„Make & Take” – warsztaty tworzenia ekokosmetyków w poznańskiej Avenidzie
PR Inspiration
Pl. Wolnica 13/14
31-060 Kraków
magdalena.zybala|prinspiration.pl| |magdalena.zybala|prinspiration.pl
790 770 220
prinspiration.pl/
Wieczorna kąpiel z ekologiczną solą, zakończona nałożeniem naturalnego balsamu i kremu do rąk... Brzmi jak wizyta w luksusowym salonie spa? Nic z tych rzeczy! W dniach 12 - 14 marca poznańska Avenida zaprasza na bezpłatne warsztaty tworzenia ekokosmetyków, dzięki którym w domowym zaciszu urządzisz swój własny salon urody.
Sól morska, masło kakaowe, olejki eteryczne… m.in. to z tych składników można samodzielnie stworzyć kosmetyki takie jak kremy i balsamy. Poznańskie Centrum Handlowe od dawna z uwagą przygląda się otaczającym nas pozytywnym trendom, które wpływają korzystnie nie tylko na środowisko, ale także na nasze zdrowie. Dlatego też kolejna edycja warsztatów twórczych odbędzie się pod hasłem ekokosmetyków.
Chcemy wyjść naprzeciw rosnącej świadomości ekologicznej naszych Klientów. Dlatego też pragniemy zaprosić wszystkich chętnych do udziału w naszych eko warsztatach kosmetycznych. Wspólnie stworzymy m.in. kremy do rąk, balsamy, czy sole do kąpieli. Dzięki udziałowi w wydarzeniu możemy sprawić sobie niebanalne kosmetyki, a także dołożyć cegiełkę do ochrony naszej planety- zaprasza Katarzyna Korpak, dyrektor Avenidy Poznań.
Warsztaty odbywają się pod hasłem „Make & Take” - przyjdź, zrób własnoręcznie ekokosmetyk, a potem zabierz go do domu i używaj na co dzień! Razem z Avenidą zadbasz o siebie na wiosnę i zrobisz krok w stronę bycia bardziej eko!
Bezpłatne warsztaty tworzenia ekokosmetyków odbędą się w dniach 12-14 marca w godzinach 11.00 – 19.00 w strefie Avenida Lounge na poziomie +1. Wstęp wolny!
Więcej informacji udziela:
Katarzyna Korpak
Dyrektor Centrum Handlowego Avenida Poznań
ECE Projektmanagement Polska

Rituals Cosmetics przekracza próg 2 miliardów euro przychodu

4 skuteczne sposoby, dzięki którym spowolnisz starzenie się skóry

Maść Rokitnikowa
Kalendarium
Więcej ważnych informacji
Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Nie żyje Jadwiga Jankowska-Cieślak

Jadwiga Jankowska-Cieślak: Zwykle Złota Palma otwiera ścieżkę do kariery, a mi zamknęła. W Polsce trwał wtedy stan wojenny i musiałam szybko wracać do kraju
Gwiazdy

Wiktor Dyduła: W domu rodzinnym zawsze podtrzymywaliśmy tradycję śmigusa-dyngusa. Teraz widzę, że w miastach już zanika ten zwyczaj
Zdaniem wokalisty śmigus-dyngus może dostarczyć sporo radości, ale też być powodem kłótni, chociażby w momencie, kiedy nie wszyscy godzą się na taką zabawę. Nie ukrywa też, że w dzieciństwie najbardziej czekał właśnie na lany poniedziałek i bitwę na wiadra. Zauważa jednak, że z roku na rok ta tradycja powoli zanika, a za oblanie wodą osób, które sobie tego nie życzą, można nawet dostać mandat.
Handel
Konsumpcja jaj w Polsce rośnie. Przy zakupie Polacy zwracają uwagę na to, z jakiego chowu pochodzą

Zarówno spożycie, jak i produkcja jaj w Polsce notują wzrosty. Znacząca większość konsumentów przy zakupie jajek zwraca uwagę na to, czy pochodzą one z chowu klatkowego. Polska jest jednym z liderów w produkcji i eksporcie jajek w UE, ale ma też wśród nich największy udział kur w chowie klatkowym. Oczekiwania konsumentów przyczyniają się powoli do zmiany tych statystyk.
Infrastruktura
Mazowsze ze specjalną ofertą na Wielkanoc i majówkę. Rośnie zainteresowanie podróżami po regionie

Okres wielkanocny i majówkowy, które w tym roku wypadają bardzo blisko siebie, to czas wzmożonego ruchu turystycznego na Mazowszu. Region, który w ubiegłym roku odwiedziła rekordowa liczba turystów, przyciąga m.in. bogactwem kulturowym, różnorodną ofertą atrakcji i nadwiślańskimi krajobrazami. W okresie Wielkiej Nocy w wielu miejscach odbywają się wydarzenia, które mają przybliżyć świąteczne tradycje pielęgnowane od pokoleń.