Turniej o Brązowy Kask na żywo w Motowizji
Face it
Bagatela 10
02-003 Warszawa
j.owsianko|agencjafaceit.pl| |j.owsianko|agencjafaceit.pl
+48 503 543 876
www.agencjafaceit.pl
W sobotę 1 maja na stadionie imienia Zbigniewa Podleckiego w Gdańsku odbędzie się finał Brązowego Kasku - zawody dla najlepszych żużlowców do lat 19. Zmagania transmitować będzie na żywo Motowizja, start o godz. 14:45.
W dwudziestu biegach wystartuje 16 zawodników + dwóch na liście rezerwowej z klubów PGE Esktraligi oraz eWinner 1. Ligi. Rok temu na stadionie w Ostrowie Wielkopolskim zwyciężył Mateusz Cierniak. Żużlowiec Motoru Lublin ponownie zawalczy o Brązowy Kask.
- Na początku roku obiecaliśmy, że na antenie Motowizji pojawi się jeszcze więcej transmisji rozgrywek żużlowych. Zaczęliśmy od fenomenalnego ćwierćfinału Indywidualnych Mistrzostw Polski w Rawiczu, teraz będziemy w Gdańsku na Brązowym Kasku. To nie jedyne zawody juniorskie jakie pojawią się na antenie Motowizji, co wpisuje się w naszą strategię promocji młodych sportowców. Chcemy dawać szansę na wybicie się i pokazanie szerszej publiczności przyszłym mistrzom Polski, a miejmy nadzieję także i świata – mówi Krzysztof Mikulski, prezes Motowizji.
- Turniej o Brązowy Kask – transmisja – sobota, 1 maja, godz.14:45
Lista startowa:
- Krzysztof Sadurski Unia Leszno SSA
- Kacper Grzelak TŻ Ostrovia SA
- Fabian Ragus ZKŻ SSA Zielona Góra
- Denis Zieliński GKM Grudziądz SA
- Damian Ratajczak Unia Leszno SSA
- Mateusz Cierniak Speedway Lublin SA
- Kacper Pludra Unia Leszno SSA
- Jakub Krawczyk TŻ Ostrovia SA
- Michał Curzytek WTS SA Wrocław
- Kacper Łobodziński GKM Grudziądz SA
- Sebastian Szostak TŻ Ostrovia SA
- Dawid Rempała Unia Tarnów ŻSSA
- Krzysztof Lewandowski KS Toruń SA
- Mateusz Bartkowiak GKM Grudziądz SA
- Bartłomiej Kowalski Włókniarz Częstochowa SA
- Karol Żupiński KS Toruń SA
Zawodnicy rezerwowi:
17. Jakub Poczta TŻ Ostrovia SA
18. Mateusz Jabłoński GTM Start Gniezno

Bieganie zimą? Marka Montis proponuje latarkę czołową

Świąteczna niespodzianka od siatkarek KSG Warszawa

Siatkarki KSG Warszawa wprowadziły sportową energię do warszawskich szkół
Kalendarium
Więcej ważnych informacji
Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Moda

Klaudia Zioberczyk: Doszłam już do takiego momentu, że jak wchodzę do sklepu, to mówię: wcale tego nie potrzebuję. Teraz stawiam na jakość, a nie na ilość
Modelka zdaje sobie sprawę z tego, że trzeba być bardzo ostrożnym, by nie dać się nabrać na różne sztuczki marketingowe, nie ulegać czarowi wyprzedaży i promocji, a zamiast tego kompletować swoją garderobę z ponadczasowych zestawów, które będzie można wykorzystać na różne okazje. Klaudia Zioberczyk uważa, że greenwashing, czyli wywoływanie u konsumentów poszukujących towarów eko mylnego wrażenia, że oferowany produkt taki właśnie jest, to nieuczciwa praktyka. Temu zjawisku postanowiła więc dokładnie się przyjrzeć w swojej pracy magisterskiej.
Konsument
Możliwość zakupu online może zachęcić kolejne grupy Polaków do ubezpieczeń zdrowotnych. Dziś korzysta z nich już prawie 5,5 mln osób

Polska jest jednym z liderów Europy w obszarze cyfryzacji sektora usług medycznych. Świadczą o tym m.in. popularność elektronicznych narzędzi zapewniających dostęp do danych zdrowotnych, e-recept czy wirtualna diagnostyka. Polacy są też otwarci na innowacje w zakresie ubezpieczeń zdrowotnych, z których korzysta już blisko 5,5 mln osób. Za pomocą nowej cyfrowej platformy Medicover chce zachęcić klientów do samodzielnej konfiguracji i zakupu polis online.
Żywienie
Wiktor Dyduła: Praca w charakterze kelnera jest bardzo ciężka fizycznie i psychicznie. Dlatego trzeba dawać napiwki, bo nawet 5 zł może zrobić komuś dzień

Zanim usłyszała o nim cała Polska, Wiktor Dyduła zarabiał między innymi jako animator zabaw dla dzieci, kelner i uliczny grajek. Każde zajęcie miało swoje plusy i minusy, ale jego najbardziej cieszyło to, że dzięki nim może poznawać ciekawych ludzi. Wokalista podkreśla, że ma duży szacunek do pieniądza i prawie zawsze daje też napiwki, bo wie, że to najlepsza forma docenienia pracy tych, którzy nas obsługują w kawiarni czy restauracji.