Komunikaty PR

Nowe tabliczki gorzkie E.Wedel z dodatkami

2021-10-11  |  10:00
Biuro prasowe

W tym roku E.Wedel obchodzi 170. urodziny! Pragnąc, podkreślić wedlowski jubileusz marka przygotowała dla konsumentów dwie wyjątkowe nowości w kategorii czekolad gorzkich z dodatkami. Mowa o czekoladzie gorzkiej z orzechami oraz czekoladzie z malinami i wafelkami.

Doświadczenie czekoladników i kakao z Ghany

Nowe tabliczki gorzkie z dodatkami od E.Wedel przygotowane zostały z myślą o miłośnikach wytrawnych słodkości. Unikalny smak oryginalnej wedlowskiej czekolady gorzkiej to zasługa wiedzy oraz doświadczenia czekoladników, którzy nieprzerwanie od lat czuwają nad recepturami oraz produkcją każdej tabliczki. Sekretem doskonałego smaku wedlowskiej czekolady są również najwyżej jakości składniki. Do produkcji używane jest przede wszystkim kakao pochodzące prosto z Ghany, które nadaje czekoladzie intensywny smak i zapach. 

Jubileuszowe tabliczki

Czekolada gorzka z orzechami oraz czekolada gorzka z malinami i wafelkami to nowości, które opracowano z okazji jubileuszu E.Wedel, czyli 170. lat istnienia marki. Nowości łączą w sobie wyjątkowy smak oryginalnej wedlowskiej czekolady gorzkiej i dodatków, które w niej zatopiono. W czekoladzie gorzkiej z orzechami znajdują się kawałki orzechów laskowych i arachidowych. Z kolei druga nowość to czekolada gorzka z malinami i wafelkami. Wytrawny smak czekolady gorzkiej przełamano intensywnym smakiem malin oraz chrupiącymi, słodkimi wafelkami.

Celebrując 170. urodziny marki E.Wedel postanowiliśmy wprowadzić na rynek dwie zupełnie nowe czekolady gorzkie w segmencie tabliczek z dodatkami. Jako lider rynkowy w kategorii tabliczek gorzkich, wiemy, że nasi konsumenci pokochali nas za oryginalny smak oraz wyjątkową jakość. Będąc nowoczesną marką, podążamy za oczekiwaniami klientów oraz panującymi trendami. Zauważyliśmy, że konsumenci cenią wielosmakowe doznania, dlatego do naszej bogatej oferty czekolad gorzkich dołączyły dwie nowe tabliczki z dodatkami: czekolada gorzka z malinami i wafelkami oraz czekolada gorzka z orzechami. Zachęcamy do świętowania jubileuszu razem z nami i czerpania przyjemności smaku, dzięki nowym tabliczkom – mówi Dominika Igielińska-Kluk, Branded Content Marketing

Nowości są już dostępne w sklepach.

 

Więcej informacji
Newseria nie ponosi odpowiedzialności za treści oraz inne materiały (np. infografiki, zdjęcia) przekazywane w „Biurze Prasowym”, których autorami są zarejestrowani użytkownicy tacy jak agencje PR, firmy czy instytucje państwowe.
Ostatnio dodane
komunikaty PR z wybranej przez Ciebie kategorii
Żywienie Pizza Hut wprowadza cyfrowe rozwiązania dla miłośników pizzy w Polsce Biuro prasowe
2024-10-01 | 11:20

Pizza Hut wprowadza cyfrowe rozwiązania dla miłośników pizzy w Polsce

Pizza Hut Polska wprowadza cyfrowe innowacje, które odmienią doświadczenia klientów. Rozmaite technologie, takie jak kody QR pozwalające składać zamówienia online do
Żywienie PFHBiPM podsumowuje projekt
2024-09-30 | 14:00

PFHBiPM podsumowuje projekt

PFHBiPM od niemal 30 lat wspiera hodowców w ich codziennej pracy, realizując szereg przedsięwzięć, których celem jest promocja konsumpcji mleka. Z końcem 2021 roku
Żywienie Jak wołowina z USA zmieniała rynek kulinarny nad Wisłą
2024-09-27 | 18:00

Jak wołowina z USA zmieniała rynek kulinarny nad Wisłą

Budowanie rynku wołowiny premium w Polsce to proces, który rozpoczął się niemal dwie dekady temu, kiedy steki były jeszcze egzotycznym rarytasem. Obecnie Polacy coraz chętniej

Kalendarium

Więcej ważnych informacji

Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Muzyka

Margaret: Wymowa języka francuskiego jest dla mnie bardzo wymagająca. Teraz znowu zaśpiewam w tym języku i mam nadzieję, że pójdzie mi lepiej

Wokalistka już po raz drugi w swojej karierze została zaproszona do udziału w show French Touch. Pięć lat temu na scenie towarzyszył jej Willy William i w duecie zaśpiewali utwór „Ego”. Margaret zaznacza, że nie było to łatwe zadanie, bo po prostu nie zna języka francuskiego. I do tej pory w tej kwestii nic się nie zmieniło, bo choć podoba jej się brzmienie tego języka i lubi słuchać Francuzów, to jej samej dużą trudność sprawia wymowa poszczególnych słów. Dlatego też i tym razem liczy na wyrozumiałość artysty, z którym będzie współpracować.

Media

Monika Mrozowska: Wcieliłam się w rolę prowadzącej formatu youtubowo-instagramowego. Testuję menu w restauracjach i rozmawiam z ciekawymi gośćmi

W rozmowie z agencją Newseria Lifestyle aktorka zdradza, że zawodowo jest teraz mocno zaangażowana w dwa projekty. Pracuje nad kolekcją bielizny dla znanej marki i nad kanałem wideo, w którym będzie testowała menu w różnych warszawskich restauracjach i rozmawiała z ciekawymi gośćmi. Przed wakacjami Monika Mrozowska zaskoczyła też diametralną zmianą fryzury, ale jak podkreśla – ta metamorfoza nie była wyrazem ekstrawagancji, nie chodziło też o charakteryzację do nowej roli.

Transport

Pozytywne doświadczenia w podróży mogą poprawić kondycję fizyczną i psychiczną. Naukowcy zbadali to za pomocą teorii fizyki

Naukowcy z Australii sprawdzili, w jakim stopniu turystyka wpływa na naszą kondycję oraz jaki ma wpływ na ciało i psychikę. Wykorzystali do tego teorię stosowaną do tej pory w fizyce. Wnioski nie są jednoznaczne. Podróżowanie sprzyja poprawie zdrowia, pozytywnie oddziałując na najważniejsze układy w organizmie, i opóźnia proces starzenia, ale wyjazdy mogą mieć też negatywne konsekwencje, w postaci np. większego narażenia na choroby zakaźne, wypadki czy przemoc.