Komunikaty PR

Znany i sprawdzony dodatek w kuchni

2021-10-08  |  11:08
Biuro prasowe
Kontakt
Best Brands PR
Best Brands PR

Słomińskiego
00-195 Warszawa
bestbrandspr|bestbrandspr.pl| |bestbrandspr|bestbrandspr.pl
0-22 251 66 86
www.bestbrandspr.pl

Tradycyjna musztarda delikatesowa idealnie sprawdzi się jako uzupełnienie sosów i dressingów zarówno w warzywnych sałatkach, jak i mięsnych potrawach. Doskonale komponuje się także z rybami, wędlinami czy jajkami. Dzięki niej możemy przygotować przepyszne danie, które zasmakuje każdemu i to o każdej porze roku.

Musztarda do jeden z najpopularniejszych sosów, który gości na co dzień na stołach Polaków niezależnie od pory roku. Może być dodatkiem do dań na ciepło i na zimno, prosto ze słoiczka lub jako baza rozmaitych i aromatycznych sosów oraz dressingów. Sprawdzi się w potrawach mięsnych, jak i daniach wegetariańskich. Co ciekawe, w jej składzie znajdziemy tylko kilka składników. A im mniejsza ich ilość tym lepiej. Tradycyjnym wariantem jest Musztarda Kielecka delikatesowa produkowana przez Wytwórczą Spółdzielnię Pracy „Społem” od 1932 roku. Powstaje z połączenia kilku najwyższej jakości składników tj.: gorczycy, aromatycznych przypraw, wody, cukru, soli oraz octu wytwarzanego w drewnianych kadziach zgodnie z dawnymi recepturami. Musztarda Kielecka delikatesowa jest aromatyczna, delikatna i wykwintna w smaku o aksamitnej konsystencji. Poniżej przedstawiamy przepis na potrawę z Musztardą Kielecką, która zasmakuje najbardziej wymagającym smakoszom, także tym najmłodszym.

Klopsikowe szaleństwo

Mięsne kulki to idealne danie, które doskonale smakuje szczególnie podczas zimniejszych dni. Jest to także pyszny pomysł na obiad czy kolację dla całej rodziny. Klopsiki są łatwe i szybkie w przygotowaniu. Czego potrzebujemy do ich przyrządzenia?

  • 500-600 g łopatki wieprzowej
  • 1 jajko
  • 1 cebula
  • 1 czerstwa bułka
  • mleko
  • kilka ząbków czosnku
  • koperek i natka pietruszki
  • sól, pieprz do smaku
  • olej rzepakowy
  • mąka
  • bułka tarta (opcjonalnie)
  • 0,5 kg ziemniaków

Przygotowanie klopsików zaczynamy od namoczenia czerstwej bułki w mleku. Gdy nasiąknie i stanie się miękka, dobrze ją odciskamy i razem z łopatką wieprzową mielimy w maszynce do mielenia. Przekładamy do głębokiej miski. Następnie dodajemy jajko, sól, pieprz oraz drobno posiekaną natkę pietruszki i koperek. Mieszamy wszystkie składniki do jednolitej konsystencji. Jeśli okaże się że masa jest zbyt rzadka – można dodać odrobinę bułki tartej. Kiedy nasze składniki połączą się ze sobą formujemy okrągłe kulki lekko zwilżonymi wodą rękoma. Można poprosić dzieci o pomoc – z takiego wspólnego gotowania na pewno się ucieszą! Gotowe mięsne kulki obtaczamy w mące. Rozgrzewamy olej na patelni i smażymy klopsiki z każdej strony do uzyskania złotego koloru. Można podawać je z pieczonymi ziemniakami pokrojonymi w łódeczkę. Danie podajemy z musztardą, która doskonale podkręca ich smak.  

Cały przepis dostępny jest na stronie: https://www.majonez.pl/przepisy/koreczki-klopsiki-z-musztarda/.

Sugerowana cena Musztardy Kieleckiej delikatesowej: ok. 2 zł brutto / 190 g

Więcej informacji
Newseria nie ponosi odpowiedzialności za treści oraz inne materiały (np. infografiki, zdjęcia) przekazywane w „Biurze Prasowym”, których autorami są zarejestrowani użytkownicy tacy jak agencje PR, firmy czy instytucje państwowe.
Źródło informacji: Best Brands PR
Ostatnio dodane
komunikaty PR z wybranej przez Ciebie kategorii
Żywienie Pizza Hut wprowadza cyfrowe rozwiązania dla miłośników pizzy w Polsce Biuro prasowe
2024-10-01 | 11:20

Pizza Hut wprowadza cyfrowe rozwiązania dla miłośników pizzy w Polsce

Pizza Hut Polska wprowadza cyfrowe innowacje, które odmienią doświadczenia klientów. Rozmaite technologie, takie jak kody QR pozwalające składać zamówienia online do
Żywienie PFHBiPM podsumowuje projekt
2024-09-30 | 14:00

PFHBiPM podsumowuje projekt

PFHBiPM od niemal 30 lat wspiera hodowców w ich codziennej pracy, realizując szereg przedsięwzięć, których celem jest promocja konsumpcji mleka. Z końcem 2021 roku
Żywienie Jak wołowina z USA zmieniała rynek kulinarny nad Wisłą
2024-09-27 | 18:00

Jak wołowina z USA zmieniała rynek kulinarny nad Wisłą

Budowanie rynku wołowiny premium w Polsce to proces, który rozpoczął się niemal dwie dekady temu, kiedy steki były jeszcze egzotycznym rarytasem. Obecnie Polacy coraz chętniej

Kalendarium

Więcej ważnych informacji

Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Muzyka

Margaret: Wymowa języka francuskiego jest dla mnie bardzo wymagająca. Teraz znowu zaśpiewam w tym języku i mam nadzieję, że pójdzie mi lepiej

Wokalistka już po raz drugi w swojej karierze została zaproszona do udziału w show French Touch. Pięć lat temu na scenie towarzyszył jej Willy William i w duecie zaśpiewali utwór „Ego”. Margaret zaznacza, że nie było to łatwe zadanie, bo po prostu nie zna języka francuskiego. I do tej pory w tej kwestii nic się nie zmieniło, bo choć podoba jej się brzmienie tego języka i lubi słuchać Francuzów, to jej samej dużą trudność sprawia wymowa poszczególnych słów. Dlatego też i tym razem liczy na wyrozumiałość artysty, z którym będzie współpracować.

Media

Monika Mrozowska: Wcieliłam się w rolę prowadzącej formatu youtubowo-instagramowego. Testuję menu w restauracjach i rozmawiam z ciekawymi gośćmi

W rozmowie z agencją Newseria Lifestyle aktorka zdradza, że zawodowo jest teraz mocno zaangażowana w dwa projekty. Pracuje nad kolekcją bielizny dla znanej marki i nad kanałem wideo, w którym będzie testowała menu w różnych warszawskich restauracjach i rozmawiała z ciekawymi gośćmi. Przed wakacjami Monika Mrozowska zaskoczyła też diametralną zmianą fryzury, ale jak podkreśla – ta metamorfoza nie była wyrazem ekstrawagancji, nie chodziło też o charakteryzację do nowej roli.

Transport

Pozytywne doświadczenia w podróży mogą poprawić kondycję fizyczną i psychiczną. Naukowcy zbadali to za pomocą teorii fizyki

Naukowcy z Australii sprawdzili, w jakim stopniu turystyka wpływa na naszą kondycję oraz jaki ma wpływ na ciało i psychikę. Wykorzystali do tego teorię stosowaną do tej pory w fizyce. Wnioski nie są jednoznaczne. Podróżowanie sprzyja poprawie zdrowia, pozytywnie oddziałując na najważniejsze układy w organizmie, i opóźnia proces starzenia, ale wyjazdy mogą mieć też negatywne konsekwencje, w postaci np. większego narażenia na choroby zakaźne, wypadki czy przemoc.