Jarmark Produktów Regionalnych i Rękodzieła w Atrium Biała
W dniach 18-21 września Atrium Biała zaprasza miłośników wyrobów lokalnych na Jarmark Produktów Regionalnych i Rękodzieła! To kolejne już w tym roku spotkanie twórców ludowych, rękodzielników i producentów regionalnych przysmaków. Przez cztery dni będzie można zasmakować w domowym chlebie wiejskim, wyśmienitych wędlinach z Podlasia, przetworach domowych czy naturalnych miodach z pasieki, a także zapoznać się z szeroką ofertą rzemieślników i rękodzielników.
Na cztery dni (18-21 września) Atrium Biała zaroi się od stoisk wystawowych oferujących różnego rodzaju artykuły spożywczo-rolne i rzemieślnicze. Na miejscu zakupić będzie można pyszne produkty przygotowywane według tradycyjnych receptur, tak jak pieczywo, wędliny, kwas chlebowy, podpiwek, przetwory domowe, a także miody. Nie zabraknie również słodkości w postaci chałwy i słodyczy tureckich. Również fani rzemiosła i sztuki użytkowej będą mogli skorzystać z atrakcyjnej oferty wystawców m.in. z biżuterią ręcznie robioną i sojowymi świecami.
Jarmark Produktów Regionalnych i Rękodzieła odbędzie się w dniach 18-21 września, w godz. 9.00-21.00; stoiska rozlokowane będą na środkowej rotundzie pomiędzy House i Sephora w CH Atrium Biała. Udział w wydarzeniu jest bezpłatny.
Więcej informacji na stronie www.atrium-biala.pl oraz na profilu Fb: https://www.facebook.com/AtriumBiala.
Logistyka może zadecydować o sukcesie sprzedażowym e-sklepu w szczycie sezonu
W centrum handlowym powstał punkt zbiórkowy darów dla powodzian
Studio Tańca Duet otwiera się w nowej lokalizacji – Centrum Modlińska 6D
Kalendarium
Więcej ważnych informacji
Jedynka Newserii
Jedynka Newserii
Media
Jacek Jelonek i Oliwer Kubiak: Nasza kolejna podróż będzie znowu do Azji. Ale tym razem będziemy mieli gdzie spać i nie będziemy łapać stopa
Mimo że ta konkretna wyprawa do Azji to nie był luksusowy wyjazd z szeroką paletą wygód i atrakcji, to jednak Jacek Jelonek i Oliwer Kubiak będą ją długo wspominać. Uczestnicy reality show TVN-u co prawda przyznają, że na miejscu szczególnie brakowało im normalnej łazienki i dobrego jedzenia bez grama cukru, to jednak w tych ekstremalnych warunkach jeszcze lepiej się poznali i przekonali, że mogą na siebie liczyć w każdych okolicznościach.
Konsument
Rośnie zapotrzebowanie na dietetyków. Przekłada się to na rozwój kierunków studiów związanych z żywieniem
Ostatnie lata przyniosły duży rozwój kierunków studiów związanych z żywieniem człowieka i dietetyką. Zapotrzebowanie na ekspertów w tych dziedzinach rośnie przede wszystkim ze względu na większą świadomość społeczną na temat wpływu diety na zdrowie i życie. A Polacy wciąż najbardziej ufają poradom żywieniowym właśnie ze strony lekarzy i dietetyków. Nowe kadry są potrzebne także producentom żywności i placówkom edukacyjnym, np. do prowadzenia edukacji zdrowotnej, nowego obowiązkowego przedmiotu w szkołach, a także w rozwoju dziedziny sprofilowanego żywienia.
Psychologia
Piotr Zelt: Tygodniowo udaje mi się przejechać na rowerze 250–300 kilometrów. Bardzo fajnie to czyści głowę i jest to forma medytacji sportowej
Aktor z dumą przyznaje, że robi niesamowite wyniki na rowerze szosowym. Nie wyobraża już sobie życia bez dwóch kółek i w każdą trasę wyjeżdża spokojny, bo umie sam naprawić większość usterek. Piotr Zelt preferuje aktywny styl życia, bo jak podkreśla – sport pomaga mu zachować dobrą kondycję, pozwala pozbyć się stresu i poprawia samopoczucie. Od wielu lat uprawia windsurfing, narciarstwo alpejskie, a także gra w hokeja.