Komunikaty PR

Pyszna przekąska wzbogacona białkiem

2020-11-20  |  14:00
Biuro prasowe

Białko jest niezwykle ważnym składnikiem pokarmowym, niezbędnym dla zachowania zdrowia i dobrej formy. Przyczyna się do wzrostu i utrzymania masy mięśniowej, jak również regeneracji całego organizmu. Zapotrzebowanie na proteiny rośnie przy podejmowaniu aktywności fizycznych – także tych rekreacyjnych. Należy jednak pamiętać, iż właściwa podaż białka jest koniecznym elementem każdej odpowiednio zbilansowanej diety.

Doskonałym sposobem na dostarczenie organizmowi dużej porcji białka są produkty proteinowe z linii Go On firmy Sante. Nowe ciastka proteinowe Go On wyróżnia bardzo wysoka zawartość białka - aż 23% . Ciastka zawierają białko serwatkowe WPC oraz izolat białek mleka MPI. Warto podkreślić, iż białko serwatkowe jest najbardziej wartościowym źródłem białka. Charakteryzuje się optymalnym profilem aminokwasowym i doskonałą przyswajalnością. Ciastka proteinowe Go On nie mają dodatku cukru (substancjami słodzącymi są maltitol i sukraloza). Nie zawierają także tłuszczu palmowego.

Ciastka proteinowe Go On są wyjątkowo kruche i pyszne. Nie mają charakterystycznego posmaku białka, za to wyraźnie czuć w nich smak czekolady bądź owoców – w zależności od rodzaju ciastek. Very Berry mają dodatek suszonych owoców (żurawiny, rodzynek, malin),  zaś Brownie - kawałków czekolady.

Ciastka proteinowe Go On stanowią doskonałą, zdrowszą alternatywę dla tradycyjnych przekąsek. Są wygodnie pakowane po 1 sztuce, dzięki czemu można je schować do torby czy plecaka i spożyć w dogodnym momencie. Są niezwykle pożywne i zapewniają na długo poczucie sytości – w przeciwieństwie do tradycyjnych ciastek i batonów, które dostarczają tzw. „pustych kalorii”.

W linii proteinowej Go On dostępne są również inne, smaczne i odżywcze produkty, które idealnie wpiszą się w zdrową, urozmaiconą dietę:

Granola proteinowa Go On - wypiekane płatki śniadaniowe, wzbogacone białkiem roślinnym (granola zawiera ok. 20% białka). Zachowuje optymalne proporcje pomiędzy węglowodanami, białkiem i tłuszczami. Dostarcza też innych cennych składników odżywczych, takich jak błonnik pokarmowy, witaminy (tiamina, witamina A, witamina E), składniki mineralne (fosfor, magnez, żelazo, cynk, miedź, mangan). To produkt bez dodatku cukru, bez oleju palmowego i bez pszenicy. Jest dostępna w dwóch wersjach: czekoladowej z orzechami oraz owocowej.


Proteinowe Peanut Butter Go On - wzbogacone w najwyższej jakości białko WPC 80 (białko serwatkowe). Zawartość białka wynosi aż 30%. Nie zawierają oleju palmowego ani cukru dodanego. Są źródłem (witaminy E, tiaminy, niacyny, witaminy B6), składników mineralnych (potasu, żelaza, cynku, fosforu, magnezu, miedzi, manganu) i błonnika. Są dostępne w dwóch wersjach smakowych: kakaowej oraz słony karmel.


Shake proteinowy Go On - zawiera białko WPC 80 (białko serwatkowe) oraz aminokwasy BCAA. Nie zawiera aspartamu ani cukru dodanego, a przy tym świetnie smakuje. Asortyment obejmuje trzy wersje smakowe: malinowo-jogurtową, czekoladową i waniliowo-karmelową. Dodatek maślanki sprawia, że shake ma wyjątkowo kremową konsystencję.

Newseria nie ponosi odpowiedzialności za treści oraz inne materiały (np. infografiki, zdjęcia) przekazywane w „Biurze Prasowym”, których autorami są zarejestrowani użytkownicy tacy jak agencje PR, firmy czy instytucje państwowe.
Ostatnio dodane
komunikaty PR z wybranej przez Ciebie kategorii
Żywienie Buraczek: lokalny superfood – mieszanka Bolero mix marki Eisberg Biuro prasowe
2020-11-24 | 12:50

Buraczek: lokalny superfood – mieszanka Bolero mix marki Eisberg

Burak czerwony to jeden ze składników mieszanki sałat, którą marka Eisberg przygotowała dla osób hołdującym zasadom zdrowego stylu życia. W mieszance Bolero mix
Żywienie Roślinne zamienniki mięsa od Nestlé
2020-11-24 | 12:30

Roślinne zamienniki mięsa od Nestlé

Roślinne zamienniki mięsa od Nestlé już na sklepowych półkach Roślinne „mięso” mielone, burgery, klopsiki i fileciki marki Garden Gourmet
Żywienie Fafernuchy, pokuczaj, parzybroda – jak dobrze znasz regionalne smaki?
2020-11-24 | 12:00

Fafernuchy, pokuczaj, parzybroda – jak dobrze znasz regionalne smaki?

Fafernuchy najdziwniejszą nazwą lokalnej potrawy – tak uznała ponad połowa respondentów badania „Polacy i kuchnia regionalna”. Tradycyjna kuchnia polska przeżywa

Więcej ważnych informacji

Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Patronat Newserii

Biogen

Gwiazdy

Rafał Zawierucha: Nóż się otwiera w kieszeni, gdy widzę reakcje i komentarze ludzi, którzy nie mają pojęcia, o czym mówią

Według aktora analizowanie złośliwych komentarzy, które pojawiają się w internecie, to strata czasu. Zazwyczaj bowiem ich autorzy chcą się dowartościować. Aby żyć spokojnie i szczęśliwie, należy skupić się na własnych sprawach i nie zwracać uwagi na to, co mówią inni. Rafał Zawierucha stara się nieustannie dążyć do wyznaczonych celów. Konsekwencja pomaga mu w osiąganiu sukcesów.

 

Problemy społeczne

Co czwarty dorosły Polak pali. Niewielu palaczom udaje się całkowicie porzucić nałóg

W Polsce papierosy pali ok. 8 mln osób i od wielu lat ten odsetek utrzymuje się na podobnym poziomie. To pokazuje, że mimo kampanii zdrowotnych, podwyżek akcyzy, wycofania wyrobów mentolowych czy drastycznych zdjęć na paczkach walka z papierosami jest mało efektywna. – Wyjście z tego nałogu jest bardzo trudne – przypomina prof. dr hab. n. med. Krzysztof J. Filipiak z WUM z okazji Światowego Dnia Rzucania Palenia. Średnio tylko 1–2 na 100 pacjentów leczonych z nikotynizmu definitywnie rezygnuje z papierosów. Dlatego też w ramach programów ograniczania szkód zdrowotnych i społecznych związanych z paleniem coraz więcej naukowców i agencji rządowych rekomenduje mniej toksyczne alternatywy, takie jak podgrzewacze tytoniu, np. dostępny na rynku od trzech lat IQOS, które nie wydzielają substancji smolistych odpowiedzialnych za choroby odtytoniowe.

 

Technologie

Powstają już budynki produkujące dwa razy więcej energii, niż potrzebują. Nowe technologie pozwolą w pełni wykorzystać potencjał OZE

Nowoczesne budownictwo zeroenergetyczne pozwoli w pełni wykorzystać potencjał odnawialnych źródeł energii. Powstają już na świecie budynki, które są w stanie produkować dwukrotnie większą ilość energii, niż wynosi ich zapotrzebowanie. Także w Polsce opracowuje się technologie umożliwiające optymalne wykorzystanie zielonej energii. Przyszłość budownictwa tkwi właśnie w odpowiednim wykorzystaniu zebranej energii, m.in. z paneli fotowoltaicznych, w taki sposób, aby jak najmniej się jej marnowało.