Komunikaty PR

Rosnący trend diet premium oraz rozwój rozwiązań eko w cateringu dietetycznym

2022-01-03  |  11:40
Biuro prasowe

MójCatering wprowadza Dietę Premium.

Oszczędność czasu idąca w parze z jakością, smakiem i wygodą.

 

Intensywne życie, w którym chcemy pracować zawodowo, rozwijać swoje pasje i spędzać czas
z bliskimi, jest sztuką trudnego wyboru. Każdego dnia podejmujemy decyzję o tym, co jest dla nas priorytetem. Cenimy swój czas, wygodę i chętnie korzystamy z dobrodziejstw jakie daje dieta pudełkowa. Chcemy jeść nie tylko zdrowo i regularnie, ale także wykwintnie i pięknie – dlatego MójCatering, jeden z pionierów na rynku cateringu dietetycznego, wprowadza Dietę Premium.

 

Trendy jakości, zdrowia oraz zaawansowania w korzystaniu z cyfrowych rozwiązań

Coraz częściej podczas naszych zakupów kierujemy się jakością. Jak wykazują badania* trend ten jest niezmienny od kilku lat. Cena wymieniana jest w drugiej kolejności. Blisko 90 proc. Polaków chce płacić więcej za kupowane towary, ale tylko pod warunkiem, że są one dobrej jakości. Kolejne czynniki, które są istotne dla świadomych konsumentów to walory ekologiczne, pochodzenie produktu, opakowania oraz znaki jakości.* Coraz chętniej czytamy etykiety, analizujemy składy produktów oraz sprawdzamy opinie innych Klientów.* W  nowej pandemicznej rzeczywistości wyłania się nowy rodzaj konsumenta, który stawia na jakość, bezpieczeństwo i zdrowie oraz jest zaawansowany w korzystaniu z technologii cyfrowych. Dlatego Polacy nie tylko pokochali dietę pudełkową, ale coraz uważniej wybierają jej dostawcę - swojego partnera żywieniowego.

 

O krok dalej. Diety Premium

- MójCatering bazuje na wieloletnim doświadczeniu naszej marki Sportfood, oferującej dania gotowe oraz świeżo wyciskane soki, dostępne w największych sieciach handlowych na terenie całego kraju takich jak Carrefour, Biedronka czy stacje BP. Nasi odbiorcy oczekują od nas najwyższych standardów, w tym dokładnego zbilansowania makro i mikroelementów. 8 lat działalności na rynku gastronomicznym zaowocowało odpowiednio wykwalifikowaną kadrą, doświadczeniem i możliwością dostrzeżenia niszy rynkowej, jaką jest idealnie zbilansowany catering dietetyczny o nietuzinkowym smaku. Tak powstał MójCatering, a teraz, decydując się na dietę premium, idziemy o krok dalej. – mówi Milka Bachanek, współzałożycielka marki MójCatering.

MójCatering to smaczny catering dietetyczny, połączenie zbilansowanych posiłków z restauracyjnym smakiem i najwyższej jakości składnikami. To propozycja dla osób, które szukają nie tylko diety, ale również nieoczywistych doznań smakowych. Zanim cokolwiek trafi do oferty marki, zostaje skrupulatnie przetestowane przez cały zespół. MójCatering stale podnosi kwalifikacje, poznaje nowe trendy kulinarne oraz dietetyczne. Słucha sugestii i opinii swoich klientów, dba o ich komfort i wygodę, co pozwala na poszerzanie oferty o kolejne diety.

Świadome oczekiwania Klientów od catering premium. Zdrowie. Jakość i Smak. Rosnąca rola ekologii

- To właśnie nasi Klienci, których potrzeb uważnie słuchamy, z którymi odbywaliśmy liczne rozmowy, zainspirowali nas do wprowadzenia diety jeszcze bardziej premium, czyli jeszcze  więcej superfoods, ekologicznych opakowań oraz rozwijania programu odbioru zużytych pudełek, co jest unikalne na rynku. Dieta premium składa się z  5 zbilansowanych posiłków z shotem witaminowym na odporność. To najwyższa jakość mięs, warzywa od lokalnych dostawców czy jajka od kur zielononóżek. Przenieśliśmy smak i wygląd potraw z najlepszych restauracji, ale gotowanych z sercem, jak w domu, prosto do ekologicznego pudełka, które codziennie trafi pod drzwi naszych Klientów – wyjaśnia Milka Bachanek, współzałożycielka marki MójCatering.

Dieta Premium, podobnie jak wszystkie diety marki MójCatering, dostępna jest w pięciu wariantach kalorycznych (1500, 1800, 2000, 2200, 2500), bazujących na tradycyjnym rozkładzie makroskładników. Klienci MójCatering mogą liczyć na szereg udogodnień. Sami wybierają liczbę posiłków, kaloryczność oraz dni, w których ma być realizowana dostawa, widząc od razu, jaki będzie koszt zamówienia. Dla ich komfortu wprowadzony został panel zarządzania zamówieniem 24/7, który pozwala na elastyczną zmianę diety, adresu i godziny dostawy. Klienci mają również możliwość wymiany posiłków oraz dostępną opcję subskrypcji, dzięki której nie muszą pamiętać o przedłużaniu zamówienia. Do dyspozycji Klientów pozostaje dietetyk, który bezpłatnie pomoże w podjęciu odpowiedniej decyzji dotyczącej kaloryczności posiłków.

Dieta MójCatering jest dostarczana do Klientów w 18 000 miejscowości na terenie całego kraju przez 6 dni w tygodniu w ciągu 48 godzin. Ciąg chłodniczy produktów zapewniają nowoczesne chłodnie oraz wyspecjalizowana firma logistyczna, dzięki czemu Klient może być pewien, że pod drzwiami znajdzie zawsze świeże posiłki.  Klienci, zgodnie ze swoim życzeniem mogą liczyć na odbiór zużytych opakowań, na razie na terenie Warszawy, wkrótce w całej Polsce.

Newseria nie ponosi odpowiedzialności za treści oraz inne materiały (np. infografiki, zdjęcia) przekazywane w „Biurze Prasowym”, których autorami są zarejestrowani użytkownicy tacy jak agencje PR, firmy czy instytucje państwowe.
Ostatnio dodane
komunikaty PR z wybranej przez Ciebie kategorii
Styl życia „Zamień jednorazowe butelki na lepsze” – mały krok, realna zmiana. Kampania SodaStream prezentuje bąbelkową rewolucję Biuro prasowe
2025-04-22 | 13:00

„Zamień jednorazowe butelki na lepsze” – mały krok, realna zmiana. Kampania SodaStream prezentuje bąbelkową rewolucję

Z okazji Dnia Ziemi marka SodaStream przypomina, że zmiana może zacząć się od jednej decyzji – i jednej butelki wielorazowej. Nowa kampania „Zamień jednorazowe butelki na
Styl życia Pierwsza kawiarnia Costa Coffee połączona z Klubem Fikołki już otwarta
2025-02-27 | 15:00

Pierwsza kawiarnia Costa Coffee połączona z Klubem Fikołki już otwarta

Lagardère Travel Retail w Polsce rozpoczyna ekspansję sieci Costa Coffee w nowym modelu biznesowym. Pierwsza kawiarnia działająca na zasadach franczyzy została uruchomiona
Styl życia Jak zadowolić Zetkę w pracy? Pokolenie Z i jego oczekiwania
2025-02-19 | 13:30

Jak zadowolić Zetkę w pracy? Pokolenie Z i jego oczekiwania

Pokolenie Z wkroczyło na rynek pracy, wnosząc na niego świeżą energię, pomysły i… oczekiwania. A te determinują podejście pracodawców do szeroko pojętego zarządzania

Kalendarium

Więcej ważnych informacji

Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Żywienie

Wiktor Dyduła: Praca w charakterze kelnera jest bardzo ciężka fizycznie i psychicznie. Dlatego trzeba dawać napiwki, bo nawet 5 zł może zrobić komuś dzień

Zanim usłyszała o nim cała Polska, Wiktor Dyduła zarabiał między innymi jako animator zabaw dla dzieci, kelner i uliczny grajek. Każde zajęcie miało swoje plusy i minusy, ale jego najbardziej cieszyło to, że dzięki nim może poznawać ciekawych ludzi. Wokalista podkreśla, że ma duży szacunek do pieniądza i prawie zawsze daje też napiwki, bo wie, że to najlepsza forma docenienia pracy tych, którzy nas obsługują w kawiarni czy restauracji.

Ochrona środowiska

Wokół utylizacji odpadów medycznych narosło wiele mitów. Nowoczesne instalacje pozwalają wykorzystać ten proces do produkcji ciepła i energii

Według różnych szacunków w Polsce powstaje od 60 do nawet 200 tys. t odpadów medycznych. Wymagają one specjalnego trybu postępowania, innego niż dla odpadów komunalnych – jedyną dopuszczalną i obowiązującą w świetle polskiego prawa metodą jest ich spalanie. Obecnie zakłady przetwarzania odpadów to nowoczesne instalacje połączone z odzyskiem energii. Termiczne przekształcenie odpadów może też być elementem gospodarki o obiegu zamkniętym.

Moda

Piotr Zelt: Nie latam po sklepach i nie zawalam sobie szafy jakimiś niepotrzebnymi ciuchami. Mam sporo ubrań, które mają po 20 lat, i cały czas je noszę

Aktor zaznacza, że jego garderoba jest skromna, ale zawiera dobre jakościowo ubrania, które choć były kupione nawet dwie dekady temu, wciąż wyglądają jak nowe. Jego zdaniem nie warto ulegać sezonowym trendom i gromadzić w szafie wielu rzeczy, które modne są zaledwie kilka miesięcy. Zamiast tego lepiej zainwestować w ponadczasowe kurtki, marynarki czy buty z dobrych materiałów i dbać o nie tak, by posłużyły jak najdłużej.