Letnie smaki na stacjach MOYA – świeża zapiekanka Caprese
W Caffe MOYA już tradycyjnie latem pojawiają się produkty w nowych wariantach smakowych. Oprócz orzeźwiających mrożonych kaw, klienci mogą skosztować zapiekankę Caprese – z mozzarellą, suszonymi pomidorami i pesto bazyliowym. Zapraszamy wszystkich miłośników kuchni włoskiej na wybrane stacje MOYA!
Sycące i chrupiące zapiekanki z pysznym, ciągnącym się serem to typowo polski odpowiednik szybkich i zawsze dostępnych przekąsek, którego początki sięgają lat 70. XX w. W Caffe MOYA występują w kilku wersjach smakowych, m.in. z kurczakiem, pepperoni, z serem wędzonym i bekonem i inne. Na wybranych stacjach można spróbować także domowych, świeżo robionych zapiekanek z kurczakiem i bekonem, z salami, z salami i papryką. Niebawem dołączy do nich pyszna zapiekanka Caprese.
- Lato na stacjach paliw MOYA to nie tylko zielony płyn do spryskiwaczy czy więcej zimnych napojów w lodówkach. Nasza oferta zmienia się także w kategorii gastronomicznej. Zapiekanki w wariancie Caprese stanowią smakowite połączenie kuchni polskiej z włoską. Pyszne pieczywo korzenne na naturalnym zakwasie zapieczone z serem mozzarella i suszonymi pomidorami, doprawione aromatycznym bazyliowym pesto to prawdziwa fuzja smaków i znakomita propozycja dla tych klientów, którzy lubią oryginalne propozycje kulinarne. Zapraszamy wszystkich na degustację! - mówi Agata Stanicka zastępca dyrektora ds. operacyjnych, Anwim S.A.
Koncept gastronomiczny Caffe MOYA jest obecny na niemal wszystkich stacjach paliw sieci MOYA. Asortyment gastronomiczny jest nieustannie rozszerzany i dopasowywany do zmieniających się potrzeb klientów odwiedzających stacje. Podstawą konceptu jest osiem rodzajów kawy serwowanej z samoobsługowego ekspresu oraz wybór produktów gastronomii podstawowej: hot-dogów, zapiekanek, kanapek i ciastek. W ubiegłym roku w Caffe MOYA pojawiła się też nowa kategoria produktów o nazwie „dania z pieca”, czyli dań typowo obiadowych, przygotowywanych na miejscu na zamówienie klienta. W tej ofercie znaleźć można prawdziwie włoską pizzę, pierogi prosto z pieca czy chrupiące stripsy z kurczaka podawane ze złocistymi frytkami.
![Rower wodorowy odporny na mrozy - alternatywa na zimowe trasy Biuro prasowe](/files/_uploaded/glownekonf_1890973440,w_254,wo_300,ho_169,_small.jpg)
Rower wodorowy odporny na mrozy - alternatywa na zimowe trasy
![Uber przekazał kierowczyni Mustanga - finał konkursu Uber Dreams](/files/_uploaded/glownekonf_1242816399,w_299,wo_300,ho_169,_small.jpg)
Uber przekazał kierowczyni Mustanga - finał konkursu Uber Dreams
![Prido prezentuje ofertę na Black Friday i Cyber Monday](/files/_uploaded/glownekonf_1202099319,w_169,wo_300,ho_169,_small.jpg)
Prido prezentuje ofertę na Black Friday i Cyber Monday
Kalendarium
Więcej ważnych informacji
Jedynka Newserii
![](/files/1922771799/n-innowacje_1.png)
Jedynka Newserii
![](/files/1922771799/n-biznes_1.png)
Media
![](/files/1922771799/kszczot-program-foto-ram,w_274,_small.jpg)
Adam Kszczot: Radek Majdan to człowiek niezwykle mądry życiowo. Cieszę się też, że mogłem od ludzkiej strony poznać Kubę Rzeźniczaka
Biegacz zaznacza, że udział w formacie „Mistrzowskie pojedynki. Eternal Glory” poszerzył jego horyzonty i dał mu nowe spojrzenie na ludzi i ich historie. Adam Kszczot podkreśla, że każdy uczestnik wniósł do programu coś unikalnego. Ich sylwetki i życiowe doświadczenia mogą więc być dla widzów przykładem i inspiracją. On sam jest pod dużym wrażeniem Radosława Majdana i Jakuba Rzeźniczaka.
Konsument
Młodzież w Polsce sięga po alkohol rzadziej niż 20 lat temu. Obniża się zwłaszcza spożycie piwa
![](/files/1922771799/bukowska-tomczak-alkohol-foto2,w_133,_small.jpg)
Alkohol staje się coraz mniej popularny wśród młodzieży, przede wszystkim w grupie wiekowej 15–16 lat, ale pozytywne zmiany widoczne są również w grupie 17- i 18-latków – wynika z badania ESPAD z 2024 roku przedstawionego niedawno podczas konferencji w Sejmie. Mniej nastolatków niż 20 lat temu przyznaje się do zakupu alkoholu i tych, którzy oceniają, że jest on łatwy do zdobycia. Wciąż jednak na wysokim poziomie utrzymuje się odsetek młodzieży, która pije w sposób ryzykowny. Ministerstwo Zdrowia zapowiada działania ograniczające sprzedaż alkoholu.
IT i technologie
Sztuczna inteligencja dużym wsparciem w diagnostyce. Może być szczególnie cenna w chorobach rzadkich
![](/files/1922771799/medycyna-ai-foto,w_133,_small.jpg)
Już nie tylko usprawnianie analizy badań obrazowych, ale i na przykład typowanie celów terapeutycznych w chorobach rzadkich to pola, na których w medycynie sprawdza się sztuczna inteligencja. Różne technologie zasilane SI wykorzystuje prawie 80 proc. podmiotów leczniczych, a inwestycja w nie zwraca się średnio w ciągu 14 miesięcy. Wraz z pokoleniową wymianą kadr widać też coraz większe otwieranie się lekarzy na korzystanie z narzędzi sztucznej inteligencji.