Komunikaty PR

Jarmark Bożonarodzeniowy w Centrum Handlowym Osowa

2020-12-17  |  10:00
Biuro prasowe
Kontakt

Katarzyna Bagińska
Publicon Sp. z.o.o.

Świdnicka
50-066 Wrocław
k.baginska|publicon.pl| |k.baginska|publicon.pl
693260235
www.publicon.pl

Od 18 do 23 grudnia w CH Osowa odbywać się będzie Jarmark Bożonarodzeniowy. Na stoiskach wystawców znajdą się kiszonki, przetwory warzywne oraz naturalne wyroby mięsne i wędzonki. Nie zabraknie domowych pierogów i kuchni tradycyjnej. Jarmark jest nie tylko zapowiedzią zbliżającej się gwiazdki, ale także okazją do zrobienia świątecznych zakupów. 

Kiermasz rozpocznie się 18 grudnia i potrwa 6 dni. To jedno z niewielu wydarzeń, które daje możliwość nabycia rzemieślniczych wyrobów. Odwiedzający w tych dniach CH Osowa będą mogli kupić szeroką gamę naturalnych miodów w wielu smakach, ciast oraz korzennych pierników.

Zasmakuj w dobrej kuchni

Specjalnie przygotowane stoiska będą pełne kulinarnych przysmaków w postaci świątecznych potraw oraz smakołyków. Różnorodność produktów sprawi, że każdy znajdzie coś dla siebie.

Na jarmarku nie zabraknie regionalnych specjałów i bożonarodzeniowych potraw. Skosztować i zakupić będzie można świątecznych łakoci i niestandardowe kiszonki. Bogactwo regionalnych wyrobów bez wątpienia zachwyci nawet najbardziej wymagających smakoszy.

Wędliny, sery i ciasta oraz inne potrawy domowej roboty oraz wszelkie specjały kuchni polskiej będzie można nabyć od 18 do 23 grudnia. Jarmark będzie czynny w godzinach otwarcia Centrum.

Podczas zakupów w centrum uprasza się o przestrzeganie zasad bezpieczeństwa, o zakrywanie ust i nosa, dezynfekcję rąk i dystans społeczny. CH Osowa każdego dnia dokłada wszelkich starań o zapewnienie czystości powierzchni na terenie galerii, aby zadbać o komfort zakupów.

 

Lista wystawców świątecznego jarmarku:

  • Żuławska Zagroda (kiszonki)
  • Pierogi Halinki (pierogi w różnych smakach, słodkie i wytrawne)
  • Słodki Zakątek (ciasta i wypieki)
  • Sery Witka
  • Domowe Przysmaki
  • Marek Dłużniewski (dynie i czosnek)
  • Specjały z Borów (wędliny i domowe produkty)

 

Więcej informacji na www.chosowa.pl.

Newseria nie ponosi odpowiedzialności za treści oraz inne materiały (np. infografiki, zdjęcia) przekazywane w „Biurze Prasowym”, których autorami są zarejestrowani użytkownicy tacy jak agencje PR, firmy czy instytucje państwowe.
Źródło informacji: Publicon Sp. z.o.o.
Ostatnio dodane
komunikaty PR z wybranej przez Ciebie kategorii
Żywienie Polacy mylą piwo alkoholowe i bezalkoholowe - połowa z nich chce zakazu reklamy dla obu wariantów Biuro prasowe
2025-04-29 | 06:00

Polacy mylą piwo alkoholowe i bezalkoholowe - połowa z nich chce zakazu reklamy dla obu wariantów

Problem z odróżnieniem piw alkoholowych i bezalkoholowych, potrzeba wyraźnego zróżnicowania opakowań dla obu wariantów oraz całkowity zakaz reklamy
Żywienie Wzrasta rynek świeżej żywności online – w Markecie Świeżości DPD już ponad 70 partnerów
2025-04-09 | 10:45

Wzrasta rynek świeżej żywności online – w Markecie Świeżości DPD już ponad 70 partnerów

Jeszcze dekadę temu zakupy spożywcze online wydawały się rozwiązaniem dla nielicznych. Zmieniające się nawyki konsumentów i rosnące oczekiwania wobec jakości
Żywienie Międzynarodowy Dzień Szczęścia i tiramisu – przypadek czy przeznaczenie?
2025-03-19 | 23:00

Międzynarodowy Dzień Szczęścia i tiramisu – przypadek czy przeznaczenie?

Tiramisu, comfort food i szczęście na zamówienie. Jak jedzenie poprawia nastrój w Międzynarodowy Dzień Szczęścia. Szczęście ma wiele smaków, ale jeden

Kalendarium

Więcej ważnych informacji

Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Żywienie

Wiktor Dyduła: Praca w charakterze kelnera jest bardzo ciężka fizycznie i psychicznie. Dlatego trzeba dawać napiwki, bo nawet 5 zł może zrobić komuś dzień

Zanim usłyszała o nim cała Polska, Wiktor Dyduła zarabiał między innymi jako animator zabaw dla dzieci, kelner i uliczny grajek. Każde zajęcie miało swoje plusy i minusy, ale jego najbardziej cieszyło to, że dzięki nim może poznawać ciekawych ludzi. Wokalista podkreśla, że ma duży szacunek do pieniądza i prawie zawsze daje też napiwki, bo wie, że to najlepsza forma docenienia pracy tych, którzy nas obsługują w kawiarni czy restauracji.

Ochrona środowiska

Wokół utylizacji odpadów medycznych narosło wiele mitów. Nowoczesne instalacje pozwalają wykorzystać ten proces do produkcji ciepła i energii

Według różnych szacunków w Polsce powstaje od 60 do nawet 200 tys. t odpadów medycznych. Wymagają one specjalnego trybu postępowania, innego niż dla odpadów komunalnych – jedyną dopuszczalną i obowiązującą w świetle polskiego prawa metodą jest ich spalanie. Obecnie zakłady przetwarzania odpadów to nowoczesne instalacje połączone z odzyskiem energii. Termiczne przekształcenie odpadów może też być elementem gospodarki o obiegu zamkniętym.

Moda

Piotr Zelt: Nie latam po sklepach i nie zawalam sobie szafy jakimiś niepotrzebnymi ciuchami. Mam sporo ubrań, które mają po 20 lat, i cały czas je noszę

Aktor zaznacza, że jego garderoba jest skromna, ale zawiera dobre jakościowo ubrania, które choć były kupione nawet dwie dekady temu, wciąż wyglądają jak nowe. Jego zdaniem nie warto ulegać sezonowym trendom i gromadzić w szafie wielu rzeczy, które modne są zaledwie kilka miesięcy. Zamiast tego lepiej zainwestować w ponadczasowe kurtki, marynarki czy buty z dobrych materiałów i dbać o nie tak, by posłużyły jak najdłużej.