Komunikaty PR

Lovege Pasta ze słonecznika z pomidorami - pyszna, zdrowa, wegańska

2020-11-30  |  17:00
Biuro prasowe

Roślinne smaki są coraz bardziej popularne. Grono ich miłośników to nie tylko weganie, wegetarianie czy fleksitarianie – ale wszyscy, którzy chcą jeść różnorodnie i zdrowo. Dlatego tak chętnie wybieramy produkty, na bazie których przygotować możemy oryginalne dania, spełniające oczekiwania wytrawnych smakoszy, a także tych, którym zależy na zdrowej, pełnowartościowej diecie – również w świąteczne dni.

Nowa Pasta ze słonecznika z pomidorami Lovege firmy Sante to wyjątkowy smakołyk – naturalny i w 100 % pochodzenia roślinnego. Wyróżnia ją świetny skład, ponieważ pasta nie zawiera sztucznych dodatków, konserwantów czy ulepszaczy smaków. Jest również produktem bezglutenowym. Ponadto dostarcza cennych składników odżywczych, takich jak tiamina (witamina B1), witamina E oraz błonnik.

Pasta ze słonecznika z pomidorami Lovege daje mnóstwo możliwości kulinarnego zastosowania. Od najprostszych – jako smarowidło do pieczywa (również chrupkiego) czy wafli ryżowych, przystawka, poprzez składnik dipów do ryb i warzyw, aż po oryginalne dania. Można ją wykorzystać jako farsz do pierogów czy pasztecików. Takie paszteciki, smakowicie nadziane roślinnymi składnikami, podane z aromatycznym czerwonym barszczem to niezastąpiony element świątecznej kolacji. Są tak pyszne, że z przyjemnością sięgniemy po nie każdego zimowego wieczoru!

Paszteciki do barszczu z farszem z Pasty ze słonecznika z pomidorami Lovege

18 sztuk 

Składniki:

150 g soczewicy zielonej Sante

1 mała cebula

1 łyżka oleju 

1 słoiczek Pasty ze słonecznika z pomidorami Lovege

Sól, pieprz do smaku

1 łyżeczka tymianku

1 opakowanie ciasta francuskiego

Napój roślinny Sante Organic do posmarowania 

czarnuszka do posypania

Sposób przygotowania:

Soczewicę gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu. Cebulę drobno siekamy i podsmażamy na rozgrzanym oleju. W dużej misce mieszamy soczewicę, cebulę, Pastę ze słonecznika z pomidorami Lovege i przyprawy. Całość blendujemy.

Ciasto francuskie dzielimy na 2 pasy wzdłuż. Na środek każdego pasa wykładamy nadzienie i zlepiamy brzegi ciasta. Odwracamy do góry nogami i każdy rulon dzielimy na 8 części. Smarujemy napojem roślinnym, posypujemy czarnuszką i układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w 200 stopniach około 20 minut. Podajemy z barszczem czerwonym.

 

Newseria nie ponosi odpowiedzialności za treści oraz inne materiały (np. infografiki, zdjęcia) przekazywane w „Biurze Prasowym”, których autorami są zarejestrowani użytkownicy tacy jak agencje PR, firmy czy instytucje państwowe.
Ostatnio dodane
komunikaty PR z wybranej przez Ciebie kategorii
Żywienie Jak pestycydy trafiają na nasze stoły? - nowy raport ujawnia niespójności w polityce UE Biuro prasowe
2025-06-30 | 06:00

Jak pestycydy trafiają na nasze stoły? - nowy raport ujawnia niespójności w polityce UE

Czy pestycydy wracają na nasze stoły? Najnowszy raport rzuca światło na poważne niespójności w polityce rolnej i handlowej Unii Europejskiej. Analiza wskazuje, że mimo
Żywienie Czy dzieci mogą jeść pieczarki i od jakiego wieku jest to bezpieczne?
2025-06-26 | 15:00

Czy dzieci mogą jeść pieczarki i od jakiego wieku jest to bezpieczne?

Pieczarki to jedne z najczęściej wybieranych grzybów w polskich domach – są delikatne w smaku, łatwe w przygotowaniu i dostępne przez cały rok. Ale
Żywienie Polacy mylą piwo alkoholowe i bezalkoholowe - połowa z nich chce zakazu reklamy dla obu wariantów
2025-04-29 | 06:00

Polacy mylą piwo alkoholowe i bezalkoholowe - połowa z nich chce zakazu reklamy dla obu wariantów

Problem z odróżnieniem piw alkoholowych i bezalkoholowych, potrzeba wyraźnego zróżnicowania opakowań dla obu wariantów oraz całkowity zakaz reklamy

Więcej ważnych informacji

Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Dziecko

Edukacja

W ubiegłym roku spadła liczba samobójstw. Dalsza reforma psychiatrii powinna pomóc utrzymać tę tendencję

W 2024 roku po raz pierwszy od kilku lat liczba samobójstw w Polsce spadła, jednak skala problemu wciąż jest poważna. Polska jest w trakcie reformy psychiatrii, w ramach której największy nacisk w kształtowaniu opieki ma być położony na wsparcie środowiskowe. Eksperci zwracają jednak uwagę również na potrzebę utrzymania działań oddolnych i podniesienia społecznej wiedzy na temat prewencji suicydalnej. Bardzo istotne w tym kontekście jest odpowiednie kształtowanie dyskursu medialnego, a także edukowanie na temat tego, jakie zasady są kluczowe w pierwszej pomocy emocjonalnej.

Psychologia

Otyłość nie wynika z braku samodyscypliny czy lenistwa. Ta poważna choroba niesie ze sobą 200 różnych powikłań

– Walka z otyłością wymaga nie tylko wprowadzenia zmian w stylu życia i sposobie odżywiania, ale przede wszystkim zrozumienia, że jest to choroba zarówno o podłożu fizycznym, jak i psychicznym – podkreśla psycholog Adrianna Sobol. Niestety często to schorzenie jest postrzegane jako wynik braku dyscypliny, nieprawidłowej diety lub lenistwa, co jest błędnym i krzywdzącym stereotypem. W rzeczywistości otyłość jest bowiem poważną chorobą, która niesie ze sobą wiele powikłań zdrowotnych i wymaga kompleksowego podejścia. Kluczowymi elementami, które mogą się przyczynić do skuteczniejszego leczenia i poprawy jakości funkcjonowania pacjentów, jest wsparcie emocjonalne oraz zwiększenie dostępności do specjalistów.