Odkryj niebanalność kaparów w zalewie octowej OLE!
![Biuro prasowe](/files/_uploaded/glownekonf_243760935.jpg)
Kapary a tak naprawdę pączki kwiatów kapara, o lekko goryczkowym smaku, zanurzone
w zalewie octowej świetnie komponują się z wieloma produktami. Przekonaj się sam i odkryj jak wiele kulinarnych inspiracji kryje w sobie ten warzywny przysmak.
Kapary w zalewie octowej OLE! uwodzą poprzez idealną kompozycję aromatu, wyrazistości
i charakteru. Z natury, w smaku kapary podobne są nieco do zielonych oliwek. Zalewa, wydobywa
z nich cierpkość i lekką ostrość, które idealnie sprawdzą się jako dodatek do dań rybnych, mięsnych, sałatek lub jako dodatek do sosów.
Zasada stosowania tej aromatycznej przekąski jest jedna. Najlepiej komponuje się z tymi daniami, które skomponowane zostały z produktów o delikatnym, niedominującym smaku, ponieważ wtedy mają najlepsze pole do wzbogacenia potrawy oryginalnością i mocą swojego aromatu. Warto dodać kapary w zalewie octowej OLE! do ulubionych dań rybnych, sałatek czy sosów, aby odkryć je w nowej, bardziej wyrazistej smakowo i oryginalnej wersji.
_____________________________
Kapary w zalewie octowej OLE!
Pojemność: 212 ml
Cena: ok. 6 zł
Więcej na: www.wole-ole.pl
![Galaretki Fresh&Fruity… Radość płynie z owoców! Biuro prasowe](/files/_uploaded/glownekonf_455817725,w_300,wo_300,ho_169,r_png,_small.png)
Galaretki Fresh&Fruity… Radość płynie z owoców!
![Danone rozszerza portfolio o produkty wysokobiałkowe YoPRO](/files/_uploaded/glownekonf_249194026,w_213,wo_300,ho_169,r_png,_small.png)
Danone rozszerza portfolio o produkty wysokobiałkowe YoPRO
![Oliwki z pastą paprykową zielone OLE! Wyjątkowo nadziana przekąska](/files/_uploaded/glownekonf_1256588313,w_169,wo_300,ho_169,_small.jpg)
Oliwki z pastą paprykową zielone OLE! Wyjątkowo nadziana przekąska
Kalendarium
Więcej ważnych informacji
Jedynka Newserii
![](/files/1922771799/n-innowacje_1.png)
Jedynka Newserii
![](/files/1922771799/n-biznes_1.png)
Handel
![](/files/1922771799/353-ramka-prawa-lifestyle,w_274,r_png,_small.png)
Coraz więcej światowych zasobów ryb jest przełowionych. Nadmierne połowy dotyczą już blisko 38 proc. stad ryb na świecie
Według najnowszych danych ONZ FAO nadmierne połowy dotyczą 37,7 proc. wszystkich stad ryb i ten odsetek stale rośnie. W niektórych akwenach, takich jak Morze Śródziemne i Czarne, ponad 60 proc. stad jest przełowionych. Może to prowadzić nie tylko do degradacji ekosystemów morskich, ale także mieć poważne konsekwencje dla milionów ludzi na świecie. – Gdyby wszystkie stada na świecie były poławiane w zrównoważony sposób, pozwoliłoby to wygenerować o 16 mln t więcej ryb i owoców morza rocznie, co z kolei przełożyłoby się na możliwość wyżywienia dodatkowych 72 mln ludzi – wskazuje Joanna Ornoch z organizacji pozarządowej MSC (Marine Stewardship Council).
Media
Magdalena Boczarska: Tantiemy z internetu to jest należna nam wypłata za naszą pracę. Te pieniądze pozwoliłyby nam spokojnie przeżyć od pierwszego do pierwszego
![](/files/1922771799/banasiuk-boczarska-tantiemy-2-foto,w_133,_small.jpg)
Magdalena Boczarska była w gronie aktorów, którzy we wtorek protestowali przed Sejmem. Podczas posiedzenia Komisji Kultury i Środków Przekazu odbywało się bowiem pierwsze czytanie projektu nowelizacji ustawy o prawie autorskim i prawach pokrewnych. Mateusz Banasiuk podkreśla, że środowisko twórców filmowych już od wielu miesięcy z determinacją walczy o stosowne zapisy, które jak najszybciej powinny być dostosowane do norm europejskich. Platformy cyfrowe i sieci kablowe rozpowszechniające filmy i seriale czerpią bowiem ogromne zyski z pracy artystów i pozostałych wykonawców, dlatego też powinny płacić im za to należne wynagrodzenie. Szacuje się, że każdego roku tracą oni z tego tytułu ponad 41 mln zł.
Media
Anna Kalczyńska: Ostatni rok dał mi duży oddech i dziś już oglądam „Dzień Dobry TVN” z dystansem. Zmiany doceniamy po jakimś czasie
![](/files/1922771799/kalczynska-ddt-foto-1,w_133,_small.jpg)
Prezenterka nie ukrywa, że na początku trudno było się jej pogodzić ze zmianami kadrowymi w „Dzień Dobry TVN”, bo dobrze czuła się w tym formacie śniadaniowym i wiązała z nim duże nadzieje. Teraz jednak, patrząc na wszystko z perspektywy czasu, zdążyła się już przekonać, że ta zmiana na ścieżce zawodowej była jej potrzebna, bo dała motywację do działania na innych płaszczyznach. Anna Kalczyńska ma już nową pracę. Wkrótce na portalu Goniec.pl będzie miał premierę jej autorski program o tematyce geopolitycznej.