Komunikaty PR

Masy do ciast HELIO z naturalnie dobrym składem!

2020-11-30  |  17:00

Masa makowa z bakaliami HELIO to sprawdzony pomocnik w kuchni podczas każdych wypieków, tak jak masy krówkowe HELIO, które specjalnie na święta – pojawiły się w nowej PREMIUM odsłonie! 

Każdy wie, że najpierw masa, później ciacho ;-) dlatego, by nasze wypieki były udane - pyszne i zdrowe, warto sięgnąć po produkty najwyższej jakości i od sprawdzonego producenta! Jeśli jeszcze tego nie wiesz, masy do ciast HELIO wyróżniają się na polskim rynku brakiem tłuszczu palmowego powszechnie stosowanego przez innych producentów. 

Olej palmowy to dziś jeden z najbardziej rozpowszechnionych składników wykorzystywanych przy produkcji żywności przetworzonej! W Indonezji, która jest największym producentem oleju palmowego, w niekontrolowany sposób wycinane i wypalane są ogromne obszary lasów deszczowych, co przyczynia się m.in. do wymierania wielu gatunków zwierząt

Firma HELIO, mając na uwadze coraz większy wpływ konsumpcji oleju palmowego na nasze życie, opracowała technologię umożliwiającą jego całkowite wyeliminowanie! Wszystkie masy HELIO wytwarzane są według sprawdzonej, tradycyjnej receptury, z surowców najwyższej jakości, przy użyciu pełnego mleka, bez konserwantów, bez glutenu i naturalnie – BEZ TŁUSZCZU PALMOWEGO!

Wzorowy skład mas krówkowych HELIO potwierdza przyznany im certyfikat „Czytaj skład poleca“ oraz liczne nagrody przyznawane przez ekspertów rynku, tj. Laur Konsumenta. Dlatego przy zakupie gotowych mas do ciast, zawsze zwracaj uwagę na ich skład- naturalność i stopień przetworzeniaNajlepszym wyborem będą produkty HELIO ze znakiem „Przekreślonego Kłosa“, których wyjątkowy skład bez konserwantów, bez oleju palmowego oraz potwierdzony brak zawartości glutenu został doceniony przez Polskie Stowarzyszenie Osób z Celiakią i na Diecie Bezlgutenowej. 

Masy do ciast HELIO – najlepsze do wypieków na co dzień i od święta

Bezglutenowe masy do ciast HELIO to naturalnie smaczne produkty, które nie wymagają dodatkowej obróbki termicznej ani mielenia- są od razu gotowym nadzieniem do ciasta! Ponadto, dzięki aksamitnej, kremowej konsystencji, masy HELIO łatwo się rozsmarowują na powierzchni każdego ciasta, dlatego świetnie sprawdzają się w codziennej kuchni. Z ich pomocą w szybki i prosty sposób- i to bez konieczności eksperymentowania z porcjami składników- przygotujemy przeróżne słodkie wypieki: ciasta, ciasteczka czy desery – zarówno te bez okazji, jak i świąteczne czy nawet te… last minute! ;-) Sposobów i przepisów na ich wykorzystanie jest mnóstwo, gdyż masy HELIO są dostępne w przeróżnych smakach – makowe, orzechowe, kajmakowe, czekoladowe, z nutą advocata, kukułki, a w tym roku – masy krówkowe PREMIUM HELIO wzbogaciły się także o nowy smak… słony karmel, który otwiera przed nami jeszcze więcej kulinarnych możliwości!

Masy do ciast polskiego producenta HELIO wyróżniają się naturalnie dobrym składem – NIE ZAWIERAJĄszkodliwego tłuszczu palmowego, sztucznych konserwantów i glutenu. Są naturalnie smaczne i zdrowe, gotowe do bezpośredniego użycia, dlatego świetnie sprawdzą się zwłaszcza w okresie świątecznym, bo pomogą nam zaoszczędzić czas w kuchni. Masy HELIO mają długi termin przydatności, a bogactwo różnych smaków- tylko zachęca do przygotowywania z HELIO prostych, pysznych i zdrowych, bakaliowych wypieków, których wyjątkowy zapach unoszący się w domu tworzy magiczną atmosferę świąt Bożego Narodzenia!

Życzymy wielu kulinarnych wyzwań w kuchni z HELIO, masy słodkich, bakaliowych inspiracji ;-), radości z tworzenia wspaniałych świątecznych wypieków i… niezapomnianych, pięknych chwil z rodziną przy wspólnym stole… nawet tym wirtualnym ;-)

Newseria nie ponosi odpowiedzialności za treści oraz inne materiały (np. infografiki, zdjęcia) przekazywane w „Biurze Prasowym”, których autorami są zarejestrowani użytkownicy tacy jak agencje PR, firmy czy instytucje państwowe.
Ostatnio dodane
komunikaty PR z wybranej przez Ciebie kategorii
Żywienie Polacy mylą piwo alkoholowe i bezalkoholowe - połowa z nich chce zakazu reklamy dla obu wariantów Biuro prasowe
2025-04-29 | 06:00

Polacy mylą piwo alkoholowe i bezalkoholowe - połowa z nich chce zakazu reklamy dla obu wariantów

Problem z odróżnieniem piw alkoholowych i bezalkoholowych, potrzeba wyraźnego zróżnicowania opakowań dla obu wariantów oraz całkowity zakaz reklamy
Żywienie Wzrasta rynek świeżej żywności online – w Markecie Świeżości DPD już ponad 70 partnerów
2025-04-09 | 10:45

Wzrasta rynek świeżej żywności online – w Markecie Świeżości DPD już ponad 70 partnerów

Jeszcze dekadę temu zakupy spożywcze online wydawały się rozwiązaniem dla nielicznych. Zmieniające się nawyki konsumentów i rosnące oczekiwania wobec jakości
Żywienie Międzynarodowy Dzień Szczęścia i tiramisu – przypadek czy przeznaczenie?
2025-03-19 | 23:00

Międzynarodowy Dzień Szczęścia i tiramisu – przypadek czy przeznaczenie?

Tiramisu, comfort food i szczęście na zamówienie. Jak jedzenie poprawia nastrój w Międzynarodowy Dzień Szczęścia. Szczęście ma wiele smaków, ale jeden

Kalendarium

Więcej ważnych informacji

Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Żywienie

Wiktor Dyduła: Praca w charakterze kelnera jest bardzo ciężka fizycznie i psychicznie. Dlatego trzeba dawać napiwki, bo nawet 5 zł może zrobić komuś dzień

Zanim usłyszała o nim cała Polska, Wiktor Dyduła zarabiał między innymi jako animator zabaw dla dzieci, kelner i uliczny grajek. Każde zajęcie miało swoje plusy i minusy, ale jego najbardziej cieszyło to, że dzięki nim może poznawać ciekawych ludzi. Wokalista podkreśla, że ma duży szacunek do pieniądza i prawie zawsze daje też napiwki, bo wie, że to najlepsza forma docenienia pracy tych, którzy nas obsługują w kawiarni czy restauracji.

Ochrona środowiska

Wokół utylizacji odpadów medycznych narosło wiele mitów. Nowoczesne instalacje pozwalają wykorzystać ten proces do produkcji ciepła i energii

Według różnych szacunków w Polsce powstaje od 60 do nawet 200 tys. t odpadów medycznych. Wymagają one specjalnego trybu postępowania, innego niż dla odpadów komunalnych – jedyną dopuszczalną i obowiązującą w świetle polskiego prawa metodą jest ich spalanie. Obecnie zakłady przetwarzania odpadów to nowoczesne instalacje połączone z odzyskiem energii. Termiczne przekształcenie odpadów może też być elementem gospodarki o obiegu zamkniętym.

Moda

Piotr Zelt: Nie latam po sklepach i nie zawalam sobie szafy jakimiś niepotrzebnymi ciuchami. Mam sporo ubrań, które mają po 20 lat, i cały czas je noszę

Aktor zaznacza, że jego garderoba jest skromna, ale zawiera dobre jakościowo ubrania, które choć były kupione nawet dwie dekady temu, wciąż wyglądają jak nowe. Jego zdaniem nie warto ulegać sezonowym trendom i gromadzić w szafie wielu rzeczy, które modne są zaledwie kilka miesięcy. Zamiast tego lepiej zainwestować w ponadczasowe kurtki, marynarki czy buty z dobrych materiałów i dbać o nie tak, by posłużyły jak najdłużej.