Jarmark Bożonarodzeniowy w Centrum Handlowym Osowa

Katarzyna Bagińska
Publicon Sp. z.o.o.
Świdnicka
50-066 Wrocław
k.baginska|publicon.pl| |k.baginska|publicon.pl
693260235
www.publicon.pl
Od 18 do 23 grudnia w CH Osowa odbywać się będzie Jarmark Bożonarodzeniowy. Na stoiskach wystawców znajdą się kiszonki, przetwory warzywne oraz naturalne wyroby mięsne i wędzonki. Nie zabraknie domowych pierogów i kuchni tradycyjnej. Jarmark jest nie tylko zapowiedzią zbliżającej się gwiazdki, ale także okazją do zrobienia świątecznych zakupów.
Kiermasz rozpocznie się 18 grudnia i potrwa 6 dni. To jedno z niewielu wydarzeń, które daje możliwość nabycia rzemieślniczych wyrobów. Odwiedzający w tych dniach CH Osowa będą mogli kupić szeroką gamę naturalnych miodów w wielu smakach, ciast oraz korzennych pierników.
Zasmakuj w dobrej kuchni
Specjalnie przygotowane stoiska będą pełne kulinarnych przysmaków w postaci świątecznych potraw oraz smakołyków. Różnorodność produktów sprawi, że każdy znajdzie coś dla siebie.
Na jarmarku nie zabraknie regionalnych specjałów i bożonarodzeniowych potraw. Skosztować i zakupić będzie można świątecznych łakoci i niestandardowe kiszonki. Bogactwo regionalnych wyrobów bez wątpienia zachwyci nawet najbardziej wymagających smakoszy.
Wędliny, sery i ciasta oraz inne potrawy domowej roboty oraz wszelkie specjały kuchni polskiej będzie można nabyć od 18 do 23 grudnia. Jarmark będzie czynny w godzinach otwarcia Centrum.
Podczas zakupów w centrum uprasza się o przestrzeganie zasad bezpieczeństwa, o zakrywanie ust i nosa, dezynfekcję rąk i dystans społeczny. CH Osowa każdego dnia dokłada wszelkich starań o zapewnienie czystości powierzchni na terenie galerii, aby zadbać o komfort zakupów.
Lista wystawców świątecznego jarmarku:
- Żuławska Zagroda (kiszonki)
- Pierogi Halinki (pierogi w różnych smakach, słodkie i wytrawne)
- Słodki Zakątek (ciasta i wypieki)
- Sery Witka
- Domowe Przysmaki
- Marek Dłużniewski (dynie i czosnek)
- Specjały z Borów (wędliny i domowe produkty)
Więcej informacji na www.chosowa.pl.

Polacy mylą piwo alkoholowe i bezalkoholowe - połowa z nich chce zakazu reklamy dla obu wariantów

Wzrasta rynek świeżej żywności online – w Markecie Świeżości DPD już ponad 70 partnerów

Międzynarodowy Dzień Szczęścia i tiramisu – przypadek czy przeznaczenie?
Kalendarium
Więcej ważnych informacji
Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Żywienie

Wiktor Dyduła: Praca w charakterze kelnera jest bardzo ciężka fizycznie i psychicznie. Dlatego trzeba dawać napiwki, bo nawet 5 zł może zrobić komuś dzień
Zanim usłyszała o nim cała Polska, Wiktor Dyduła zarabiał między innymi jako animator zabaw dla dzieci, kelner i uliczny grajek. Każde zajęcie miało swoje plusy i minusy, ale jego najbardziej cieszyło to, że dzięki nim może poznawać ciekawych ludzi. Wokalista podkreśla, że ma duży szacunek do pieniądza i prawie zawsze daje też napiwki, bo wie, że to najlepsza forma docenienia pracy tych, którzy nas obsługują w kawiarni czy restauracji.
Ochrona środowiska
Wokół utylizacji odpadów medycznych narosło wiele mitów. Nowoczesne instalacje pozwalają wykorzystać ten proces do produkcji ciepła i energii

Według różnych szacunków w Polsce powstaje od 60 do nawet 200 tys. t odpadów medycznych. Wymagają one specjalnego trybu postępowania, innego niż dla odpadów komunalnych – jedyną dopuszczalną i obowiązującą w świetle polskiego prawa metodą jest ich spalanie. Obecnie zakłady przetwarzania odpadów to nowoczesne instalacje połączone z odzyskiem energii. Termiczne przekształcenie odpadów może też być elementem gospodarki o obiegu zamkniętym.
Moda
Piotr Zelt: Nie latam po sklepach i nie zawalam sobie szafy jakimiś niepotrzebnymi ciuchami. Mam sporo ubrań, które mają po 20 lat, i cały czas je noszę

Aktor zaznacza, że jego garderoba jest skromna, ale zawiera dobre jakościowo ubrania, które choć były kupione nawet dwie dekady temu, wciąż wyglądają jak nowe. Jego zdaniem nie warto ulegać sezonowym trendom i gromadzić w szafie wielu rzeczy, które modne są zaledwie kilka miesięcy. Zamiast tego lepiej zainwestować w ponadczasowe kurtki, marynarki czy buty z dobrych materiałów i dbać o nie tak, by posłużyły jak najdłużej.