Komunikaty PR

Proteiny w pysznej formie

2020-09-30  |  11:00
Biuro prasowe

Białko – niezbędne w zdrowej diecie

Białko to podstawowy budulec organizmu, odgrywający kluczową rolę w przebiegu procesów metabolicznych. Ten makroskładnik jest niezbędny do budowy i regeneracji mięśni. Zapotrzebowanie na białko jest wyższe u osób aktywnych fizycznie. Należy pamiętać, że odpowiednia podaż tego składnika jest niezbędna dla zdrowia, utrzymania kondycji i dobrego samopoczucia.

Proteinowe nowości pełne smaku

Teraz, wprowadzając do diety nowe produkty Sante z linii Go On, można skutecznie zadbać o właściwy poziom protein, a jednocześnie cieszyć się pysznym smakiem. Granola proteinowa Go On to pierwszy taki produkt na polskim rynku.  Te wyjątkowo chrupkie, wypiekane płatki śniadaniowe są wzbogacone białkiem roślinnym, dzięki czemu granola zawiera ok. 20% białka. Zachowuje optymalne proporcje pomiędzy węglowodanami, białkiem i tłuszczami. Dostarcza ponadto innych cennych składników odżywczych, takich jak błonnik pokarmowy, witaminy (tiamina, witamina A, witamina E), składniki mineralne (fosfor, magnez, żelazo, cynk, miedź, mangan). Granola proteinowa Go On to produkt bez dodatku cukru (zawiera naturalnie występujące cukry), bez oleju palmowego i bez pszenicy. Jest odpowiednia dla wegan i wegetarian. Jest dostępna w dwóch smakowitych wersjach: czekoladowej z orzechami (laskowymi, migdałami i kawałkami czekolady) oraz owocowej (z dodatkiem owoców liofilizowanych – jeżyn, malin, czerwonych porzeczek). Granola proteinowa doskonale smakuje z napojami roślinnymi Sante, z mlekiem lub jogurtem. Można ją dodawać do ulubionych deserów lub chrupać jako zdrową przekąskę.

Kolejną nową propozycją od Sante są proteinowe Peanut Butter Go On. Są one wzbogacone w najwyższej jakości białko WPC 80 (białko serwatkowe), które wyróżnia się wysoką przyswajalnością i zawiera aminokwasy egzogenne – czyli takie, których organizm nie potrafi sam wyprodukować. Zawartość białka w tych kremach orzechowych wynosi aż 30%! Proteinowe kremy orzechowe nie zawierają oleju palmowego ani cukru dodanego (dla zrównoważenia smaku dodano niewielką ilość ksylitolu). Dostarczają witamin (witaminę E, tiaminę, niacynę, witaminę B6), składników mineralnych (potas, żelazo, cynk, fosfor, magnez, miedź, mangan) i błonnika. Proteinowe kremy orzechowe Go On są dostępne w dwóch wersjach smakowych: kakaowej oraz słony karmel. Mają idealnie kremową konsystencję, stanowiąc doskonały dodatek do kanapek czy owsianki. Świetnie smakują z waflami ryżowymi czy pieczywem chrupkim.

 

Newseria nie ponosi odpowiedzialności za treści oraz inne materiały (np. infografiki, zdjęcia) przekazywane w „Biurze Prasowym”, których autorami są zarejestrowani użytkownicy tacy jak agencje PR, firmy czy instytucje państwowe.
Ostatnio dodane
komunikaty PR z wybranej przez Ciebie kategorii
Żywienie Skyry – codzienna dawka mocy, z Piątnicy, no bo skąd! Biuro prasowe
2024-12-31 | 10:00

Skyry – codzienna dawka mocy, z Piątnicy, no bo skąd!

Wraz z nowym rokiem OSM Piątnica powraca z kampanią reklamową „Przejdź na dobrą stronę mocy”, promującą Skyry – jogurty typu islandzkiego. Dzięki wysokiej zawartości
Żywienie Ciasta na sylwestrowy stół
2024-12-30 | 14:50

Ciasta na sylwestrowy stół

Ile ciast potrzeba na świąteczno-noworoczny stół, aby domownicy byli zadowoleni? Wszystko zależy od liczby zaproszonych gości, ale jesteśmy pewni, że często wystarczy jedno ciasto,
Żywienie Marnowanie żywności w święta: wyrzucamy 1,6 kg jedzenia na osobę [BADANIE]
2024-12-23 | 12:00

Marnowanie żywności w święta: wyrzucamy 1,6 kg jedzenia na osobę [BADANIE]

Aż 83% Polaków wyrzuca jedzenie świąteczne między 23 a 30 grudnia. To przekłada się na 61,7 tys. ton, czyli aż 1,6 kg na osobę. Choć najczęściej wyrzucaną kategorią

Kalendarium

Więcej ważnych informacji

Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Media

Konsument

Będzie ubywać mięsa na stołach Polaków. Eksperci radzą ograniczyć spożycie nawet o dwie trzecie

Produkcja zwierzęca nie zniknie, ale będzie musiała zostać ograniczona – oceniają eksperci rynku żywności i podkreślają, że przemawiają za tym zarówno względy zdrowotne, jak i środowiskowe. Obecnie przeciętny Polak zjada ok. 75 kg mięsa rocznie, a wskazywana przez dietetyków zdrowa granica to ok. 20–25 kg.

Podróże

Radosław Majdan: W ferie jedziemy z chłopcami w góry. Nie umiem jeździć na nartach i nie ciągnie mnie na stok

W przerwie między nagraniami do różnych projektów telewizyjnych i internetowych były piłkarz, a obecnie komentator sportowy wybiera się na odpoczynek. W planach są dwa kierunki: najpierw zagraniczny kurort narciarski, a później jakieś egzotyczne miejsce. Radosław Majdan zaznacza jednak, że sam nie potrafi jeździć na nartach, bo jako zawodowy sportowiec miał zapisane w kontrakcie, że nie może ryzykować na stoku. Ten wyjazd organizuje jednak z myślą o synach i ma nadzieję, że najmłodszy Heniu też szybko połknie bakcyla jak jego bracia.