Nowość od marki Sweet Plants
100% naturalne, bez dodatku cukru i soli, a przede wszystkim smaczne - takie właśnie powinny być zdrowe przekąski. Polacy coraz częściej poszukują smakołyków. Dlatego, z rozwiązaniem na rynek przekąsek przychodzi polska marka Sweet Plants. W ofercie firmy znajdują się wegańskie czekolady, naturalne batony, roślinne wafle czekoladowe, naturalne praliny oraz słodkie przekąski typu bake-off. Produkty tej marki są już dostępne na półkach sieci sklepów Lidl.
Jak wynika z badania przeprowadzonego w ramach kampanii pt.: “Kupuj świadomie – produkt polski”, istotnym elementem odżywiania w Polsce są przekąski. To częsty nawyk - aż 72% młodych Polaków podjada między posiłkami 1-2 razy dziennie, a 15% robi to jeszcze częściej (nawet 3-4 razy dziennie). Na wciąż rosnące zainteresowanie zdrowymi przekąskami mają wpływ zmieniające się nawyki żywieniowe oraz świadomość zdrowego odżywiania, która obecnie jest bardzo szeroko podejmowana m.in. w mediach społecznościowych. Dlatego też warto szukać dla siebie, swoich dzieci i bliskich produktów, które są w 100% roślinne oraz przygotowywane wyłącznie z naturalnych składników.
Dziś obserwujemy, że zdrowe posiłki oraz zwracanie uwagi na skład spożywanych produktów wśród konsumentów to nie tylko moda. Świadomość Polaków, zarówno dzieci, młodzieży jak i osób dorosłych nt. żywienia jest coraz większa. Dlatego jako nowa marka na rynku słodkich przekąsek postawiliśmy na jakość i innowacyjność. Nasze słodycze są odpowiedzią na rosnące zapotrzebowanie na zdrowe, ale jednocześnie smaczne przekąski. Mając na uwadze potrzeby polskich konsumentów w swojej ofercie posiadamy naturalne, roślinne produkty, bez dodatku cukru i soli oraz bogate w prebiotyk - mówi Prezes Zarządu.
Gorzki kompromis
Z opinii konsumentów wynika, że wiele osób jest niezadowolonych ze smaku dostępnych na rynku zdrowych batonów. Ludzie są coraz bardziej świadomi swojego zdrowia i diety, lecz wciąż poszukują produktów, które w pełni zadowolą ich podniebienia. Zdrowe, słodkie przekąski są chętnie kupowane, ale często zawodzą swoim składem lub nieapetycznością. Wybierając zdrową słodycz, niejeden konsument decyduje się na idący za tym kompromis. Rozczarowanie smakiem, składem lub zawartością cukru w produktach tej kategorii dostrzegli założyciele marki Sweet Plants, którzy chcą, aby wybór między zdrowym stylem życia, a smakiem nie był koniecznością.
Snacking bez wyrzutów sumienia
Założeniem „Sweet Plants” jest połączenie czterech wartości fundamentalnych dla samych założycieli: zdrowego snackingu (podjadania) bez wyrzutów sumienia, przyjemności smaku, pasji do produktów plant-based oraz innowacji.
Naszym celem jest dostarczenie produktu, który nie tylko smakuje doskonale, ale też jest zdrowy i etyczny. Dlatego nasze słodycze wyróżniają 100% naturalne składniki, brak dodatku cukrów, soli i oleju palmowego czy naturalny prebiotyk w każdym produkcie. Ponadto, nasi technolodzy tworzą receptury bazujące wyłącznie na składnikach roślinnych, czyli: orzechach, owocach, superfruits, warzywach, pestkach, nasionach i zbożach. To wszystko nadaje tym produktom wyjątkowy smak - tłumaczy Prezes Zarządu.
Dzięki innowacyjnym recepturom i wyselekcjonowanym, naturalnym składnikom, batony „Sweet Plants” dostarczają zarówno cennych wartości odżywczych, jak i są pyszne. Konsumenci, którzy mieli okazję degustować produkty marki, potwierdzają, że różnica w smaku jest zauważalna. Badania, które firma przeprowadziła wśród wegan i wegetarian, potwierdzają, że smak słodyczy „Sweet Plants” uznawany jest za jeden z najlepszych wśród dostępnej na rynku oferty.
Postawa eko
Filozofia marki bazuje na przekonaniu, że “jesteśmy tym, co jemy”. Właśnie dlatego słodycze „Sweet Plants” to połączenie zdrowia i smaku. Zawierają tylko naturalne, roślinne składniki. Są pozbawione konserwantów, sztucznych dodatków czy wzmacniaczy smaków. Jednak to nie koniec innowacji marki. W trosce o środowisko, opakowania czekolad marki „Sweet Plants” są w pełni biodegradowalne i wolne od plastiku, co jest wyrazem odpowiedzialnego podejścia do ekologii i szczerej troski nie tylko o konsumenta, ale i planetę.
Marka „Sweet Plants” zachęca wszystkich do spróbowania ich rewolucyjnych produktów. Jest to wielki krok naprzód w świecie zdrowych smakołyków.
Kuchnie świata na talerzu z FRoSTA!
Egzotyczne podróże z Big-Active… bez wychodzenia z domu!
Najlepszy sposób na idealną ICE TEA w domu
Kalendarium
Więcej ważnych informacji
Jedynka Newserii
Jedynka Newserii
Nie żyje Bogumiła Wander
Bogumiła Wander: Bardzo tęsknię za telewizją, oglądam bez przerwy. Żałuję, że tak wcześnie odeszłam z pracy
Handel
Z programów lojalnościowych w sklepach korzysta 85 proc. Polaków. Ważne są dla nich promocje, personalizowane oferty i zbieranie punktów na nagrody
Przy wyborze sklepu stacjonarnego Polacy zwracają uwagę na dogodną lokalizację, duży wybór produktów i atrakcyjne ceny. Istotne są dla nich również programy lojalnościowe, z których korzysta już 85 proc. konsumentów, a 40 proc. decyduje się na zakupy właśnie ze względu na oferowane w nim rabaty – wynika z badania SW Research na zlecenie sieci Carrefour. Przyszłością rozwoju takich programów są spersonalizowane oferty, które pomagają klientom oszczędzać pieniądze na produktach kupowanych przez nich najczęściej. W taką stronę swoją platformę rozwija również Carrefour. Ostatnio sieć połączyła siły z programem Payback, przez co zasięg programu lojalnościowego zwiększył się do 10 mln klientów.
Handel
Co jedenasta osoba na świecie głoduje, a jednocześnie gwałtownie przybywa ludzi otyłych. Dużym problemem jest marnowanie żywności
W 2023 roku głodowało 733 mln ludzi, a ponad 2,3 mld zmagało się z umiarkowanym bądź poważnym brakiem bezpieczeństwa żywnościowego, czasami nie jedząc przez cały dzień lub dłużej. Z powodu ostrego niedożywienia każdego roku umiera około miliona dzieci – pokazuje nowy raport „Stan bezpieczeństwa żywnościowego i żywienia na świecie”, opracowany przez pięć wyspecjalizowanych agend ONZ. Z publikacji wynika, że w walce z głodem i niedożywieniem świat cofnął się o kilkanaście lat, do poziomu notowanego w latach 2008–2009. – System żywnościowy potrzebuje głębokich, strukturalnych zmian, ponieważ w tej chwili jest zorientowany na maksymalizację zysków, a nie wyżywienie ludzi – wskazują eksperci.
Media
Rafał Zawierucha: Trzeba być do zawodu aktora w jakimś stopniu powołanym. Nie można jednak mówić ludziom, jak mają żyć, na kogo głosować i co jeść
Zdaniem Rafała Zawieruchy, żeby zostać aktorem, trzeba poczuć w sobie powołanie do wykonywania tego zawodu, mieć talent i charyzmę, ale też być świadomym tego, że niesie on ze sobą wiele trudności i niełatwych decyzji. Na dobrą rolę i na sukces trzeba ciężko zapracować, ale sława jest ulotna, konkurencja duża i szybko można zostać zapomnianym. Artysta sądzi też, że nawet zdobywając dużą popularność i będąc na szczycie, nie wolno się wywyższać, uważać się za wyrocznię i dyktować innym, co mają robić i jak żyć.