Komunikaty PR

Kokosowa rozkosz smaku – bez konserwantu!

2020-12-18  |  14:00
Biuro prasowe

Wiórki kryją w sobie wspomnienie słonecznych tropików i przywołują egzotyczne, porywające smaki. Powstają z miąższu orzecha kokosowego, który najpierw jest dokładnie suszony, a następnie delikatnie ścierany na wiórki. Te wysokiej jakości mają charakterystyczny, słodki, łagodny smak, wyraźny aromat kokosa oraz czystą, białą barwę.

Nowe Wiórki kokosowe z linii Sante Bakalie są delikatne, wyjątkowo smakowite i egzotycznie pachnące. Nie są konserwowane dwutlenkiem siarki, a w ich składzie znajdziemy wyłącznie… wiórki kokosowe. To nie tylko przysmak, ale także porcja wartościowych składników odżywczych. Wiórki kokosowe Sante Bakalie wyróżnia wysoka zawartość błonnika oraz potasu. Są także źródłem innych składników mineralnych, takich jak magnez, fosfor, żelazo. Są polecane jako składnik diety niskowęglowodanowej, ketogenicznej oraz uzupełnienie diety sportowców.

Wiórki kokosowe będą stanowić doskonałe dopełnienie smaku codziennej porannej owsianki czy koktajli owocowych. Są nieodzownym elementem dań kuchni azjatyckiej. Najmocniej jednak kojarzą się z domowymi deserami i ciastami. Wiórki kokosowe Sante Bakalie świetnie sprawdzą się do przygotowania lekkich i pysznych wegańskich trufli kokosowo-migdałowych. Białe jak śnieżny puch, kokosowe kuleczki warto zaserwować jako efektowny, świąteczny deser lub sięgnąć po nie dla umilenia zimowego wieczoru.

Wegańskie trufle kokosowo-migdałowe

ok. 30 sztuk

150 g wiórków kokosowych Sante

200 g kaszy jaglanej Sante

500 ml napoju migdałowego Sante Organic

100 g migdałów Sante

100 g wegańskiej białej czekolady

100 g stałej części mleka kokosowego

Kaszę jaglaną zalewamy wrzątkiem i na chwilę odstawiamy. Odcedzamy, płuczemy i wrzucamy do garnka z napojem roślinnym i 4 łyżkami wiórków kokosowych. Gotujemy do miękkości, aż kasza wchłonie cały płyn. Migdały prażymy na suchej patelni. Czekoladę rozpuszczamy i dodajemy razem z mlekiem kokosowym do ugotowanej kaszy. Blendujemy na gładką masę. Odstawiamy do lodówki, żeby stężała. Z twardej masy formujemy w dłoniach kulki, do każdej wkładając całego migdała. Trufle obtaczamy w wiórkach kokosowych.

Newseria nie ponosi odpowiedzialności za treści oraz inne materiały (np. infografiki, zdjęcia) przekazywane w „Biurze Prasowym”, których autorami są zarejestrowani użytkownicy tacy jak agencje PR, firmy czy instytucje państwowe.
Ostatnio dodane
komunikaty PR z wybranej przez Ciebie kategorii
Żywienie Polacy mylą piwo alkoholowe i bezalkoholowe - połowa z nich chce zakazu reklamy dla obu wariantów Biuro prasowe
2025-04-29 | 06:00

Polacy mylą piwo alkoholowe i bezalkoholowe - połowa z nich chce zakazu reklamy dla obu wariantów

Problem z odróżnieniem piw alkoholowych i bezalkoholowych, potrzeba wyraźnego zróżnicowania opakowań dla obu wariantów oraz całkowity zakaz reklamy
Żywienie Wzrasta rynek świeżej żywności online – w Markecie Świeżości DPD już ponad 70 partnerów
2025-04-09 | 10:45

Wzrasta rynek świeżej żywności online – w Markecie Świeżości DPD już ponad 70 partnerów

Jeszcze dekadę temu zakupy spożywcze online wydawały się rozwiązaniem dla nielicznych. Zmieniające się nawyki konsumentów i rosnące oczekiwania wobec jakości
Żywienie Międzynarodowy Dzień Szczęścia i tiramisu – przypadek czy przeznaczenie?
2025-03-19 | 23:00

Międzynarodowy Dzień Szczęścia i tiramisu – przypadek czy przeznaczenie?

Tiramisu, comfort food i szczęście na zamówienie. Jak jedzenie poprawia nastrój w Międzynarodowy Dzień Szczęścia. Szczęście ma wiele smaków, ale jeden

Kalendarium

Więcej ważnych informacji

Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Żywienie

Wiktor Dyduła: Praca w charakterze kelnera jest bardzo ciężka fizycznie i psychicznie. Dlatego trzeba dawać napiwki, bo nawet 5 zł może zrobić komuś dzień

Zanim usłyszała o nim cała Polska, Wiktor Dyduła zarabiał między innymi jako animator zabaw dla dzieci, kelner i uliczny grajek. Każde zajęcie miało swoje plusy i minusy, ale jego najbardziej cieszyło to, że dzięki nim może poznawać ciekawych ludzi. Wokalista podkreśla, że ma duży szacunek do pieniądza i prawie zawsze daje też napiwki, bo wie, że to najlepsza forma docenienia pracy tych, którzy nas obsługują w kawiarni czy restauracji.

Ochrona środowiska

Wokół utylizacji odpadów medycznych narosło wiele mitów. Nowoczesne instalacje pozwalają wykorzystać ten proces do produkcji ciepła i energii

Według różnych szacunków w Polsce powstaje od 60 do nawet 200 tys. t odpadów medycznych. Wymagają one specjalnego trybu postępowania, innego niż dla odpadów komunalnych – jedyną dopuszczalną i obowiązującą w świetle polskiego prawa metodą jest ich spalanie. Obecnie zakłady przetwarzania odpadów to nowoczesne instalacje połączone z odzyskiem energii. Termiczne przekształcenie odpadów może też być elementem gospodarki o obiegu zamkniętym.

Moda

Piotr Zelt: Nie latam po sklepach i nie zawalam sobie szafy jakimiś niepotrzebnymi ciuchami. Mam sporo ubrań, które mają po 20 lat, i cały czas je noszę

Aktor zaznacza, że jego garderoba jest skromna, ale zawiera dobre jakościowo ubrania, które choć były kupione nawet dwie dekady temu, wciąż wyglądają jak nowe. Jego zdaniem nie warto ulegać sezonowym trendom i gromadzić w szafie wielu rzeczy, które modne są zaledwie kilka miesięcy. Zamiast tego lepiej zainwestować w ponadczasowe kurtki, marynarki czy buty z dobrych materiałów i dbać o nie tak, by posłużyły jak najdłużej.