Komunikaty PR

Masy do ciast HELIO z naturalnie dobrym składem!

2020-11-30  |  17:00

Masa makowa z bakaliami HELIO to sprawdzony pomocnik w kuchni podczas każdych wypieków, tak jak masy krówkowe HELIO, które specjalnie na święta – pojawiły się w nowej PREMIUM odsłonie! 

Każdy wie, że najpierw masa, później ciacho ;-) dlatego, by nasze wypieki były udane - pyszne i zdrowe, warto sięgnąć po produkty najwyższej jakości i od sprawdzonego producenta! Jeśli jeszcze tego nie wiesz, masy do ciast HELIO wyróżniają się na polskim rynku brakiem tłuszczu palmowego powszechnie stosowanego przez innych producentów. 

Olej palmowy to dziś jeden z najbardziej rozpowszechnionych składników wykorzystywanych przy produkcji żywności przetworzonej! W Indonezji, która jest największym producentem oleju palmowego, w niekontrolowany sposób wycinane i wypalane są ogromne obszary lasów deszczowych, co przyczynia się m.in. do wymierania wielu gatunków zwierząt

Firma HELIO, mając na uwadze coraz większy wpływ konsumpcji oleju palmowego na nasze życie, opracowała technologię umożliwiającą jego całkowite wyeliminowanie! Wszystkie masy HELIO wytwarzane są według sprawdzonej, tradycyjnej receptury, z surowców najwyższej jakości, przy użyciu pełnego mleka, bez konserwantów, bez glutenu i naturalnie – BEZ TŁUSZCZU PALMOWEGO!

Wzorowy skład mas krówkowych HELIO potwierdza przyznany im certyfikat „Czytaj skład poleca“ oraz liczne nagrody przyznawane przez ekspertów rynku, tj. Laur Konsumenta. Dlatego przy zakupie gotowych mas do ciast, zawsze zwracaj uwagę na ich skład- naturalność i stopień przetworzeniaNajlepszym wyborem będą produkty HELIO ze znakiem „Przekreślonego Kłosa“, których wyjątkowy skład bez konserwantów, bez oleju palmowego oraz potwierdzony brak zawartości glutenu został doceniony przez Polskie Stowarzyszenie Osób z Celiakią i na Diecie Bezlgutenowej. 

Masy do ciast HELIO – najlepsze do wypieków na co dzień i od święta

Bezglutenowe masy do ciast HELIO to naturalnie smaczne produkty, które nie wymagają dodatkowej obróbki termicznej ani mielenia- są od razu gotowym nadzieniem do ciasta! Ponadto, dzięki aksamitnej, kremowej konsystencji, masy HELIO łatwo się rozsmarowują na powierzchni każdego ciasta, dlatego świetnie sprawdzają się w codziennej kuchni. Z ich pomocą w szybki i prosty sposób- i to bez konieczności eksperymentowania z porcjami składników- przygotujemy przeróżne słodkie wypieki: ciasta, ciasteczka czy desery – zarówno te bez okazji, jak i świąteczne czy nawet te… last minute! ;-) Sposobów i przepisów na ich wykorzystanie jest mnóstwo, gdyż masy HELIO są dostępne w przeróżnych smakach – makowe, orzechowe, kajmakowe, czekoladowe, z nutą advocata, kukułki, a w tym roku – masy krówkowe PREMIUM HELIO wzbogaciły się także o nowy smak… słony karmel, który otwiera przed nami jeszcze więcej kulinarnych możliwości!

Masy do ciast polskiego producenta HELIO wyróżniają się naturalnie dobrym składem – NIE ZAWIERAJĄszkodliwego tłuszczu palmowego, sztucznych konserwantów i glutenu. Są naturalnie smaczne i zdrowe, gotowe do bezpośredniego użycia, dlatego świetnie sprawdzą się zwłaszcza w okresie świątecznym, bo pomogą nam zaoszczędzić czas w kuchni. Masy HELIO mają długi termin przydatności, a bogactwo różnych smaków- tylko zachęca do przygotowywania z HELIO prostych, pysznych i zdrowych, bakaliowych wypieków, których wyjątkowy zapach unoszący się w domu tworzy magiczną atmosferę świąt Bożego Narodzenia!

Życzymy wielu kulinarnych wyzwań w kuchni z HELIO, masy słodkich, bakaliowych inspiracji ;-), radości z tworzenia wspaniałych świątecznych wypieków i… niezapomnianych, pięknych chwil z rodziną przy wspólnym stole… nawet tym wirtualnym ;-)

Newseria nie ponosi odpowiedzialności za treści oraz inne materiały (np. infografiki, zdjęcia) przekazywane w „Biurze Prasowym”, których autorami są zarejestrowani użytkownicy tacy jak agencje PR, firmy czy instytucje państwowe.
Ostatnio dodane
komunikaty PR z wybranej przez Ciebie kategorii
Żywienie Jak pestycydy trafiają na nasze stoły? - nowy raport ujawnia niespójności w polityce UE Biuro prasowe
2025-06-30 | 06:00

Jak pestycydy trafiają na nasze stoły? - nowy raport ujawnia niespójności w polityce UE

Czy pestycydy wracają na nasze stoły? Najnowszy raport rzuca światło na poważne niespójności w polityce rolnej i handlowej Unii Europejskiej. Analiza wskazuje, że mimo
Żywienie Czy dzieci mogą jeść pieczarki i od jakiego wieku jest to bezpieczne?
2025-06-26 | 15:00

Czy dzieci mogą jeść pieczarki i od jakiego wieku jest to bezpieczne?

Pieczarki to jedne z najczęściej wybieranych grzybów w polskich domach – są delikatne w smaku, łatwe w przygotowaniu i dostępne przez cały rok. Ale
Żywienie Polacy mylą piwo alkoholowe i bezalkoholowe - połowa z nich chce zakazu reklamy dla obu wariantów
2025-04-29 | 06:00

Polacy mylą piwo alkoholowe i bezalkoholowe - połowa z nich chce zakazu reklamy dla obu wariantów

Problem z odróżnieniem piw alkoholowych i bezalkoholowych, potrzeba wyraźnego zróżnicowania opakowań dla obu wariantów oraz całkowity zakaz reklamy

Więcej ważnych informacji

Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Dziecko

Edukacja

W ubiegłym roku spadła liczba samobójstw. Dalsza reforma psychiatrii powinna pomóc utrzymać tę tendencję

W 2024 roku po raz pierwszy od kilku lat liczba samobójstw w Polsce spadła, jednak skala problemu wciąż jest poważna. Polska jest w trakcie reformy psychiatrii, w ramach której największy nacisk w kształtowaniu opieki ma być położony na wsparcie środowiskowe. Eksperci zwracają jednak uwagę również na potrzebę utrzymania działań oddolnych i podniesienia społecznej wiedzy na temat prewencji suicydalnej. Bardzo istotne w tym kontekście jest odpowiednie kształtowanie dyskursu medialnego, a także edukowanie na temat tego, jakie zasady są kluczowe w pierwszej pomocy emocjonalnej.

Psychologia

Otyłość nie wynika z braku samodyscypliny czy lenistwa. Ta poważna choroba niesie ze sobą 200 różnych powikłań

– Walka z otyłością wymaga nie tylko wprowadzenia zmian w stylu życia i sposobie odżywiania, ale przede wszystkim zrozumienia, że jest to choroba zarówno o podłożu fizycznym, jak i psychicznym – podkreśla psycholog Adrianna Sobol. Niestety często to schorzenie jest postrzegane jako wynik braku dyscypliny, nieprawidłowej diety lub lenistwa, co jest błędnym i krzywdzącym stereotypem. W rzeczywistości otyłość jest bowiem poważną chorobą, która niesie ze sobą wiele powikłań zdrowotnych i wymaga kompleksowego podejścia. Kluczowymi elementami, które mogą się przyczynić do skuteczniejszego leczenia i poprawy jakości funkcjonowania pacjentów, jest wsparcie emocjonalne oraz zwiększenie dostępności do specjalistów.