Komunikaty PR

Na świątecznym stole soki owocowe marki Limenita

2020-12-22  |  10:36
Biuro prasowe
Kontakt
Kamila Cichocka
SIMEDIA

Czapli 57
02-703 Warszawa
k.cichocka|simedia.pl| |k.cichocka|simedia.pl
664049000
simedia.pl

Kupujemy prezenty dla najbliższych, szykujemy świąteczne menu i dekorujemy domy, by zapanował w nich ten przytulny klimat. Przy okazji przygotowywania okolicznościowych potraw, warto zadbać także o to, by na świątecznym stole oprócz posiłków pojawiły się także soki. Poniżej znajdują się propozycje smaków marki Limenita, które doskonale skomponują się z wigilijnymi potrawami. 

 

 

Mandarynka - świąteczny klasyk 

 

Zapach mandarynek wielu osobom kojarzy się jednoznacznie ze świętami - są one wręcz nieodłącznym ich elementem. Dla wszystkich miłośników tych nieco mniejszych sióstr pomarańczy, w ofercie Limenita czeka nie lada gratka - sok mandarynkowy. To bardzo aromatyczna propozycja, zawiera kontrast słodkich oraz cytrusowych nut, które z pewnością znajdą uznanie zarówno u dorosłych, jak i u dzieci. 

 

Pomarańcza - ponadczasowy i zawsze dobry wybór

 

Ponadczasowy i uniwersalny smak soku pomarańczowego sprawia, że ten wybór sprawdzi się doskonale podczas rodzinnych spotkań. Propozycja Limenita została stworzona z myślą o tych, którzy uwielbiają jedwabistą konsystencję oraz zbalansowaną słodycz smaku. 

 

Cytrusowa mieszanka - dla niezdecydowanych 

 

Mandarynka, pomarańcza, a może jednak grejpfrut…? Jeśli decyzja nie przychodzi z łatwością, to warto sięgnąć po cytrusową mieszankę wszystkich wspomnianych wcześniej smaków. Cytrusowy sok Limenita to starannie zbilansowana mieszanka pomarańczy, mandarynek i grejpfruta, która oferuje smak idealny na świąteczny stół. 

Soki cytrusowe Limenita idealnie dopełnią świąteczne menu, dostępne są w lodówkach hiper i supermarketów Auchan, Carrefour, Leclerc, w supermarketach Stokrotka, w halach Makro i Transgourmet, w delikatesach K&M i Supersam.

Newseria nie ponosi odpowiedzialności za treści oraz inne materiały (np. infografiki, zdjęcia) przekazywane w „Biurze Prasowym”, których autorami są zarejestrowani użytkownicy tacy jak agencje PR, firmy czy instytucje państwowe.
Źródło informacji: SIMEDIA
Ostatnio dodane
komunikaty PR z wybranej przez Ciebie kategorii
Żywienie Polacy mylą piwo alkoholowe i bezalkoholowe - połowa z nich chce zakazu reklamy dla obu wariantów Biuro prasowe
2025-04-29 | 06:00

Polacy mylą piwo alkoholowe i bezalkoholowe - połowa z nich chce zakazu reklamy dla obu wariantów

Problem z odróżnieniem piw alkoholowych i bezalkoholowych, potrzeba wyraźnego zróżnicowania opakowań dla obu wariantów oraz całkowity zakaz reklamy
Żywienie Wzrasta rynek świeżej żywności online – w Markecie Świeżości DPD już ponad 70 partnerów
2025-04-09 | 10:45

Wzrasta rynek świeżej żywności online – w Markecie Świeżości DPD już ponad 70 partnerów

Jeszcze dekadę temu zakupy spożywcze online wydawały się rozwiązaniem dla nielicznych. Zmieniające się nawyki konsumentów i rosnące oczekiwania wobec jakości
Żywienie Międzynarodowy Dzień Szczęścia i tiramisu – przypadek czy przeznaczenie?
2025-03-19 | 23:00

Międzynarodowy Dzień Szczęścia i tiramisu – przypadek czy przeznaczenie?

Tiramisu, comfort food i szczęście na zamówienie. Jak jedzenie poprawia nastrój w Międzynarodowy Dzień Szczęścia. Szczęście ma wiele smaków, ale jeden

Kalendarium

Więcej ważnych informacji

Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Żywienie

Wiktor Dyduła: Praca w charakterze kelnera jest bardzo ciężka fizycznie i psychicznie. Dlatego trzeba dawać napiwki, bo nawet 5 zł może zrobić komuś dzień

Zanim usłyszała o nim cała Polska, Wiktor Dyduła zarabiał między innymi jako animator zabaw dla dzieci, kelner i uliczny grajek. Każde zajęcie miało swoje plusy i minusy, ale jego najbardziej cieszyło to, że dzięki nim może poznawać ciekawych ludzi. Wokalista podkreśla, że ma duży szacunek do pieniądza i prawie zawsze daje też napiwki, bo wie, że to najlepsza forma docenienia pracy tych, którzy nas obsługują w kawiarni czy restauracji.

Ochrona środowiska

Wokół utylizacji odpadów medycznych narosło wiele mitów. Nowoczesne instalacje pozwalają wykorzystać ten proces do produkcji ciepła i energii

Według różnych szacunków w Polsce powstaje od 60 do nawet 200 tys. t odpadów medycznych. Wymagają one specjalnego trybu postępowania, innego niż dla odpadów komunalnych – jedyną dopuszczalną i obowiązującą w świetle polskiego prawa metodą jest ich spalanie. Obecnie zakłady przetwarzania odpadów to nowoczesne instalacje połączone z odzyskiem energii. Termiczne przekształcenie odpadów może też być elementem gospodarki o obiegu zamkniętym.

Moda

Piotr Zelt: Nie latam po sklepach i nie zawalam sobie szafy jakimiś niepotrzebnymi ciuchami. Mam sporo ubrań, które mają po 20 lat, i cały czas je noszę

Aktor zaznacza, że jego garderoba jest skromna, ale zawiera dobre jakościowo ubrania, które choć były kupione nawet dwie dekady temu, wciąż wyglądają jak nowe. Jego zdaniem nie warto ulegać sezonowym trendom i gromadzić w szafie wielu rzeczy, które modne są zaledwie kilka miesięcy. Zamiast tego lepiej zainwestować w ponadczasowe kurtki, marynarki czy buty z dobrych materiałów i dbać o nie tak, by posłużyły jak najdłużej.