Komunikaty PR

Zasmakuj świata wprost z food trucka!

2021-08-16  |  09:00
Biuro prasowe

W najbliższy weekend mieszkańcy Piły będą mieli okazję zasmakować w specjałach z kuchni pod chmurką! W  dniach 20-22 sierpnia przed Atrium Kasztanowa zaparkują food trucki serwujące dania z całego świata. Miłośnicy ulicznego jedzenia będą mogli poznać nowe smaki oraz skosztować różnorodnych potraw.

 

Kuchnia z food trucków to doskonała propozycja dla wszystkich fanów dobrego jedzenia. W przedostatni weekend sierpnia taką możliwość będą mieli mieszkańcy Piły oraz klienci odwiedzający Atrium Kasztanowa. Przez trzy dni przed centrum handlowym czekać na nich będą mobilne restauracje serwujące dania kuchni z całego świata – amerykańskiej, meksykańskiej, molekularnej, belgijskiej, azjatyckiej oraz wielu innych.

 

Podczas zlotu swoje przysmaki zaoferują następujący wystawcy: Pan Burger (amerykańskie burgery), Le Mini Lemoniada (lemoniada molekularna), Pan Fryta (frytki belgijskie), Viva Mexico (meksykańskie quesadille), Sweet Donuts (słodkie mini pączki), Pulled Truck (kanapki z szarpaną wieprzowiną), Pastrami Migrand (burgery mięsno-warzywne), Wok&Walk Truck (dania na bazie azjatyckiego makaronu chow mein) i inni.

 

Organizatorzy zadbają też o dobre samopoczucie najmłodszych – podczas weekendu dla dzieci dostępne będą bezpłatne atrakcje: mega dmuchańce do zabawy i malowanie buziek. Food trucki będą funkcjonować zgodnie z  obowiązującymi zasadami sanitarnymi.

 

Z oferty kulinarnej mobilnych restauracji będzie można skorzystać w dniach 20-22 sierpnia, w godzinach 10.00 -21.00, na parkingu przed głównym wejściem do Atrium Kasztanowa (al. Powstańców Wielkopolskich 99).

 

Kuchnia z food trucków to coraz bardziej popularna forma spożywania posiłków poza domem. Również w Pile zainteresowanie kuchnią uliczną stale rośnie, dlatego wzorem poprzednich lat i w tym roku zapraszamy miłośników street foodu na apetyczne jedzenie. W ramach kulinarnego weekendu mieszkańcy będą mogli degustować wiele potraw o różnorodnych smakach. W menu znajdą się propozycje dla osób, które lubią próbować nowych dań, szukają inspiracji w kuchni i mają apetyt na dobre jedzenie. Z pewnością i tym razem oferta food trucków zaspokoi najbardziej wymagające gusta smakowe - mówi Marta Borsukiewicz, dyrektor Atrium Kasztanowa.

 

Więcej szczegółów na temat wydarzenia oraz aktualnej oferty Atrium Kasztanowa można znaleźć na stronie: www.atrium-kasztanowa.pl i na profilu Facebook: www.facebook.com/AtriumKasztanowa.

Więcej informacji
Newseria nie ponosi odpowiedzialności za treści oraz inne materiały (np. infografiki, zdjęcia) przekazywane w „Biurze Prasowym”, których autorami są zarejestrowani użytkownicy tacy jak agencje PR, firmy czy instytucje państwowe.
Ostatnio dodane
komunikaty PR z wybranej przez Ciebie kategorii
Żywienie Jesień pełna smaku w Salad Story – odkryj nowe sezonowe menu! Biuro prasowe
2024-09-27 | 09:00

Jesień pełna smaku w Salad Story – odkryj nowe sezonowe menu!

Wraz z jesienią Salad Story, polska marka znana z serwowania świeżych i zdrowych potraw, zaskoczyła swoją ofertą. Od 19 września wszyscy miłośnicy kulinariów mają
Żywienie Czas dyni... i budyni limitowanych WINIARY!
2024-09-26 | 14:00

Czas dyni... i budyni limitowanych WINIARY!

Czy jesień kojarzy Ci się głównie z coraz krótszymi, chłodniejszymi dniami? W tym roku nie musisz się o to martwić! Marka WINIARY wprowadza na rynek limitowaną edycję budyni,
Żywienie Jabłkowy zawrót głowy – jak przygotować pyszne przetwory?
2024-09-26 | 01:00

Jabłkowy zawrót głowy – jak przygotować pyszne przetwory?

Wrzesień to czas, gdy jabłka królują na naszych stołach – pachnące, soczyste, a przede wszystkim idealne do przygotowania jesiennych przetworów. Światowy Dzień Jabłka,

Kalendarium

Więcej ważnych informacji

Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Media

Muzyka

Zespół Enej: Na Ziemi mamy skrajności – od suszy po ulewę. Martwi nas, jak będzie wyglądał świat naszych dzieci

Mirosław Ortyński i Piotr Sołoducha z zespołu Enej przyznają, że obawiają się skutków suszy, która negatywnie wpływa na rolnictwo, czy ulewnych opadów deszczu prowadzących do powodzi i podtopień. Niestety klimat się ociepla i coraz częściej mamy do czynienia z ekstremalnymi zjawiskami w pogodzie, a wszystkie anomalie odczuwamy w naszych portfelach. Muzycy zdają sobie więc sprawę z tego, jak ważne jest uzmysłowienie społeczeństwu rangi problemu i propagowanie kultury ekologicznej. Chodzi też o to, aby wzbudzić poczucie odpowiedzialności za stan środowiska, bo lekkomyślność i zaniedbania mogą jeszcze pogorszyć sytuację.

Edukacja

MNiSW wspiera programy badawcze dotyczące żywienia. W planach jest też popularyzacja zdrowej diety

Resort nauki współfinansuje programy, które mają odpowiedzieć na wyzwania związane ze zdrowiem uczniów. Ruszyła właśnie kolejna edycja programu JEŻ – Junior-Edu-Żywienie, w którym rodzice i dzieci będą uczestniczyć w badaniu dotyczącym marnowania żywności. – Innym ważnym i nowatorskim komponentem jest program telewizyjny, który będzie popularyzował zdrowe żywienie – zapowiada Maciej Gdula, wiceminister nauki i szkolnictwa wyższego. Jak podkreśla, to przykład na to, jak wykorzystywać w praktyce wyniki badań naukowych.