Komunikaty PR

Ręcznie robione Karmelki nadziewane – pyszny smak tradycji

2020-06-02  |  13:00
Biuro prasowe

Każdy z nas lubi wracać myślami do młodzieńczych lat. Wspomnienie radosnych chwil przywołują zdjęcia, ludzie, miejsca, a także smaki – szczególnie, gdy mowa o słodkościach! Ręcznie robione Karmelki nadziewane z Wawelu – Kukułka, Raczki, Fistaszkowe i Orzeźwiające – mają moc łączenia pokoleń. To idealny wybór, by poczuć niepowtarzalny smak dzieciństwa lub stworzyć nowe, wyjątkowe wspomnienia. Zwłaszcza że teraz, dzięki Loterii (Z)ręcznie Robionej, Karmelki kuszą nie tylko smakiem i aromatem, ale też szansą na wielką wygraną!

 

Niebanalny charakter Karmelków

Ręcznie wykonywane Karmelki z Wawelu to unikatowy produkt w ofercie marki. Każdy Karmelek jest indywidualnie zapakowany i ma charakterystyczny kształt z ciemnymi lub jasnymi paseczkami, w zależności od wariantu. Kruchy karmel łączy się tu z bogatym nadzieniem - dzięki temu Karmelki z Wawelu to intensywny aromat oraz przepyszny smak, który znajdzie uznanie nawet wśród najbardziej wymagających miłośników słodkości.

 

Ręczna produkcja oparta na tradycji

Niezwykłość Karmelków wynika ze sposobu ich produkcji. Karmelki wpisują się w popularny nurt produktów kraftowych, wytwarzanych ręcznie, w oparciu o sprawdzone od lat receptury. Kukułka, Raczki, Fistaszkowe i Orzeźwiające swój wyjątkowy charakter zawdzięczają wieloletniemu doświadczeniu firmy Wawel i jej pracowników – Karmelarzy. Dzięki wykorzystaniu ręcznych metod produkcji, możliwe jest stworzenie produktu, w którym krucha skorupka karmelu idealnie łączy się z bogatym wnętrzem nadzienia. Przed zapakowaniem, mistrzowie procesu produkcji dokładnie sprawdzają kształt, stopień napełnienia nadzieniem oraz kruchość Karmelków. A wszystko to odbywa się tak dobrze, jak przed laty!

 

Wybierz swój ulubiony smak

Dzięki różnorodności wariantów, Karmelki przypadną do gustu każdemu miłośnikowi słodyczy. Kukułka to krucha skorupka karmelu kryjąca w sobie kakaowe nadzienie z delikatną nutą alkoholu. Fistaszkowe to nadzienie z orzeszków arachidowych zamknięte w słodkim karmelu. Raczki pod kruchą karmelową otoczką mają aksamitne orzechowo-kakaowe nadzienie, uzupełnione rumową nutą. Orzeźwiające łączą w sobie smak mięty ze słodyczą kruchego karmelu.

 

Jak słodycze, to tylko z Dobrymi Składnikami

Przyjemność, jaką dają Karmelki z Wawelu, wynika z troski firmy o jakość produktów i zadowolenie wszystkich miłośników słodyczy. Dlatego powstają one zgodnie z ideą Dobrych Składników, co oznacza prosty, nieskomplikowany skład bez sztucznych aromatów i barwników oraz substancji konserwujących. To dlatego produkty z Wawelu są tak pyszne i kuszące!

 

Loteria (Z)ręcznie Robiona

Od czerwca do końca września Karmelki z Wawelu kuszą nie tylko smakiem, ale i dodatkowo - loterią pełną gotówki. Zasady konkursu są niezwykle proste – wystarczy po zakupie 120 g Karmelków w luzie lub opakowaniu zarejestrować paragon na stronie www.loteriawawel.pl lub wysłać SMS pod 4306. Co godzinę do wygrania jest 100 zł, a co miesiąc 15 000 zł.

 

Powodzenia!

Newseria nie ponosi odpowiedzialności za treści oraz inne materiały (np. infografiki, zdjęcia) przekazywane w „Biurze Prasowym”, których autorami są zarejestrowani użytkownicy tacy jak agencje PR, firmy czy instytucje państwowe.
Ostatnio dodane
komunikaty PR z wybranej przez Ciebie kategorii
Zakupy Logistyka może zadecydować o sukcesie sprzedażowym e-sklepu w szczycie sezonu Biuro prasowe
2024-09-24 | 15:00

Logistyka może zadecydować o sukcesie sprzedażowym e-sklepu w szczycie sezonu

Pozostały ostatnie 2 miesiące, by przygotować się do piku sprzedażowego pod kątem logistyki i obsługi klienta. Przedsiębiorcy muszą stawić czoła nie tylko wzmożonemu popytowi, ale
Zakupy W centrum handlowym powstał punkt zbiórkowy darów dla powodzian
2024-09-23 | 01:00

W centrum handlowym powstał punkt zbiórkowy darów dla powodzian

Aż do 28 września w centrum handlowym Nowe Bielawy w Toruniu działać będzie punkt, do którego można przynosić dary dla powodzian. Do pomocy może przyłączyć się
Zakupy Studio Tańca Duet otwiera się w nowej lokalizacji – Centrum Modlińska 6D
2024-09-19 | 10:30

Studio Tańca Duet otwiera się w nowej lokalizacji – Centrum Modlińska 6D

Już niedługo na Białołęce otwarta zostanie nowa filia Studia Tańca Duet! Nowy lokal będzie mieścił się w najnowszym centrum handlowo-usługowym na mapie Warszawy – Centrum

Kalendarium

Więcej ważnych informacji

Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Edukacja

MNiSW wspiera programy badawcze dotyczące żywienia. W planach jest też popularyzacja zdrowej diety

Resort nauki współfinansuje programy, które mają odpowiedzieć na wyzwania związane ze zdrowiem uczniów. Ruszyła właśnie kolejna edycja programu JEŻ – Junior-Edu-Żywienie, w którym rodzice i dzieci będą uczestniczyć w badaniu dotyczącym marnowania żywności. – Innym ważnym i nowatorskim komponentem jest program telewizyjny, który będzie popularyzował zdrowe żywienie – zapowiada Maciej Gdula, wiceminister nauki i szkolnictwa wyższego. Jak podkreśla, to przykład na to, jak wykorzystywać w praktyce wyniki badań naukowych.

Handel

Zmiany klimatu zagrażają produkcji kawy. Susze pogłębiają trudną sytuację rolników

Ponad 12,5 mln gospodarstw na świecie, w większości małych do 5 ha, uprawia kawowce. Chociaż ceny kawy na światowych rynkach od wielu miesięcy pną się w górę, nie przekłada się to na wyższe zyski dla rolników. Ich problemem jest nie tylko marginalizacja w łańcuchach dostaw, lecz również dynamicznie rosnące koszty produkcji i zmiany klimatu, np. przedłużające się susze – przypominają eksperci Fundacji Fairtrade Polska z okazji Międzynarodowego Dnia Kawy, który przypada 29 września.

Gwiazdy

Magda Bereda: Udział w „Tańcu z gwiazdami” to był ciężki czas. Nie mam do nikogo żadnego żalu za oceny, choć czasami były za bardzo krytyczne

Wokalistka brała udział w „Tańcu z gwiazdami” pięć lat temu. Niemal w każdym odcinku jej popisy taneczne były krytykowane przez internautów i surowo oceniane przez jurorów. Ona jednak dzielnie stawiała czoła wszelkim przeciwnościom i zrobiła wszystko, by przy wsparciu Kamila Kuroczki zajść jak najdalej. Dziś Magda Bereda ze wzruszeniem wspomina tamte chwile i jak podkreśla, z doświadczeń zdobytych w programie wyciągnęła odpowiednie wnioski.