Candida. Nie daj się zjeść grzybom!
10 lutego 2022 r. będzie miało premierę nowe wydanie poradnika Andrzeja Janusa „Candida. Nie daj się zjeść grzybom”.
„Candida. Nie daj się zjeść grzybom!” to pełne praktycznych informacji kompendium wiedzy na temat genezy, objawów, czynników sprzyjających rozwojowi i leczeniu choroby.
Drożdżaki Candida są jednymi z wielu pozornie niegroźnymi mikroorganizmami stanowiącymi podstawę flory bakteryjnej każdego zdrowego człowieka. Jednak w sprzyjających warunkach będących skutkiem złej diety, stresu, zbyt częstego stosowania antybiotyków, leków hormonalnych czy immunosupresyjnych, mogą rozwinąć się i zagrozić naszemu zdrowiu. Co gorsza, objawy jakie wywołuje choroba bardzo często mogą wydawać się ze sobą nie powiązane i przypadkowe. Dodatkowo wraz z rozwojem choroby wzrasta ryzyko pojawienia się chorób uznawanych za cywilizacyjne, między innymi: choroby układu krążenia, układu oddechowego (w tym astma oskrzelowa), nowotworu, alergii, łuszczycy, cukrzycy, nadwagi oraz otyłość.
Ten praktyczny poradnik to prosty sposób na rewolucyjną poprawę jakości życia dla tysięcy pacjentów poprzez korektę diety i nawyków żywieniowych. Porady zawarte w tej książce z pewnością przydadzą się nie tylko chorym, ale również każdemu kto lubi dbać o zdrowie.
Andrzej Janus jest absolwentem Wojskowej Akademii medycznej. Przez całą swoją karierę zawodową pracował w wojskowej i cywilnej służbie zdrowia jako pediatria. Od połowy lat 90 poszerza swoją wiedzę na temat medycyny naturalnej, odżywiania, homeopatii, ziołolecznictwa oraz stosowania suplementów żywnościowych. Od 2001 skupia się całkowicie na medycynie integracyjnej łącząc medycynę konwencjonalną z elementami medycyny alternatywnej.
Polska gra polityczna na tle trawionego konfliktami Półwyspu Arabskiego
Najstarszy debiut literacki w Polsce!
Jak zachęcić do poznawania historii Warszawy?
Kalendarium
Więcej ważnych informacji
Jedynka Newserii
Jedynka Newserii
Partner Serwisu Zdrowie
Gwiazdy
Monika Richardson: Co roku na święta organizujemy zjazd rodzinny w pięknym dworku w Wielkopolsce. Do śniadania wielkanocnego siada 40 osób
Była prezenterka podkreśla, że spędzanie świąt z dala od domu to duży komfort. Wtedy bowiem zamiast robić wielkie zakupy i stać godzinami w kuchni, przygotowując tradycyjne menu, można naprawdę odpocząć i nacieszyć się spotkaniem z bliskimi. Monika Richardson z ekscytacją czeka więc na wyjazd do Wielkopolski, gdzie od lat celebruje Wielkanoc w dużym, rodzinnym gronie.
Gwiazdy
Marcin Bosak: Mam to szczęście, że nie dostaję nietrafionych prezentów. Sam bardzo lubię je dawać
Aktor zaznacza, że lubi wręczać prezenty i obserwować reakcję osób, którym je wręcza. Raczej nie zdarzyło mu się w tej kwestii nieprzyjemnie kogoś zaskoczyć. On sam również nie dostał czegoś, co szybko wylądowało w koszu.
Gwiazdy
Enej: Wielkanoc musi być w rodzinnym gronie. Nie jesteśmy fanami wyjazdów do hoteli, żeby spędzać święta z obcymi ludźmi
Muzycy zespołu Enej przyznają, że lubią i celebrują święta, dlatego cieszą się na nadchodzącą Wielkanoc. Zamierzają wtedy zwolnić tempo, odłożyć na bok pracę i poświęcić czas rodzinie. Mirosław Ortyński i Piotr Sołoducha zdradzają, że ich popisowym, a jednocześnie ulubionym świątecznym przysmakiem jest sałatka jarzynowa. Sami też z przyjemnością ją przygotowują.