Komunikaty PR

Słodkie i narwane – spróbuj truskawkowych propozycji w restauracjach Manufaktury

2024-06-04  |  12:30
Biuro prasowe

Najsłodszy kuchenny okres rozpoczął się na dobre – soczyste, czerwone truskawki zawitały na talerze w restauracjach w Manufakturze. Warto sprawdzić, jakie wariacje z tym owocem w roli głównej przygotowali restauratorzy.

Truskawkowelove

Do 16.06, wybrane restauracje na rynku Manufaktury

Czerwiec to ulubiony miesiąc truskawkożerców – soczyste, polskie, pełne smaku truskawki opanowują wtedy nasze talerze. Ze śmietaną i cukrem, w formie musu, lemoniady, ale też roli głównej – sprawdźcie, co przygotowali restauratorzy Manufaktury.

W Bawełnie spróbujecie klasycznego włoskiego deseru Semifrego o smaku truskawkowym. Mrożony mus przypominający lody, przełamany orzeźwiającym smakiem truskawek, świetnie się sprawdzi w ciepłe, letnie popołudnia. Lavende przygotowało propozycję dania głównego: to tagiatelle z polędwicą wieprzową i truskawkami w sosie winno-cytrynowym. W Manuarte z kolei zjecie pastel de fresa, czyli deser z truskawkami w roli głównej, a do tego ziarna kakaowca, gorzka czekolada i śmietana. W Kaukazie czeka blinczyk na słodko, czyli ciasto naleśnikowe z truskawkami, nutellą, bananem i mascarpone oraz smoothie z truskawek i mango.

Jeśli szukacie orzeźwienia, kierujcie się do Pizza Hut – tam czeka lemoniada truskawkowa, a także truskawki pod kruszonką, podawane na gorąco z gałką śmietankowych lodów, dla balansu smaków. Własną wariację na temat lemoniady przygotowała też Pizzeria 105-ka i Polka. Tradycyjnych knedli z truskawkami spróbujecie za to w Polce i Szpulce (z młodą kapustą, po łódzku!). W restauracji Zielona czeka cała sezonowa wkładka do menu: gnocchi truskawkowe z bitą śmietaną i rumianą bułką, gofry, sałatka z truskawkami, mango i kozim serem, a także sok truskawowo-arbuzowy.

Sezonowe menu z truskawkami obowiązywać będzie do 16 czerwca.

Newseria nie ponosi odpowiedzialności za treści oraz inne materiały (np. infografiki, zdjęcia) przekazywane w „Biurze Prasowym”, których autorami są zarejestrowani użytkownicy tacy jak agencje PR, firmy czy instytucje państwowe.
Ostatnio dodane
komunikaty PR z wybranej przez Ciebie kategorii
Styl życia Pierwsza kawiarnia Costa Coffee połączona z Klubem Fikołki już otwarta Biuro prasowe
2025-02-27 | 15:00

Pierwsza kawiarnia Costa Coffee połączona z Klubem Fikołki już otwarta

Lagardère Travel Retail w Polsce rozpoczyna ekspansję sieci Costa Coffee w nowym modelu biznesowym. Pierwsza kawiarnia działająca na zasadach franczyzy została uruchomiona
Styl życia Jak zadowolić Zetkę w pracy? Pokolenie Z i jego oczekiwania
2025-02-19 | 13:30

Jak zadowolić Zetkę w pracy? Pokolenie Z i jego oczekiwania

Pokolenie Z wkroczyło na rynek pracy, wnosząc na niego świeżą energię, pomysły i… oczekiwania. A te determinują podejście pracodawców do szeroko pojętego zarządzania
Styl życia Firma eventowa jako partner w organizacji eventów
2025-02-18 | 12:50

Firma eventowa jako partner w organizacji eventów

Współczesne eventy to nie tylko okazja do spotkań, ale także istotny element strategii marketingowych i komunikacyjnych. Profesjonalna firma eventowa odgrywa kluczową rolę

Kalendarium

Więcej ważnych informacji

Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Nie żyje Jadwiga Jankowska-Cieślak

Jadwiga Jankowska-Cieślak: Zwykle Złota Palma otwiera ścieżkę do kariery, a mi zamknęła. W Polsce trwał wtedy stan wojenny i musiałam szybko wracać do kraju

Z wielkim smutkiem przyjęliśmy wiadomość o śmierci Jadwigi Jankowskiej-Cieślak jednej z najbardziej wybitnych polskich aktorek. Z tej okazji pragniemy podzielić się z Państwem jednym z ostatnich wywiadów, jakich udzieliła naszej redakcji.

Gwiazdy

Handel

Konsumpcja jaj w Polsce rośnie. Przy zakupie Polacy zwracają uwagę na to, z jakiego chowu pochodzą

Zarówno spożycie, jak i produkcja jaj w Polsce notują wzrosty. Znacząca większość konsumentów przy zakupie jajek zwraca uwagę na to, czy pochodzą one z chowu klatkowego. Polska jest jednym z liderów w produkcji i eksporcie jajek w UE, ale ma też wśród nich największy udział kur w chowie klatkowym. Oczekiwania konsumentów przyczyniają się powoli do zmiany tych statystyk.

Infrastruktura

Mazowsze ze specjalną ofertą na Wielkanoc i majówkę. Rośnie zainteresowanie podróżami po regionie

Okres wielkanocny i majówkowy, które w tym roku wypadają bardzo blisko siebie, to czas wzmożonego ruchu turystycznego na Mazowszu. Region, który w ubiegłym roku odwiedziła rekordowa liczba turystów, przyciąga m.in. bogactwem kulturowym, różnorodną ofertą atrakcji i nadwiślańskimi krajobrazami. W okresie Wielkiej Nocy w wielu miejscach odbywają się wydarzenia, które mają przybliżyć świąteczne tradycje pielęgnowane od pokoleń.