Naturalnie – dla Ciebie i Twojej rodziny!
Dbasz na co dzień, by dieta twoja i twojej rodziny była wartościowa? Poszukujesz produktów, które w łatwy i wygodny sposób wzbogacą Twój jadłospis? Starasz się, by warzywa i owoce stanowiły jak największą część w codziennym menu?
Lubisz to, co zdrowe, ale liczy się dla ciebie również pyszny smak? Stan środowiska naturalnego nie jest ci obojętny? Jeśli przynajmniej na jedno z tych pytań odpowiedziałeś twierdząco, sięgnij po nowe soki tłoczone Fortuna Bio Sok 100% tłoczony.
Dlaczego warto zwrócić na nie uwagę? Z kilku ważnych powodów. Pierwszym z nich jest fakt, iż są wytwarzane w systemie rolnictwa ekologicznego. Patrząc na ich opakowanie, z pewnością zwrócisz uwagę na charakterystyczny znaczek – białe gwiazdki tworzące kształt liścia na zielonym tle. To znak systemu rolnictwa ekologicznego.
Czego on dowodzi? Znak jest gwarancją, iż produkt i jego wytwórca spełnili wiele restrykcyjnych norm. Owoce i warzywa, z których powstają soki Fortuna Bio Sok 100% tłoczony pochodzą z upraw w systemie rolnictwa ekologicznego. Takie gospodarstwa muszą przestrzegać wielu zasad, w tym m.in. zakazu stosowania środków chemicznych – pestycydów czy nawozów sztucznych. Metody produkcji charakterystyczne dla rolnictwa ekologicznego są najbardziej zrównoważone i przyjazne naturalnemu środowisku.
Zdrowe, dojrzałe, cudownie pachnące, najwyższej jakości owoce i warzywa z gospodarstw ekologicznych są myte i selekcjonowane, następnie tłoczone. W podobny sposób powstają soki tłoczone metodą domową. Soki Fortuna Bio Sok 100% tłoczony w naturalny sposób dostarczą nam potrzebnych witamin, składników mineralnych, błonnika i przeciwutleniaczy. Mają wysoką wartość odżywczą.
Są rekomendowane również dla wegan, gdyż nie podlegają klarowaniu np. z zastosowaniem żelatyny. To niezwykle wygodny sposób na wzbogacenie codziennej diety w owoce i warzywa. Naturalna słodycz owoców podkreśla ich świetny smak. Asortyment obejmuje kilka wariantów: Fortuna Bio Sok 100% tłoczony jabłko, czarna porzeczka; Fortuna Bio Sok 100% tłoczony jabłko, gruszka; Fortuna Bio Sok 100% tłoczony burak, jabłko; Fortuna Bio Sok 100% tłoczony burak, jabłko, czarna porzeczka; Fortuna Bio Sok 100% tłoczony pomidor. Każdy znajdzie tu coś dla siebie!
Logistyka może zadecydować o sukcesie sprzedażowym e-sklepu w szczycie sezonu
W centrum handlowym powstał punkt zbiórkowy darów dla powodzian
Studio Tańca Duet otwiera się w nowej lokalizacji – Centrum Modlińska 6D
Kalendarium
Więcej ważnych informacji
Jedynka Newserii
Jedynka Newserii
Media
Ada Fijał: Młode pokolenie jest niezwykle obeznane z modą. Kiedyś my uczyliśmy uczestników naszych programów, co mają robić, a teraz często to my uczymy się od nich
Aktorka i jurorka programu „Shopping Queens. Królowe zakupów” zauważa, że w ciągu dekady nie tylko zmienił się ten format telewizyjny, ale także podejście do mody. Trendy dyktują bowiem teraz nie tyle znani projektanci, ile ulica i zwykli ludzie. Na jej szczególne uznanie zasługuje młode pokolenie, które wykazuje się ogromną kreatywnością i wręcz nie sposób przejść obojętnie obok ich wyszukanych stylizacji.
Muzyka
Zespół Enej: Na Ziemi mamy skrajności – od suszy po ulewę. Martwi nas, jak będzie wyglądał świat naszych dzieci
Mirosław Ortyński i Piotr Sołoducha z zespołu Enej przyznają, że obawiają się skutków suszy, która negatywnie wpływa na rolnictwo, czy ulewnych opadów deszczu prowadzących do powodzi i podtopień. Niestety klimat się ociepla i coraz częściej mamy do czynienia z ekstremalnymi zjawiskami w pogodzie, a wszystkie anomalie odczuwamy w naszych portfelach. Muzycy zdają sobie więc sprawę z tego, jak ważne jest uzmysłowienie społeczeństwu rangi problemu i propagowanie kultury ekologicznej. Chodzi też o to, aby wzbudzić poczucie odpowiedzialności za stan środowiska, bo lekkomyślność i zaniedbania mogą jeszcze pogorszyć sytuację.
Edukacja
MNiSW wspiera programy badawcze dotyczące żywienia. W planach jest też popularyzacja zdrowej diety
Resort nauki współfinansuje programy, które mają odpowiedzieć na wyzwania związane ze zdrowiem uczniów. Ruszyła właśnie kolejna edycja programu JEŻ – Junior-Edu-Żywienie, w którym rodzice i dzieci będą uczestniczyć w badaniu dotyczącym marnowania żywności. – Innym ważnym i nowatorskim komponentem jest program telewizyjny, który będzie popularyzował zdrowe żywienie – zapowiada Maciej Gdula, wiceminister nauki i szkolnictwa wyższego. Jak podkreśla, to przykład na to, jak wykorzystywać w praktyce wyniki badań naukowych.