Candida. Nie daj się zjeść grzybom!
10 lutego 2022 r. będzie miało premierę nowe wydanie poradnika Andrzeja Janusa „Candida. Nie daj się zjeść grzybom”.
„Candida. Nie daj się zjeść grzybom!” to pełne praktycznych informacji kompendium wiedzy na temat genezy, objawów, czynników sprzyjających rozwojowi i leczeniu choroby.
Drożdżaki Candida są jednymi z wielu pozornie niegroźnymi mikroorganizmami stanowiącymi podstawę flory bakteryjnej każdego zdrowego człowieka. Jednak w sprzyjających warunkach będących skutkiem złej diety, stresu, zbyt częstego stosowania antybiotyków, leków hormonalnych czy immunosupresyjnych, mogą rozwinąć się i zagrozić naszemu zdrowiu. Co gorsza, objawy jakie wywołuje choroba bardzo często mogą wydawać się ze sobą nie powiązane i przypadkowe. Dodatkowo wraz z rozwojem choroby wzrasta ryzyko pojawienia się chorób uznawanych za cywilizacyjne, między innymi: choroby układu krążenia, układu oddechowego (w tym astma oskrzelowa), nowotworu, alergii, łuszczycy, cukrzycy, nadwagi oraz otyłość.
Ten praktyczny poradnik to prosty sposób na rewolucyjną poprawę jakości życia dla tysięcy pacjentów poprzez korektę diety i nawyków żywieniowych. Porady zawarte w tej książce z pewnością przydadzą się nie tylko chorym, ale również każdemu kto lubi dbać o zdrowie.
Andrzej Janus jest absolwentem Wojskowej Akademii medycznej. Przez całą swoją karierę zawodową pracował w wojskowej i cywilnej służbie zdrowia jako pediatria. Od połowy lat 90 poszerza swoją wiedzę na temat medycyny naturalnej, odżywiania, homeopatii, ziołolecznictwa oraz stosowania suplementów żywnościowych. Od 2001 skupia się całkowicie na medycynie integracyjnej łącząc medycynę konwencjonalną z elementami medycyny alternatywnej.

„Powstanie Bohaterów” – wyjątkowa książka 9-letniej Ali i jej taty

O agresji w książkach Young Adult - rzeczywistość czy przesada?

Młode głosy. Co by było, gdyby nie Wattpad? - debata Czwórki i Big Book Cafe
Kalendarium
Więcej ważnych informacji
Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Moda

Klaudia Zioberczyk: Doszłam już do takiego momentu, że jak wchodzę do sklepu, to mówię: wcale tego nie potrzebuję. Teraz stawiam na jakość, a nie na ilość
Modelka zdaje sobie sprawę z tego, że trzeba być bardzo ostrożnym, by nie dać się nabrać na różne sztuczki marketingowe, nie ulegać czarowi wyprzedaży i promocji, a zamiast tego kompletować swoją garderobę z ponadczasowych zestawów, które będzie można wykorzystać na różne okazje. Klaudia Zioberczyk uważa, że greenwashing, czyli wywoływanie u konsumentów poszukujących towarów eko mylnego wrażenia, że oferowany produkt taki właśnie jest, to nieuczciwa praktyka. Temu zjawisku postanowiła więc dokładnie się przyjrzeć w swojej pracy magisterskiej.
Konsument
Możliwość zakupu online może zachęcić kolejne grupy Polaków do ubezpieczeń zdrowotnych. Dziś korzysta z nich już prawie 5,5 mln osób

Polska jest jednym z liderów Europy w obszarze cyfryzacji sektora usług medycznych. Świadczą o tym m.in. popularność elektronicznych narzędzi zapewniających dostęp do danych zdrowotnych, e-recept czy wirtualna diagnostyka. Polacy są też otwarci na innowacje w zakresie ubezpieczeń zdrowotnych, z których korzysta już blisko 5,5 mln osób. Za pomocą nowej cyfrowej platformy Medicover chce zachęcić klientów do samodzielnej konfiguracji i zakupu polis online.
Żywienie
Wiktor Dyduła: Praca w charakterze kelnera jest bardzo ciężka fizycznie i psychicznie. Dlatego trzeba dawać napiwki, bo nawet 5 zł może zrobić komuś dzień

Zanim usłyszała o nim cała Polska, Wiktor Dyduła zarabiał między innymi jako animator zabaw dla dzieci, kelner i uliczny grajek. Każde zajęcie miało swoje plusy i minusy, ale jego najbardziej cieszyło to, że dzięki nim może poznawać ciekawych ludzi. Wokalista podkreśla, że ma duży szacunek do pieniądza i prawie zawsze daje też napiwki, bo wie, że to najlepsza forma docenienia pracy tych, którzy nas obsługują w kawiarni czy restauracji.