Marcin Lis obejmuje stanowisko Food & Beverage Director w Accor Eastern Europe
Accor, wiodąca grupa hotelowa na świecie, powołuje Marcina Lisa na stanowisko Food & Beverage Director w Accor Eastern Europe. W nowej roli Marcin pracuje od początku września. Z branżą hotelarską związany jest już od ponad 15 lat.
Marcin Lis zdobywał bogate doświadczenie w hotelarstwie w Europie i na Bliskim Wschodzie. W trakcie swojej dotychczasowej kariery zajmował stanowiska kierownicze w zakresie zarządzania produktami spożywczymi. Do jego zadań należało wsparcie i odpowiedzialność działań na szczeblu operacyjnym. Dzięki temu mógł w pełni poznać międzynarodowe organizacje, grupy restauracyjne, sieci QSR w kategorii premium, a także niezależne hotele i duże parki rozrywki.
Poprzednio pełnił tymczasową funkcję Director of Food and Beverage w hotelu Crystal Mountain w Wiśle. Wcześniej pracował jako Director of Food & Beverage w Suntago, gdzie zdobył doświadczenie w zarządzaniu złożonymi kompleksami, działalności pre-openingowej oraz tworzeniu nowych koncepcji projektowych. W ramach tego stanowiska był odpowiedzialny za P&L oraz opracowanie i wdrożenie planów działalności sześciu pełnowymiarowych restauracji i pięciu barów, wliczając w to operacje F&B.
W swojej karierze ściśle współpracował z innowacyjnymi startupami w Zjednoczonych Emiratach Arabskich, koordynując działania z inwestorami, projektantami i konsultantami. Obejmował stanowiska wspierające zarządzanie F&B, tworzenia oraz rozwoju marki, strategii i standardów. W jego doświadczeniu znajdują się także obszary takie jak zaopatrzenie, merchandising i bezpieczeństwo żywności.
Marcin jest kompetentnym, pełnym pasji oraz zapału restauratorem i hotelarzem, który koncentruje się na dostarczaniu gościom światowej klasy usług gastronomicznych. Jesteśmy dumni, że może dołączyć do zespołu F&B Accor Northern Europe oraz pewni, że jego umiejętności pozwolą skutecznie wesprzeć nasze hotele w tworzeniu jak najlepszych konceptów restauracyjnych, barowych i kawiarnianych w całym regionie – podkreśla Shane Munro Vice President Food & Beverage Accor Northern Europe.
Marcin posiada tytuł Bachelor of Science BSC (z wyróżnieniem), który uzyskał w Dubaju na Emirates Academy of Hospitality Management, na kierunku Międzynarodowe Zarządzanie Hotelami. Ponadto ukończył staż oraz program dla absolwentów zarządzania w Jumeirah Hotels. Wolny czas lubi spędzać między innymi na lekturze literatury biznesowej, w podróży i na wędrówkach po lasach i górach, a także w kuchni, gdzie przygotowuje dla swoich przyjaciół i rodziny pyszne dania.
![Francja poza utartym szlakiem – poznaj 10 niezwykłych miejsc Biuro prasowe](/files/_uploaded/glownekonf_813682707,w_253,wo_300,ho_169,_small.jpg)
Francja poza utartym szlakiem – poznaj 10 niezwykłych miejsc
Jak składać reklamację za opóźniony lub odwołany lot?
![Dlaczego Polacy jeżdżą na city breaki? Chcą więcej zwiedzać i płacić mniej](/files/_uploaded/glownekonf_1147940114,w_225,wo_300,ho_169,_small.jpg)
Dlaczego Polacy jeżdżą na city breaki? Chcą więcej zwiedzać i płacić mniej
Kalendarium
Więcej ważnych informacji
Jedynka Newserii
![](/files/1922771799/n-innowacje_1.png)
Jedynka Newserii
![](/files/1922771799/n-biznes_1.png)
Nie żyje Bogumiła Wander
![](/files/1922771799/wander,w_274,r_png,_small.png)
Bogumiła Wander: Bardzo tęsknię za telewizją, oglądam bez przerwy. Żałuję, że tak wcześnie odeszłam z pracy
Media
![](/files/1922771799/nykiel-tzg-foto-ram,w_274,_small.jpg)
Natalia Nykiel: Ostatnio dużo się rozciągam, biegam i zrezygnowałam z alkoholu. Chcę być w jak najlepszej formie przed treningami do „Tańca z gwiazdami”
Artystka cieszy się z tego, że producenci „Tańca z gwiazdami” dali jej szansę zdobycia nowych umiejętności i zaprezentowania się widzom z zupełnie innej strony. Nie może się już więc doczekać swojego debiutu na parkiecie tego kultowego programu, ale najpierw przed nią mozolne treningi. Natalia Nykiel zapewnia jednak, że na sali ćwiczeń zamierza dać z siebie wszystko i ma nadzieję, że ten wysiłek zaprocentuje.
Podróże
Paulina Sykut-Jeżyna: Byłam już na Mazurach, a teraz lecę do Grecji. Wszędzie ceny wzrosły, ale przecież można wybierać różne miejsca i wedle uznania planować wydatki
![](/files/1922771799/sykut-wakacje-foto,w_133,_small.jpg)
Prezenterka podkreśla, że jej tegoroczne wakacje mają dwie odsłony. Cieszy się, że wraz z bliskimi udało jej się już spędzić trochę czasu na ukochanych Mazurach, a z kolei teraz udaje się do Grecji i ma nadzieję, że urlop upłynie jej pod znakiem odpoczynku, wyciszenia i ładowania akumulatorów. Paulina Sykut-Jeżyna dostrzega, że ceny wzrosły, ale podkreśla, że zawsze można wybrać takie miejsca na wakacyjny wypoczynek, gdzie ten wzrost nie będzie tak mocno odczuwalny.
Media
Agnieszka Hyży: Ja, Maciek Rock i Maciek Dowbor byliśmy taką świętą trójcą Polsatu. Ale my nie mamy tak mocnego miejsca i pomysłu na siebie w internecie jak Maciej Dowbor
![](/files/1922771799/hyzy-dowbor-foto,w_133,_small.jpg)
Prezenterka żałuje, że Maciej Dowbor pożegnał się z Polsatem, ale szanuje jego decyzję i wierzy, że przed nim kolejne ciekawe wyzwania zawodowe. Agnieszka Hyży niezwykle miło wspomina czasy, kiedy mieli przyjemność ze sobą współpracować, i nie ukrywa, że wciąż sporo się od niego uczy, chociażby obserwując jego aktywność w mediach społecznościowych. Cieszy się także na każde spotkanie z nim.