Komunikaty PR

Pomysły na wytrawny, walentynkowy obiad

2022-02-11  |  14:00
Biuro prasowe
Kontakt
Best Brands PR
Best Brands PR

Słomińskiego
00-195 Warszawa
bestbrandspr|bestbrandspr.pl| |bestbrandspr|bestbrandspr.pl
0-22 251 66 86
www.bestbrandspr.pl

Jak mawiają - przez żołądek do serca. To zdanie bez wątpienia ma w sobie ziarnko prawdy. Dlatego Walentynki warto wykorzystać na to, by zaskoczyć swoją drugą połówkę (albo samego siebie) pysznym, pięknie podanym jedzeniem z wysokiej jakości składników. Ryby czy kolorowe warzywa i owoce, a do tego smaczne sosy - to zdecydowanie przepis na udaną randkę.

Bakłażan w nowej odsłonie

Zawijasy z bakłażana to proste i smaczne danie na każdą okazję – z dodatkiem orzechów włoskich (uznawanych za afrodyzjak!) doskonale sprawdzą się na walentynkowym stole. Wystarczy nie więcej niż 45 minut i warzywna przekąska będzie gotowa.

Potrzebne składniki:

  • seler w zalewie – 1 słoik
  • 5 jajek
  • 1 puszka kukurydzy
  • 5 ogórków konserwowych
  • solidna garść orzechów włoskich
  • 10 dag sera gouda
  • sól i pieprz do smaku
  • 2 łyżki Majonezu Kieleckiego
  • 1 bakłażan
  • trochę oleju
  • szczypiorek

Kukurydzę oraz selera odsączamy z zalewy i drobno siekamy. Ogórka i ugotowane jajka na twardo po ostudzeniu kroimy w kostkę. Następnie orzechy włoskie wkładamy na suchą patelnię, prażymy aż zbrązowieją, a na koniec siekamy. Ser ścieramy na tarce o dużych oczkach. Wszystkie składniki przekładamy do dużej miski, dodajemy kilka łyżek Majonezu Kieleckiego, doprawiamy solą i pieprzem i dokładnie mieszamy. Teraz czas na przygotowanie bakłażana! Kroimy go na plastry o grubości ok. 0,5 cm. Solimy i odstawiamy na około 30 minut, by puścił soki i pozbył się goryczki. Następnie na patelnię nalewamy odrobinę oleju i podsmażamy plastry bakłażana z obydwu stron. Zdejmujemy je z patelni i odsączamy z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym. Czekamy aż się ostudzą i wcześniej przygotowaną sałatkę nakładamy na plastry bakłażana. Zawijamy je w tzw. „ruloniki” i przewiązujemy szczypiorkiem.  

Przepis znajdziemy na stronie www.majonez.pl.

Paluszki z łososia

Paluszki z łososia w tempurze możemy podać zarówno jako niewielką przekąskę z dipem, jak i w towarzystwie różnych dodatków – na przykład w postaci pokrojonych w słupki warzyw, pieczonych batatów czy też ulubionej sałatki. Jak przygotować takie paluszki z łososia? Podpowiadamy.

Potrzebne składniki:

  • kawałek surowego łososia
  • pół szklanki mąki pszennej + odrobina do obtoczenia
  • pół szklanki skrobi ziemniaczanej
  • ok. pół szklanki wody
  • sól
  • olej do smażenia
  • Majonez Kielecki (ok. 5 łyżek)
  • ostry sos typu Sriracha

Rybę myjemy, osuszamy i kroimy w niewielkie słupki, po czym obtaczamy w mące. Skrobię oraz mąkę łączymy z lodowatą wodą, aż ciasto będzie miało konsystencję gęstej śmietany, po czym solimy do smaku. W garnku rozgrzewamy dużą ilość oleju. Kiedy będzie już bardzo gorący (możemy sprawdzić temperaturę oleju, wlewając do niego kroplę ciasta), obtaczamy rybę w tempurze i smażymy na złoty kolor. W miseczce mieszamy Majonez Kielecki z ostrym sosem (do smaku) i podajemy razem z aromatycznymi paluszkami łososia.  

Sugerowana cena Majonezu Kieleckiego: 8,64 zł brutto / 450 ml

Więcej informacji
Newseria nie ponosi odpowiedzialności za treści oraz inne materiały (np. infografiki, zdjęcia) przekazywane w „Biurze Prasowym”, których autorami są zarejestrowani użytkownicy tacy jak agencje PR, firmy czy instytucje państwowe.
Źródło informacji: Best Brands PR
Ostatnio dodane
komunikaty PR z wybranej przez Ciebie kategorii
Żywienie Czas na gotowe zupy! - wystartowała jesienna kampania marki JemyJemy Biuro prasowe
2024-10-04 | 09:45

Czas na gotowe zupy! - wystartowała jesienna kampania marki JemyJemy

Marka JemyJemy, lider* na rynku zup gotowych z półki, wraz z początkiem października rozpoczęła szeroko zakrojoną kampanię mediową, obejmującą OOH, digital, social
Żywienie Nowości produktowe FRoSTY – smak i różnorodność na każdą porę roku!
2024-10-03 | 12:00

Nowości produktowe FRoSTY – smak i różnorodność na każdą porę roku!

FRoSTA, znany producent mrożonek, kontynuuje rozwój swojej oferty, wychodząc naprzeciw potrzebom współczesnych konsumentów. Firma stawia na 100% naturalnego smaku i proste
Żywienie Nowe MINIczekolady funkcjonalne z Wawelu: Koncentracja, Stres i Regeneracja
2024-10-03 | 12:00

Nowe MINIczekolady funkcjonalne z Wawelu: Koncentracja, Stres i Regeneracja

  W portfolio krakowskiego producenta słodyczy pojawiły się teraz MINIczekolady funkcjonalne: Koncentracja z ekstraktem z korzenia ashwagandhy, Stres z witaminami B6 i C oraz ekstraktem

Kalendarium

Więcej ważnych informacji

Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Teatr

Farmacja

Szybko rośnie liczba osób z ostrą infekcją układu oddechowego, w tym grypy. Szczyt zachorowań przypadnie już na drugą połowę października

Centrum e-Zdrowia podaje, że od początku września odnotowano blisko 1,8 mln porad ambulatoryjnych udzielonych z powodu ostrych infekcji układu oddechowego, w tym grypy. Najlepszą metodą walki z chorobą jest szczepionka – najlepiej przyjęta między wrześniem a listopadem. Wciąż jednak na taki krok decyduje się zaledwie kilka procent Polaków, tymczasem grypa jest jedną z 10 najczęstszych przyczyn zgonów u osób powyżej 65. roku życia.

Żywienie

Aleksandra Adamska i Ewelina Adamska-Porczyk: Na Filipinach spałyśmy z karaluchami i innymi robakami. Brakowało nam moskitiery na całe ciało

Chociaż podczas pełnej emocji wyprawy przez Filipiny do Tajwanu nie brakowało trudnych momentów, w których górę brało zmęczenie, to jednak mimo wszelkich niedogodności Aleksandra Adamska i Ewelina Adamska-Porczyk starały się nie narzekać, tylko wyciągać z tej podróży to, co najlepsze. Uczestniczki „Azja Express” przyznają, że nie mogły się przekonać do miejscowego jedzenia, ale za to zachwyciła je aromatyczna kawa. W bagażu zabrakło miejsca na moskitierę, dlatego też z czasem przyzwyczaiły się także do spania w jednym pomieszczeniu z karaluchami.