Wędliny z liściem od Sokołowa
Wybierając wędliny, zarówno te, które spożywamy na co dzień, jak i te na wyjątkowe okazje, przywiązujemy szczególną wagę do ich walorów smakowych. Doceniamy zwłaszcza te o smaku tradycyjnym, uzyskanym dzięki odpowiedniej kompozycji przypraw. Wśród tych najbardziej znanych jest liść laurowy, który nadaje wyjątkowego aromatu oraz korzennego smaku, z przyjemną nutką goryczy.
Wędliny z liściem od Sokołowa zostały stworzone z myślą o koneserach tradycyjnych smaków. Znajdą one wiele zastosowań kulinarnych. Będą wyśmienitym dodatkiem do codziennych kanapek, doskonale komponując się ze świeżymi warzywami bądź piklami. Można je dodawać do sałatek, koreczków, tartinek bądź przyrządzić z nimi oryginalne roladki. Doskonale sprawdzą się podane na desce wędlin – zarówno podczas rodzinnej kolacji, jak i uroczystych spotkań.
Wędliny te są przyozdobione całymi listkami laurowymi i umieszczone w charakterystycznej siatce z „oczkami”. Są soczyste, a jednocześnie odpowiednio kruche i powstają z zachowaniem wysokich standardów jakościowych.
Linia sokołowskich wędlin z liściem to duży wybór smakowitych produktów, takich jak: Szynka z liściem (wędzona i parzona, o oryginalnym smaku), Boczek z liściem (delikatna wędzonka, otrzymana z boczku wieprzowego), Schab z liściem (parzony i wędzony, z wysokiej jakości schabu wieprzowego), Karczek z liściem (wędzonka o wyjątkowej kruchości), Boczek rolowany z liściem (wędzonka w kształcie zrolowanego walca, z najwyższej jakości peklowanego boczku wieprzowego), Polędwiczka z liściem (aromatyczna, krucha, o doskonałym bukiecie smakowym).

Polacy mylą piwo alkoholowe i bezalkoholowe - połowa z nich chce zakazu reklamy dla obu wariantów

Wzrasta rynek świeżej żywności online – w Markecie Świeżości DPD już ponad 70 partnerów

Międzynarodowy Dzień Szczęścia i tiramisu – przypadek czy przeznaczenie?
Kalendarium
Więcej ważnych informacji
Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Żywienie

Wiktor Dyduła: Praca w charakterze kelnera jest bardzo ciężka fizycznie i psychicznie. Dlatego trzeba dawać napiwki, bo nawet 5 zł może zrobić komuś dzień
Zanim usłyszała o nim cała Polska, Wiktor Dyduła zarabiał między innymi jako animator zabaw dla dzieci, kelner i uliczny grajek. Każde zajęcie miało swoje plusy i minusy, ale jego najbardziej cieszyło to, że dzięki nim może poznawać ciekawych ludzi. Wokalista podkreśla, że ma duży szacunek do pieniądza i prawie zawsze daje też napiwki, bo wie, że to najlepsza forma docenienia pracy tych, którzy nas obsługują w kawiarni czy restauracji.
Ochrona środowiska
Wokół utylizacji odpadów medycznych narosło wiele mitów. Nowoczesne instalacje pozwalają wykorzystać ten proces do produkcji ciepła i energii

Według różnych szacunków w Polsce powstaje od 60 do nawet 200 tys. t odpadów medycznych. Wymagają one specjalnego trybu postępowania, innego niż dla odpadów komunalnych – jedyną dopuszczalną i obowiązującą w świetle polskiego prawa metodą jest ich spalanie. Obecnie zakłady przetwarzania odpadów to nowoczesne instalacje połączone z odzyskiem energii. Termiczne przekształcenie odpadów może też być elementem gospodarki o obiegu zamkniętym.
Moda
Piotr Zelt: Nie latam po sklepach i nie zawalam sobie szafy jakimiś niepotrzebnymi ciuchami. Mam sporo ubrań, które mają po 20 lat, i cały czas je noszę

Aktor zaznacza, że jego garderoba jest skromna, ale zawiera dobre jakościowo ubrania, które choć były kupione nawet dwie dekady temu, wciąż wyglądają jak nowe. Jego zdaniem nie warto ulegać sezonowym trendom i gromadzić w szafie wielu rzeczy, które modne są zaledwie kilka miesięcy. Zamiast tego lepiej zainwestować w ponadczasowe kurtki, marynarki czy buty z dobrych materiałów i dbać o nie tak, by posłużyły jak najdłużej.