Komunikaty PR

Świąteczne gotowanie na gazie

2021-11-22  |  11:00
Biuro prasowe
Kontakt

Hanna Gehrke - Gut
GutPR Hanna Gehrke - Gut

ul. Ludwika Rydygiera 14/14
50-249 Wrocław
gutpr|gutpr.pl| |gutpr|gutpr.pl
512078181
gutpr.pl

Świeże składniki to jedynie drobny element całego procesu gotowania. Nie chcąc, aby świąteczna atmosfera została popsuta, na przykład, przez spaloną rybę upewnijmy się, że nasza kuchnia wyposażona jest w najwyższej jakości sprzęt. Zapewni on nie tylko szybkie i bezproblemowe przygotowywanie posiłków, ale również oszczędność, szybkość oraz przede wszystkim bezpieczeństwo.

Tradycja i nowoczesność w jednym

Zastosowanie innowacyjnych rozwiązań w kuchni to istny cud świąteczny. Nowoczesne sprzęty AGD to nie tylko ułatwienie w gotowaniu, ale również dbałość o jak największą oszczędność czasu oraz pieniędzy. Całymi dniami gotujące się i kipiące dania, a także późniejszy rachunek za prąd potrafią przysporzyć o  istny ból głowy. Co na to poradzić? Z pomocą przychodzą nowoczesne, opatentowane płyty typu gaz-pod-szkłem polskiej firmy SOLGAZ. To zdecydowanie najlepsze rozwiązanie, nie tylko w okresie świątecznym.

Płyta gazowa SOLGAZ zużywa do 50% mniej gazu, niż jej tradycyjny odpowiednik, dzięki czemu bożonarodzeniowa gorączka rachunków i wydatków nie pochłonie naszych oszczędności. Jego zużycie jest tak niskie dzięki spalaniu gazu katalitycznie w 800 stopniach. To, co czyni tę płytę wyjątkową, to działanie palników jedynie wtedy, gdy są potrzebne. Dzięki temu gotowanie lub odgrzewanie, na przykład, świątecznych pierogów czy ryby, staje się szybsze i dokładniejsze, nie przypalając tym samym naszych potraw.

Gotowanie na gazie od lat towarzyszy przygotowywaniu bożonarodzeniowych dań. Kipiący barszcz i tryskający na około rozgrzany olej to niezmienny obraz świątecznych zmagań w kuchni. W takiej aranżacji nie trudno o wypadek. Rozmowa z gośćmi, zabawa z dziećmi czy nawet krótka chwila nieostrożności może zmienić bożonarodzeniową sielankę w tragedię, przyozdobioną płomieniami. Przypadkowo rzucona ścierka na palnik tradycyjnej kuchenki może nie tylko spowodować przypalenie gotującej się potrawy, ale i również całej kuchni. Płyta gazowa SOLGAZ „gaz-pod-szkłem” zapewnia 100% bezpieczeństwa, chroniąc nas od nieszczęśliwych wypadków spowodowanych chwilą nieuwagi i świątecznym chaosem w domu. Płyta została wyposażona również w funkcję kontroli rodzicielskiej, chroniącą nasze pociechy przed przypadkowym uruchomieniem sprzętu. Posiada też 2 razy więcej systemów bezpieczeństwa niż tradycyjne kuchenki. Palniki wyposażono w indywidualne systemy uruchamiania płomienia i kontroli gazu. W przypadku wykipienia wigilijnego barszczu, zostaniemy poinformowani sygnałem dźwiękowym, a tym samym płyta samoistnie się wyłączy. Dzięki funkcji Stop&Go, praca płyty zostaje chwilowo wstrzymana w nagłej sytuacji. Przywitanie przybyłych gości, wręczenie prezentów oraz szybkie uściski już nie poskutkują przypaleniem kolacji, a po ponownym uruchomieniu sprzętu możemy dokończyć przygotowanie posiłku zgodnie z wcześniej wybranymi ustawieniami, zapisanymi już w pamięci urządzenia. Płyta gazowa bez płomieni firmy SOLGAZ wychodzi naprzeciw nagłym sytuacjom i kuchennym kryzysom, co zapewnia spokój w bożonarodzeniowym kotle. Wysokiej jakości sprzęt kuchenny stanowi podstawę dobrego gotowania - a co za tym idzie – zadowolenia naszych gości.

Świąteczne porządki i harmonia

Nieodłącznym elementem przygotowywania posiłków jest… sprzątanie po nich. To czynność, która jest przez niektórych lubiana, a przez jeszcze innych wręcz nienawidzona. Starcie zaschniętych na kuchence resztek to istny koszmar gospodyń oraz gospodarzy domu. Niezliczone godziny spędzone przy dokładnym szorowaniu każdej z części palnika w tradycyjnej kuchence i następnie poprawne umiejscowienie ich w dobrym miejscu to zadanie wyczerpujące - zwłaszcza po wcześniejszym przygotowywaniu posiłków przez dobre parę godzin. Latami w polskich domach koszmar ten towarzyszył wigilijnym kolacjom, stanowiąc tym samym niekoniecznie przyjemne zakończenie świątecznej uczty.

W przeciwieństwie do wysiłku i trudu, który trzeba włożyć w czyszczenie tradycyjnych kuchenek, płyta gazowa bez płomieni od SOLGAZ nie wymaga nawet części takiego zaangażowania. Sprzątanie po wielogodzinnym gotowaniu zajmuje jedynie parę minut. Użycie środka czyszczącego i przetarcie płyty to jedyny wysiłek wiążący się z uporządkowaniem naszego stanowiska pracy, czyli kuchni, w której tworzą się aromatycznie pachnące dania, cieszące podniebienia gości.

Smak, zapach i... oszczędność

Sprawne przygotowywanie posiłków stanowi mus podczas bożonarodzeniowych przygotowań. Tradycyjna kuchenka pobiera ogromne ilości gazu, narażając nas tym samym na ogromne koszty. Ciepło zużywamy na ogrzanie garnka, bądź patelni, a nie samej potrawy, co skutkuje niepożądanym oraz nadmiernym zużyciem energii. Dbając o oszczędność nie tylko finansów, ale i niezużytego ciepła, płyta gazowa SOLGAZ przesyła niewykorzystane zasoby do specjalnych pól, dzięki czemu gotujemy za darmo. Stanowi do doskonałe rozwiązanie podczas odgrzewania, bądź utrzymywania w cieple świątecznego barszczu oraz przepysznych pierogów z przepisu naszej babci.

Płyty gazowe bez płomieni są innowacyjnym rozwiązaniem, które łączy w sobie nowoczesne ułatwienia, oszczędność oraz umożliwia kultywowanie rodzinnych tradycji w każdym domu. Przygotowując świąteczne posiłki pamiętajmy o zapewnieniu naszym gościom jak najprzyjemniejszych, bożonarodzeniowych wspomnień – między innymi dzięki przygotowanym przez nas daniom. Aromatyczny, różowawy barszcz podawany z mięciutkimi uszkami to idealne połączenie, zapadające w pamięć na długie lata.

W towarzystwie dobrego jedzenia powstają najlepsze wspomnienia, dzięki którym możemy dzielić radosne chwile z bliskimi przez wiele lat. Na przygotowanie pysznych wypieków i tradycyjnych pieczeni składa się wiele czynników. Jednak zdecydowanie najważniejszym jest niezawodny, dobrej jakości sprzęt. Kuchmistrzowie, zarówno ci domowi, jak i zawodowi, doceniają nie tylko gotowanie na gazie, ale i pieczenie. Piekarnik gazowy SOLGAZ SPG-67 stanowi doskonałe uzupełnienie ekonomicznej kuchni, dzięki któremu przygotowywanie bożonarodzeniowej kolacji stanie się jeszcze szybsze oraz łatwiejsze. Innowacyjna w piekarnikach gazowych funkcja termoobiegu gwarantuje dokładne upieczenie potrawy, równomiernie rozprowadzając ciepło oraz gaz zarówno do górnej, jak i dolnej części sprzętu.

Dzięki nowoczesnym rozwiązaniom przygotowywane przez nas posiłki nie tylko zadowolą smakoszy wyjątkowym smakiem. Stworzenie przyjemnych, rodzinnych wspomnień w towarzystwie tradycyjnej, świątecznej kuchni zostanie zapewnione dzięki nowoczesnym, ale i ekonomicznym rozwiązaniom w kuchni, dbając tym samym o oszczędność w bożonarodzeniowym szale zakupów i wydatków.

Newseria nie ponosi odpowiedzialności za treści oraz inne materiały (np. infografiki, zdjęcia) przekazywane w „Biurze Prasowym”, których autorami są zarejestrowani użytkownicy tacy jak agencje PR, firmy czy instytucje państwowe.
Źródło informacji: GutPR Hanna Gehrke - Gut
Ostatnio dodane
komunikaty PR z wybranej przez Ciebie kategorii
Dom Efektowne połączenie kolorystyczne w aranżacji wnętrz Biuro prasowe
2024-11-04 | 13:29

Efektowne połączenie kolorystyczne w aranżacji wnętrz

Posługiwanie się odcieniami jednego koloru od podłogi aż po sufit w tym samym pomieszczeniu to gorący wnętrzarski trend „color drenching”, który w tym roku skradł serca
Dom Design w kolorze. Artu na PTAK EXPO Warsaw Home
2024-11-04 | 11:35

Design w kolorze. Artu na PTAK EXPO Warsaw Home

Choć za oknami jesień i plucha wszyscy miłośnicy dobrego wzornictwa, którzy odwiedzili tegoroczne targi PTAK EXPO Warsaw Home, mogli poczuć moc słonecznych kolorów i pozytywną
Dom Szybka i efektywna budowa przegród z H+H TEMPO PRO
2024-10-31 | 16:00

Szybka i efektywna budowa przegród z H+H TEMPO PRO

Czas realizacji każdej inwestycji budowlanej jest niezwykle istotny, dlatego warto już na etapie sporządzania projektu zwrócić uwagę na rozwiązania, które mogą przyspieszyć i

Kalendarium

Więcej ważnych informacji

Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Uroda

Konsument

Sztuczna inteligencja wzbudza w Polakach głównie ciekawość i obawy. Ponad połowa widzi w niej zagrożenie

Prawie połowa Polaków twierdzi, że myśląc o sztucznej inteligencji, odczuwa zaciekawienie, ale aż 39 proc. przyznaje, że są to głównie obawy. Dotyczą one niewłaściwego wykorzystania SI, utraty kontroli nad nią i marginalizacji roli człowieka na rynku pracy. Na razie jednak tylko 11 proc. badanych używa narzędzi opartych na sztucznej inteligencji w swojej pracy. Chociaż rozwiązania te zyskują zwolenników, to wciąż duża grupa pracowników nie wie, w jaki sposób mogłyby one wspomóc ich w obowiązkach zawodowych – wskazuje badanie „Polacy o AI. Codzienność, nadzieje, obawy”.

Ochrona środowiska

Polski rynek roślinny rozwija się wolniej niż na Zachodzie. Kraje z największą konsumpcją mamy szansę dogonić za kilkanaście lat

Wartość rynku roślinnego w Polsce przekroczyła już wartość 1 mld zł. Roślinne zamienniki nabiału stanowią ponad połowę tej kategorii, a silną pozycję w sprzedaży mają alternatywy dla mleka – wynika z raportu Polskiego Związku Producentów Żywności Roślinnej. Polski rynek z rocznymi wydatkami rzędu 4,23 euro na osobę wciąż jednak odbiega od kwot wydawanych na żywność roślinną na Zachodzie. Branża liczy na wsparcie państwa w wykorzystaniu potencjału konsumentów.