Komunikaty PR

Tikkurila: bogate oblicza bieli

2021-03-22  |  14:30
Biuro prasowe
Kontakt
Kinga Szkutnik
Practum Consulting

Bukowińska 22/107
02-703 Warszawa
kinga.szkutnik|practum.pl| |kinga.szkutnik|practum.pl
609884480
www.practum.pl

Biel, czyli najbardziej ponadczasowa i uniwersalna barwa ścian, zachwyca lekkością i subtelnym urokiem. Dzięki swoim rozświetlającym właściwościom potrafi optycznie powiększyć nawet niewielką przestrzeń, harmonijnie współgrając z dodatkami w każdym stylu. Szeroka paleta kolorów off-white farby Tikkurila Optiva White daje możliwość wyboru delikatnych odcieni bieli, by z pozoru uniwersalnym ścianom dodać wyjątkowości i jak najlepiej wyeksponować kryjące się w naszych pomieszczeniach piękno.              

Delikatna, chłodna tonacja złamanej bieli Breeze z pewnością spodoba się osobom poszukującym wewnętrznego wyciszenia i równowagi. Taka barwa zadziała kojąco na wzrok, dzięki czemu dobrze sprawdzi się pokoju przeznaczonym do codziennego relaksu i odpoczynku. By jeszcze bardziej podkreślić klasykę aranżacji, możemy zdecydować się na stolik kawowy w stylu retro oraz wygodną kanapę w jasnym kolorze.

Odcień Lychee z kolekcji Tikkurila Optiva White to cieplejsza odsłona tradycyjnej bieli. Płynący z niego urok i lekkość będą pozytywnie wpływać na nasze samopoczucie, zapewniając pogodny początek dnia. Jeśli chcemy pokusić się o modny efekt kontrastu, sięgnijmy po kuchenne szafki w głębokich, ciemnych barwach – ten kolorystyczny akcent pozwoli zaznaczyć nowoczesne oblicze  pomieszczenia, dodatkowo wydobywając pastelowe nuty zawarte w kolorze ścian.

Jak wprowadzić do łazienki więcej naturalnego blasku? Wystarczy pomalować ją na świetlisty kolor Pearl. Ten kojarzący się z czystością i świeżością odcień zgrabnie skomponuje się z elementami w kolorze drewna, takimi jak podbudowa umywalki lub podłoga. Aranżacyjną swobodę pomieszczeniu nadadzą ciekawe dekoracje w postaci artystycznych zdjęć i wiszących lamp.

 

Więcej pomysłów na wnętrza skąpane w bieli można znaleźć na stronie: https://tikkurila.pl/wnetrza-w-tonacjach-bieli

Newseria nie ponosi odpowiedzialności za treści oraz inne materiały (np. infografiki, zdjęcia) przekazywane w „Biurze Prasowym”, których autorami są zarejestrowani użytkownicy tacy jak agencje PR, firmy czy instytucje państwowe.
Ostatnio dodane
komunikaty PR z wybranej przez Ciebie kategorii
Dom W punkt – system odwodnienia TECEdrainpoint S Biuro prasowe
2024-05-24 | 15:45

W punkt – system odwodnienia TECEdrainpoint S

Myśląc o rozwiązaniach odprowadzających wodę z posadzki najczęściej kierujemy swoją uwagę na odwodnienia liniowe, które stosowane są w aranżacji stref prysznicowych. Istnieją
Dom Tajemnicze i nieokiełznane. Takie są „Zjawy” Anny Halarewicz
2024-05-24 | 13:00

Tajemnicze i nieokiełznane. Takie są „Zjawy” Anny Halarewicz

Silne, sensualne i pełne tajemnic - takie są "Zjawy" portretowane przez Annę Halarewicz. Polska ilustratorka i malarka ukazuje różne oblicza kobiecości, poddane
Dom Jak i czym nawozić ogród, aby rośliny kwitły obficie i zdrowo
2024-05-23 | 08:00

Jak i czym nawozić ogród, aby rośliny kwitły obficie i zdrowo

Stosowanie nawozów naturalnych oraz ekologicznych zyskuje na popularności i stanowi ważny krok w kierunku bardziej zrównoważonego ogrodnictwa. Są one nie tylko bezpieczne dla

Kalendarium

Więcej ważnych informacji

Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Żywienie

Filip Chajzer: Jestem samozwańczym królem kebaba. Miałem już ponad 700 zapytań o franczyzę i za dwa–trzy lata będzie to bardzo poważny biznes

Dziennikarz zamienił studio telewizyjne na budkę z kebabami i jak przekonuje, była to jedna z najlepszych decyzji w jego życiu zawodowym. Nie przejmuje się więc drwinami kolegi po fachu z TVN-u, za nic ma jakiekolwiek głosy krytyki i nie ogląda się na innych, tylko robi swoje. Wierzy bowiem, że ten biznes ma sens i szybko odniesie sukces w branży fast food. Filip Chajzer zdradza, że jego pomysł natychmiast odbił się szerokim echem. Po wyjątkowy przysmak do food trucka ustawiają się długie kolejki klientów i już teraz ma siedemset zapytań o franczyzę.

Zdrowie

Mikołaj Roznerski: W wieku 40 lat zrozumiałem, że powinienem regularnie się badać. Mam dziecko i chcę jak najdłużej żyć w zdrowiu

Aktor wspomina, że jakiś czas temu ani myślał o profilaktyce. Regularne badania spychał na margines, bo był przekonany, że jeśli dobrze się czuje i jest aktywny, to nie ma powodu do obaw. W końcu zrozumiał jednak, że nie tędy droga. Aby zachować dobre zdrowie, a w przypadku choroby móc błyskawicznie zareagować i rozpocząć leczenie, trzeba się badać. Teraz Mikołaj Roznerski zachęca też innych nieprzekonanych do tego, by zmienili podejście i nie zapominali o kontroli swojego organizmu.

Konsument

Polacy coraz częściej rezygnują z mięsa na rzecz roślinnych zamienników. Blisko połowa próbowała już produktów tego rodzaju

Już 24 proc. polskich konsumentów identyfikuje się jako fleksitarianie, a 6 proc. stosuje dietę roślinną – wynika z raportu ProVeg „Plant-Based Food in Poland”. Choć pod względem spożywanego mięsa wciąż plasujemy się w europejskiej czołówce, to ponad 40 proc. Polaków je go mniej niż rok wcześniej. – Potencjał rozwoju rynku roślinnych alternatyw w Polsce jest bardzo duży, zwłaszcza że rośnie świadomość o potrzebie ograniczenia mięsa – ocenia Marcin Tischner, public affairs coordinator w ProVeg.