jedynie kilku składników. Zaczynamy od pokrojenia cukinii w średniej grubości krążki. W misce lub głębokim talerzu roztrzepujemy jedno jajko, do drugiego naczynia wsypujemy bułkę tartą. Plastry cukinii solimy, dodajemy pieprz, a następnie obtaczamy najpierw w jajku, a kolejno w bułce. Smażymy na oleju, aż będą miękkie i nabiorą złocistego koloru. Na koniec kładziemy krążki na ręczniku papierowym, aby odsączyć je z nadmiaru tłuszczu i podajemy z Sosem Kieleckim cygańskim – jego wyrazisty aromat idealnie uzupełni łagodny smak cukinii. Pyszności!

Ciasto francuskie z niespodzianką

Ciasto francuskie ma to do siebie, że pasuje niemal do wszystkiego! Możemy je jeść zarówno na słodko, jak i w postaci wytrawnej, z nadzieniem kwaśnym albo pikantnym. Tym razem jednak postawimy na dwie bardzo proste, ale niezawodne propozycje – zarówno w wersji klasycznej, jak i wegetariańskiej. Takie przekąski możemy zrobić nie tylko dla siebie, ale też na spotkanie ze znajomymi lub imprezę – z pewnością goście będą zachwyceni!

Pierwszy wariant to bardziej wykwintna wersja klasycznego hot doga – ciasto francuskie z parówką! Parówkę wystarczy pokroić na dwie lub trzy części, w zależności od wielkości. Ciasto kroimy na równej wielkości prostokąty i na połowie z nich układamy parówki, a pozostałe delikatnie nacinamy nożem (np. robiąc trzy paski niedochodzące do krawędzi po środku każdego kawałka). Obie części łączymy i pieczemy według wskazówek na opakowaniu po cieście francuskim, a następnie podajemy z Sosem Kieleckim czosnkowym i… zjadamy ze smakiem!

Druga z naszych propozycji to sakiewki z ciasta francuskiego ze szpinakiem i serem feta. Zaczynamy od podsmażenia na maśle jednej cebuli pokrojonej w drobną kostkę. Dodajemy dwa ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę oraz ok. 400g świeżego szpinaku typu baby. Kiedy szpinak zmięknie i się skurczy, dosypujemy ¾ kostki pokruszonego sera feta i doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Z ciasta francuskiego wycinamy trójkąty, na połowie z nich układamy farsz szpinakowy, a następnie przykrywamy drugim trójkątem i łączymy w całość – krawędzie możemy zlepić dociskając widelcem, dzięki czemu otrzymamy ciekawy wzór. Pieczemy według wskazówek na opakowaniu i podajemy z Sosem Kieleckim czosnkowym, którego intensywny aromat doskonale uzupełni smak szpinakowych sakiewek.

Cena sugerowana Sosu Kieleckiego czosnkowego: 3,50 zł brutto/ 180g

Cena sugerowana Sosu Kieleckiego cygańskiego: 3,50 zł brutto/ 200g

Newseria nie ponosi odpowiedzialności za treści oraz inne materiały (np. infografiki, zdjęcia) przekazywane w „Biurze Prasowym”, których autorami są zarejestrowani użytkownicy tacy jak agencje PR, firmy czy instytucje państwowe.
Źródło informacji: Best Brands PR
Ostatnio dodane
komunikaty PR z wybranej przez Ciebie kategorii
Żywienie Skyry – codzienna dawka mocy, z Piątnicy, no bo skąd! Biuro prasowe
2024-12-31 | 10:00

Skyry – codzienna dawka mocy, z Piątnicy, no bo skąd!

Wraz z nowym rokiem OSM Piątnica powraca z kampanią reklamową „Przejdź na dobrą stronę mocy”, promującą Skyry – jogurty typu islandzkiego. Dzięki wysokiej zawartości
Żywienie Ciasta na sylwestrowy stół
2024-12-30 | 14:50

Ciasta na sylwestrowy stół

Ile ciast potrzeba na świąteczno-noworoczny stół, aby domownicy byli zadowoleni? Wszystko zależy od liczby zaproszonych gości, ale jesteśmy pewni, że często wystarczy jedno ciasto,
Żywienie Marnowanie żywności w święta: wyrzucamy 1,6 kg jedzenia na osobę [BADANIE]
2024-12-23 | 12:00

Marnowanie żywności w święta: wyrzucamy 1,6 kg jedzenia na osobę [BADANIE]

Aż 83% Polaków wyrzuca jedzenie świąteczne między 23 a 30 grudnia. To przekłada się na 61,7 tys. ton, czyli aż 1,6 kg na osobę. Choć najczęściej wyrzucaną kategorią

Kalendarium

Więcej ważnych informacji

Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Media

Konsument

Będzie ubywać mięsa na stołach Polaków. Eksperci radzą ograniczyć spożycie nawet o dwie trzecie

Produkcja zwierzęca nie zniknie, ale będzie musiała zostać ograniczona – oceniają eksperci rynku żywności i podkreślają, że przemawiają za tym zarówno względy zdrowotne, jak i środowiskowe. Obecnie przeciętny Polak zjada ok. 75 kg mięsa rocznie, a wskazywana przez dietetyków zdrowa granica to ok. 20–25 kg.

Podróże

Radosław Majdan: W ferie jedziemy z chłopcami w góry. Nie umiem jeździć na nartach i nie ciągnie mnie na stok

W przerwie między nagraniami do różnych projektów telewizyjnych i internetowych były piłkarz, a obecnie komentator sportowy wybiera się na odpoczynek. W planach są dwa kierunki: najpierw zagraniczny kurort narciarski, a później jakieś egzotyczne miejsce. Radosław Majdan zaznacza jednak, że sam nie potrafi jeździć na nartach, bo jako zawodowy sportowiec miał zapisane w kontrakcie, że nie może ryzykować na stoku. Ten wyjazd organizuje jednak z myślą o synach i ma nadzieję, że najmłodszy Heniu też szybko połknie bakcyla jak jego bracia.