Komunikaty PR

Jasiek Kuroń gotuje w kampanii To Jest Nasz Drób

2021-07-05  |  13:01
Biuro prasowe

W 2021 roku organizatorzy kampanii „To jest nasz drób! Wysoka europejska jakość” nie tylko kontynuują zainicjowane akcje informujące konsumentów o zaletach europejskiego mięsa drobiowego, ale przygotowują również nowości. Jedną z nich jest zaangażowanie nowego ambasadora projektu – Jana Kuronia.

Jasiek Kuroń to doświadczony kucharz, a także autor książki „Sprytna kuchnia czyli kulinarna ekonomia”. Na co dzień swoimi przepisami dzieli się na Instagramie – Jasiek Kuroń Gotuje, na swojej stronie internetowej oraz kanale w serwisie You Tube. Programy kulinarne z udziałem Jaśka Kuronia można zobaczyć na antenie Kuchnia+. Cyklicznie gotuje w kuchni DDTVN, jest także zapraszany do Pytania na Śniadanie.

Drób to mięso, które lubię w kuchni. Mówię tu nie tylko o cieszącym się popularnością mięsie z kurczaka, ale także z kaczki czy gęsi. Ta ostatnia, do niedawna jeszcze zapomniana, powoli wraca i robi to z wielką klasą. Dlaczego zatem mięso drobiowe to jeden z moich częstych wyborów? Jest smaczne, dietetyczne i uniwersalne. Nadaje się zarówno do pieczenia, jak i na grilla czy na wędliny (o gotowaniu nawet nie wspominając) – mówi Jasiek Kuroń.

To jest nasz drób – działania w 2021 roku

Nowego ambasadora w drugim roku kampanii przywitali z otwartymi ramionami dotychczasowi ambasadorzy Cristina Catese i Sebastian Krauzowicz, którzy wspólnie
z Jaśkiem Kuroniem będą dzielili się swoimi przepisami na dania z różnymi gatunkami drobiu oraz gotowali na eventach kulinarnych.

W najbliższym czasie organizatorzy planują udział na Festiwalu Dobrego Smaku w sierpniu 2021 oraz targach Polagra Food w Poznaniu.

 

Więcej informacji na temat kampanii, ciekawostki i przepisy znajdują się na stronie internetowej>> https://pl.eu-poultry.eu

 

Więcej informacji
Newseria nie ponosi odpowiedzialności za treści oraz inne materiały (np. infografiki, zdjęcia) przekazywane w „Biurze Prasowym”, których autorami są zarejestrowani użytkownicy tacy jak agencje PR, firmy czy instytucje państwowe.
Ostatnio dodane
komunikaty PR z wybranej przez Ciebie kategorii
Gwiazdy Zapytaliśmy Gardias, Cichopek, Herbuś i innych, skąd czerpią satysfakcję! Biuro prasowe
2024-07-15 | 14:00

Zapytaliśmy Gardias, Cichopek, Herbuś i innych, skąd czerpią satysfakcję!

Czym jest satysfakcja we wnętrzach? Jak ją znaleźć? Gdzie szukać pomysłów, by stworzyć przestrzeń, która nie tylko zachwyca, ale również koi i dodaje energii?
Gwiazdy Co numerologia mówi nam o brytyjskiej rodzinie królewskiej?
2024-07-08 | 01:00

Co numerologia mówi nam o brytyjskiej rodzinie królewskiej?

Brytyjska rodzina królewska od lat wywołuje skrajne emocje – i to nie tylko wśród Brytyjczyków. Cały świat przeżywał śmierć księżnej Diany, celebrował śluby
Gwiazdy BRAK ZDJĘCIA
2024-07-03 | 11:00

Kamila Urzędowska współpracuje z projektantką Izabelą Łapińską

Wcielającą się w postać Jagny w ,,Chłopach” Kamilę Urzędowską doceniają widzowie oraz branża filmowa w Polsce i za granicą. Podczas 74. Międzynarodowego Festiwalu Filmowego w Berlinie

Kalendarium

Więcej ważnych informacji

Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Media

Muzyka

Zespół Enej: Na Ziemi mamy skrajności – od suszy po ulewę. Martwi nas, jak będzie wyglądał świat naszych dzieci

Mirosław Ortyński i Piotr Sołoducha z zespołu Enej przyznają, że obawiają się skutków suszy, która negatywnie wpływa na rolnictwo, czy ulewnych opadów deszczu prowadzących do powodzi i podtopień. Niestety klimat się ociepla i coraz częściej mamy do czynienia z ekstremalnymi zjawiskami w pogodzie, a wszystkie anomalie odczuwamy w naszych portfelach. Muzycy zdają sobie więc sprawę z tego, jak ważne jest uzmysłowienie społeczeństwu rangi problemu i propagowanie kultury ekologicznej. Chodzi też o to, aby wzbudzić poczucie odpowiedzialności za stan środowiska, bo lekkomyślność i zaniedbania mogą jeszcze pogorszyć sytuację.

Edukacja

MNiSW wspiera programy badawcze dotyczące żywienia. W planach jest też popularyzacja zdrowej diety

Resort nauki współfinansuje programy, które mają odpowiedzieć na wyzwania związane ze zdrowiem uczniów. Ruszyła właśnie kolejna edycja programu JEŻ – Junior-Edu-Żywienie, w którym rodzice i dzieci będą uczestniczyć w badaniu dotyczącym marnowania żywności. – Innym ważnym i nowatorskim komponentem jest program telewizyjny, który będzie popularyzował zdrowe żywienie – zapowiada Maciej Gdula, wiceminister nauki i szkolnictwa wyższego. Jak podkreśla, to przykład na to, jak wykorzystywać w praktyce wyniki badań naukowych.