Praktyczna i designerska kuchnia od Netto
Walk PR
Dzielna 60
01-029 Warszawa
karolina.wegorek|walk.pl| |karolina.wegorek|walk.pl
+48 22 379 25 51
www.walk.pl
Za sukcesem kulinarnym stoją nie tylko talent i serce do gotowania, ale też dobrze wyposażona kuchnia. Komplet odpowiednich akcesoriów ułatwi przygotowanie smacznych posiłków. A dzięki nowoczesnemu designowi będą także oryginalną dekoracją. Kuchenne sprzęty w stylu black&white oraz drewniane dodatki, przydatne w każdym domu, są dostępne w najnowszej ofercie sieci handlowej Netto.
Każdy miłośnik gotowania z pewnością doceni szuflady pełne przydatnych akcesoriów. Dzięki nim odmierzanie i krojenie składników, a także przyrządzanie jesiennych potraw czy wypieków może być jeszcze bardziej proste i satysfakcjonujące. Odpowiednio dobrane sprzęty to też szansa na podkreślenie charakteru każdej kuchni.
Kuchnia w stylu black&white
Połączenie czerni i bieli to klasyczna kombinacja, która pozwala na stworzenie minimalistycznej, a zarazem eleganckiej i ponadczasowej aranżacji. Czasem wystarczą pojedyncze elementy, które nadadzą właściwy akcent danemu wnętrzu. Takie rozwiązanie sprawdzi się idealnie w kuchni urządzonej w stylu black&white. Komplet biało-czarnych sprzętów z napisem home sweet home to doskonały wybór. W każdej kuchni przyda się czajnik elektryczny (39 zł) i ekspres przelewowy (49 zł) podtrzymujący ciepło, a także blender (49 zł), który z pewnością docenią miłośnicy koktajli. Fanów pieczenia ucieszy mikser ręczny (39 zł), a wielbicieli tostów i kanapek – opiekacz (39 zł), a także toster (39 zł) z sześcioma stopniami zarumienienia i podgrzewaczem do bułek w zestawie. Doskonałym dopełnieniem nowoczesnej aranżacji są szklane akcesoria, m.in. szklanki z podwójnymi ściankami (od 14 zł za 1 szt., w zależności od rozmiaru) czy naczynie żaroodporne (39 zł). Do kompletu sprawdzi się podstawka z podgrzewaczem (16 zł), doskonała pod małe naczynie czy dzbanuszek – estetycznie wpasuje się w wystrój niemal każdego stołu.
Drewno w roli głównej – praktyczne w każdej kuchni
Dla osób, które bardziej cenią tradycyjne wnętrza lub bliższy jest im skandynawski klimat, idealnym rozwiązaniem będą drewniane akcesoria. W kuchni sprawdzą się m.in. gadżety wykonane z bambusa. Przydatne będą deski do krojenia (16 zł, różne rodzaje), obrotowa taca bambusowa (29 zł), taca z wysuwaną szufladką (24 zł), a także bambusowa nakładka na płytę indukcyjną (29 zł), która nie tylko chroni przed zabrudzeniami, uszkodzeniami i osiadaniem kurzu, ale może pełnić funkcję dodatkowego blatu i służyć jako podstawka pod gorące garnki czy patelnie. Kuchenne prace ułatwią także akcesoria ze stali z drewnianą rączką, dostępne w cenie 9 zł – szczypce kuchenne, sitko, łopatka do ciasta i krajacz do pizzy. Z kolei pomocne w organizacji i przechowywaniu będą: chlebak bambusowy (39 zł), pojemnik szklany z bambusową pokrywką (od 12 zł, w zależności od rozmiaru), pojemnik do folii aluminiowej lub spożywczej (26 zł), a także bambusowy organizer rozsuwany na sztućce (36 zł).
Inspiracje Netto na jesień: Zapiekane ziemniaki z grzybami, pomidorami i mozzarellą
Składniki
- 1 kg ziemniaków
- 1 czerwona cebula
- 400 g świeżych grzybów (podgrzybki, maślaki, według uznania)
- sól i pieprz do smaku
- pęczek pietruszki
- 150 g pomidorków koktajlowych
- 1 kulka mozzarelli
- garść świeżego szpinaku
Przygotowanie
Ziemniaki dokładnie umyj pod bieżącą wodą i osusz papierowym ręcznikiem. Pokrój na połówki, ułóż na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Ziemniaki skrop oliwą, posyp solą i wstaw do nagrzanego do 180 stopni C piekarnika na ok. 15 minut. Kiedy ziemniaki się pieką, przygotuj farsz. Grzyby oczyść, umyj i pokrój na mniejsze plastry. Na rozgrzanej patelni z łyżką oliwy podsmaż posiekaną w drobną kostkę czerwoną cebulę. Dodaj grzyby, dopraw je solą i smaż, aż grzyby będą miękkie. Na koniec dodaj do farszu posiekaną natkę pietruszki. Po 15 minutach wyjmij ziemniaki z piekarnika, ułóż na nich grzybowy farsz oraz połówki pomidorków. Całość posyp delikatnie pokrojoną mozzarellą. Włóż ponownie ziemniaki do piekarnika na ok. 5-10 minut. Podawaj jeszcze ciepłe ze świeżym szpinakiem.
Oferta ważna od 12 października do wyczerpania zapasów.
Proste przyjemności na zimowe wieczory
Sylwester poza domem? Sprawdź, czy twój dom jest przygotowany na włamanie
Łazienka inspirowana kolorem roku 2025 – jak ją urządzić?
Kalendarium
Więcej ważnych informacji
Jedynka Newserii
Jedynka Newserii
Media
Jakub Rzeźniczak: Z szacunku dla żony odmówiłem udziału w „Tańcu z gwiazdami”. Do programu „Mówię Wam” nie pójdę ze względu na prowadzącego
Nie tylko producenci TVN-u chcieli widzieć w swoim formacie Jakuba Rzeźniczaka. Walczył o niego również Polsat, proponując mu udział w nowej edycji „Tańca z gwiazdami”. Były piłkarz nie wystąpi jednak na parkiecie, bo jak podkreśla, w tym momencie nie czułby się komfortowo w tym programie. Nie chce bowiem prowokować dwuznacznych sytuacji i dostarczać swojej żonie powodów do niepokoju czy zazdrości.
Konsument
Będzie ubywać mięsa na stołach Polaków. Eksperci radzą ograniczyć spożycie nawet o dwie trzecie
Produkcja zwierzęca nie zniknie, ale będzie musiała zostać ograniczona – oceniają eksperci rynku żywności i podkreślają, że przemawiają za tym zarówno względy zdrowotne, jak i środowiskowe. Obecnie przeciętny Polak zjada ok. 75 kg mięsa rocznie, a wskazywana przez dietetyków zdrowa granica to ok. 20–25 kg.
Podróże
Radosław Majdan: W ferie jedziemy z chłopcami w góry. Nie umiem jeździć na nartach i nie ciągnie mnie na stok
W przerwie między nagraniami do różnych projektów telewizyjnych i internetowych były piłkarz, a obecnie komentator sportowy wybiera się na odpoczynek. W planach są dwa kierunki: najpierw zagraniczny kurort narciarski, a później jakieś egzotyczne miejsce. Radosław Majdan zaznacza jednak, że sam nie potrafi jeździć na nartach, bo jako zawodowy sportowiec miał zapisane w kontrakcie, że nie może ryzykować na stoku. Ten wyjazd organizuje jednak z myślą o synach i ma nadzieję, że najmłodszy Heniu też szybko połknie bakcyla jak jego bracia.