Komunikaty PR

Nowość – Majonez WINIARY w wersji wegańskiej

2023-12-05  |  12:30
Biuro prasowe

Wiele osób nie wyobraża sobie Świąt bez sałatki jarzynowej, śledzi czy pysznych ciast, na bazie majonezu. Jeśli jesteście miłośnikami kuchni roślinnej lub zdecydowaliście się ograniczać produkty odzwierzęce w swojej diecie – nadal możecie cieszyć się pełnią smaku ulubionych potraw. WINIARY, rynkowy lider w kategorii majonezów, odpowiadając na oczekiwania konsumentów wprowadził Majonez Wegański. Nowość jest dostępna w sklepach.

Bezmięsna alternatywa, pełny smak!

Coraz więcej Polaków decyduje się na korzystanie z wegetariańskich i wegańskich rozwiązań żywieniowych, urozmaicając swoją dietę. Według raportu ProVeg Polska[1] rynek roślinnych alternatyw w Polsce rośnie bardzo szybko, już 24% polskich konsumentów identyfikuje się jako fleksitarianie, a 6% stosuje dietę roślinną. Konsumenci oczekują możliwości wyboru i opcji dostosowanej do każdego domownika w ich rodzinie. WINIARY, jako lider w kategorii majonezów, odpowiada na te potrzeby i prezentuje Majonez Wegański – idealny wybór dla wszystkich, którzy w okresie Świąt i nie tylko, pragną cieszyć się pełnym smakiem potraw, bez rezygnacji z ulubionych dodatków.

Innowacyjna receptura

Majonez Wegański od WINIARY to produkt stworzony z myślą o świadomych konsumentach. Nie zawiera jaj, za to jest bogaty w kwasy Omega-3, bezglutenowy i wolny od konserwantów. Charakteryzuje go delikatny smak, a tym samym nie brakuje mu gęstej, kremowej konsystencji, z której zasłynął kultowy Majonez Dekoracyjny WINIARY. To doskonały dodatek do sałatek, kanapek, wegetariańskich burgerów, frytek czy warzyw.

Certyfikat V-label potwierdzeniem jakości

Mając na uwadze rosnące zapotrzebowanie na produkty bez składników pochodzenia zwierzęcego, Majonez Wegański WINIARY zdobył certyfikat V-label. Uznany na globalną skalę symbol stanowi prosty i rzetelny przewodnik ułatwiający dokonywanie zakupów oraz jest gwarancją, że produkt spełnia najwyższe standardy. Certyfikat V-label został odznaką jakości dla produktów i usług z zakresu weganizmu i wegetarianizmu na całym świecie.

Więcej szczegółów na temat nowości, a także świąteczne inspiracje kulinarne i przepisy z wykorzystaniem majonezów WINIARY można znaleźć na stronie: https://majonezdekoracyjny.pl/

 


[1] Źródło: https://proveg.com/pl/plant-based-food-in-poland/

Newseria nie ponosi odpowiedzialności za treści oraz inne materiały (np. infografiki, zdjęcia) przekazywane w „Biurze Prasowym”, których autorami są zarejestrowani użytkownicy tacy jak agencje PR, firmy czy instytucje państwowe.
Ostatnio dodane
komunikaty PR z wybranej przez Ciebie kategorii
Żywienie Skyry – codzienna dawka mocy, z Piątnicy, no bo skąd! Biuro prasowe
2024-12-31 | 10:00

Skyry – codzienna dawka mocy, z Piątnicy, no bo skąd!

Wraz z nowym rokiem OSM Piątnica powraca z kampanią reklamową „Przejdź na dobrą stronę mocy”, promującą Skyry – jogurty typu islandzkiego. Dzięki wysokiej zawartości
Żywienie Ciasta na sylwestrowy stół
2024-12-30 | 14:50

Ciasta na sylwestrowy stół

Ile ciast potrzeba na świąteczno-noworoczny stół, aby domownicy byli zadowoleni? Wszystko zależy od liczby zaproszonych gości, ale jesteśmy pewni, że często wystarczy jedno ciasto,
Żywienie Marnowanie żywności w święta: wyrzucamy 1,6 kg jedzenia na osobę [BADANIE]
2024-12-23 | 12:00

Marnowanie żywności w święta: wyrzucamy 1,6 kg jedzenia na osobę [BADANIE]

Aż 83% Polaków wyrzuca jedzenie świąteczne między 23 a 30 grudnia. To przekłada się na 61,7 tys. ton, czyli aż 1,6 kg na osobę. Choć najczęściej wyrzucaną kategorią

Więcej ważnych informacji

Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Dom i ogród

Radosław Majdan: Jestem zniesmaczony tym, ile czasu poświęciliśmy na załatwianie pozwoleń na budowę domu. Teraz zastanawiamy się, czy nie wybrać planu B

Były piłkarz przyznaje, że w przypadku jego małżeństwa droga do budowy wymarzonego domu w Konstancinie-Jeziornie okazała się niezwykle długa, kręta i bardziej skomplikowana, niż się spodziewali. Uzyskiwanie niezbędnych pozwoleń trwało ponad dwa lata i nie zakończyłoby się sukcesem, gdyby nie pomoc specjalisty, który miał w tym doświadczenie. W obliczu tych problemów i kolejnych wyzwań przyszło jednak zwątpienie i myśl o rezygnacji z kontynuowania tego projektu. Radosław Majdan podkreśla jednak, że niezależnie od tego, jaką decyzję podejmą, za jakiś czas będą mieli własny, piękny dom.

Problemy społeczne

Miasta będą się starzały wolniej niż reszta kraju. Jednak w niektórych do 2050 roku seniorzy będą stanowić 37 proc. populacji

Udział osób starszych w populacji Polski będzie się stopniowo zwiększał i w 2050 roku wyniesie 34 proc. Dla porównania w 12 największych miastach będzie to 31 proc. – wynika z raportu Centrum Analiz i Badań Unii Metropolii Polskich. To oznacza, że metropolie – chociaż nie wszystkie – będą się starzeć nieco wolniej niż reszta kraju. Z tym procesem wiąże się szereg wyzwań dla samorządów i zadań związanych m.in. z przygotowaniem usług dla zróżnicowanej grupy seniorów i dostosowania przestrzeni miejskiej.

Farmacja

Nowoczesne formy podania leków pozwalają uniknąć hospitalizacji. To duże ułatwienie dla pacjentów z chorobami przewlekłymi

Opracowywanie nowoczesnych form podania leków to odpowiedź na stale rosnącą liczbę pacjentów z chorobami przewlekłymi, m.in. onkologicznymi, hematologicznymi i psychiatrycznymi. Jeden zastrzyk zamiast codziennego łykania tabletek, wlewów czy klasycznych chemioterapii ułatwia życie pacjentom, pozwalając im uniknąć hospitalizacji, stresu i ryzyka z tym związanego oraz szybciej wrócić do codziennych zajęć. To także korzyść dla personelu medycznego i systemu ochrony zdrowia. Inicjatorzy kampanii „Podanie ma znaczenie” podkreślają, że pacjent powinien mieć wpływ na wybór formy przyjmowanego leku.