Komunikaty PR

Nowe bezglutenowe kabanosy Madej Wróbel

2022-06-02  |  01:00
Biuro prasowe

Wieprzowe i drobiowe kabanosy śląskiej firmy Madej Wróbel są teraz dostępne w wersji bezglutenowej, w 4 charakternych smakach. Wyróżnia je bardzo wysoka zawartość najwyższej jakości mięsa i dodatek naturalnych przypraw.

Suche cienkie kiełbaski wzięły swoją nazwę od kabana – prosiaka, którego tuczono głównie ziemniakami, aby jego mięso nabrało wykwintnego smaku. Od kiedy pojawiły się w Polsce,  produkowano je w rodzinnych masarniach właśnie z surowca najwyższej jakości.

Nie inaczej robi Madej Wróbel, który swoje Kabanosy Wieprzowe, Kabanosy z Serem, Kabanosy z Drobiem oraz Kabanosy Chili robi autentycznie po śląsku, przede wszystkim nie żałując mięsa: w 100 g gotowego produktu jest go aż 175–200 g! To kiełbaski idealne, wieprzowe lub drobiowo-wieprzowe, o charakternym smaku, który zawdzięczają dodawanym od serca przyprawom (głównie pieprzowi) oraz serowi lub papryczce chili. Ponieważ są wędzone, parzone i suszone, można bezpiecznie przechowywać je przez 48 godz. poza lodówką, w temperaturze nawet 25°C.

Ich wyjątkowym smakiem i jakością mogą teraz cieszyć się także osoby z celiakią i nietolerancją glutenu oraz stosujące dietę bezglutenową. Kabanosy uzyskały bowiem prawo do używania symbolu Przekreślonego Kłosa, licencjonowanego znaku przyznawanego jedynie tym produktom, które przeszły rygorystyczny proces kontroli i są regularnie badane.

Idealnie sprawdzą się jako bezpieczna przekąska na wynos, nawet w ciepłe dni i wieczory w plenerze. Ze względu na dość dużą zawartość białka, docenią je osoby aktywne fizyczne, które po wysiłku (np. górskiej wędrówce czy treningu) muszą zjeść coś treściwego, aby zregenerować siły. Świetne do schrupania w czasie krótkiej przerwy w szkole. Wreszcie przydadzą się wszystkim osobom, które nie mogą sobie pozwolić na dłuższy posiłek w czasie pracy.

Wszystkie kabanosy zostały zapakowane w najbezpieczniejszej i przedłużającej świeżość atmosferze ochronnej. Biały nalot na osłonkach jest naturalnym wynikiem procesu suszenia. Po otwarciu opakowania należy przechowywać je w temp. 2–25°C i zjeść w ciągu 48 godz.

Kabanosy wieprzowe mają wyrazisty smak i aromat. 100 g wyprodukowano z 200 g mięsa wieprzowego. Świetne do koreczków – z oliwką, serem i awokado albo korniszonem i kostką twardego żółtego sera.

Aromatyczne kabanosy z serem są bardzo przyjemne w smaku. 100 g produktu powstało ze 175 g mięsa (117 g z kurczaka i 58 g wieprzowego). Idealnie smakują z dipami. Można także owinąć je wąskim paskiem francuskiego ciasta i krótko zapiec.

Kabanosy z drobiem są chude i delikatne, można je podawać dzieciom np. w formie zabawnych przekąsek – „miotełek”: jeden koniec kabanosa należy owinąć plasterkiem sera ponacinanego w paski i przywiązać kawałkiem szczypiorku.

Kabanosy z chili są pełne charakteru. Pasują do tapas, czyli przekąsek w hiszpańskim stylu, koniecznie z pomidorową salsą, bagietką i czerwonym winem!

Newseria nie ponosi odpowiedzialności za treści oraz inne materiały (np. infografiki, zdjęcia) przekazywane w „Biurze Prasowym”, których autorami są zarejestrowani użytkownicy tacy jak agencje PR, firmy czy instytucje państwowe.
Ostatnio dodane
komunikaty PR z wybranej przez Ciebie kategorii
Żywienie Skyry – codzienna dawka mocy, z Piątnicy, no bo skąd! Biuro prasowe
2024-12-31 | 10:00

Skyry – codzienna dawka mocy, z Piątnicy, no bo skąd!

Wraz z nowym rokiem OSM Piątnica powraca z kampanią reklamową „Przejdź na dobrą stronę mocy”, promującą Skyry – jogurty typu islandzkiego. Dzięki wysokiej zawartości
Żywienie Ciasta na sylwestrowy stół
2024-12-30 | 14:50

Ciasta na sylwestrowy stół

Ile ciast potrzeba na świąteczno-noworoczny stół, aby domownicy byli zadowoleni? Wszystko zależy od liczby zaproszonych gości, ale jesteśmy pewni, że często wystarczy jedno ciasto,
Żywienie Marnowanie żywności w święta: wyrzucamy 1,6 kg jedzenia na osobę [BADANIE]
2024-12-23 | 12:00

Marnowanie żywności w święta: wyrzucamy 1,6 kg jedzenia na osobę [BADANIE]

Aż 83% Polaków wyrzuca jedzenie świąteczne między 23 a 30 grudnia. To przekłada się na 61,7 tys. ton, czyli aż 1,6 kg na osobę. Choć najczęściej wyrzucaną kategorią

Kalendarium

Więcej ważnych informacji

Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Muzyka

Dawid Kwiatkowski: Padłem ofiarą oszustów, którzy na mnie nieuczciwie zarabiali. Teraz jestem też swoim księgowym, liczę pieniądze i sprawdzam umowy

Artysta przyznaje, że w branży muzycznej są ludzie, którzy zamiast wspierać młodych wykonawców w budowaniu kariery, po prostu chcą tylko zarobić na swoich „podopiecznych”. Dawid Kwiatkowski przestrzega więc wszystkich, którzy stają na scenie „Must Be the Music” i innych talent show, by nie ufali każdemu, kto się do nich odezwie po programie i zaproponuję współpracę, bo bardzo możliwe, że będzie mu zależało tylko na tym, by wykorzystać ich „pięć minut” dla własnych korzyści. On sam również padł ofiarą takich oszustów i musiał walczyć z nimi w sądzie.

Prawo

Tak zwana sztuczna twórczość coraz popularniejsza. Wyzwaniem pozostają kwestie praw autorskich

Rosnąca popularność narzędzi AI spowodowała, że powstaje coraz więcej „dzieł sztuki”, będących wytworem działania algorytmów, które potrafią m.in. tworzyć muzykę dopasowaną do preferencji i nastroju, malować obrazy, a nawet pisać poezję czy scenariusze filmowe. To rodzi szereg wyzwań dotyczących praw autorskich. Są także wątpliwości dotyczące ochrony dzieł, z których AI się uczy. Narzucanie prawnych zakazów i obostrzeń może jednak nie przynieść efektów.

Podróże

Radosław Majdan: W Grecji zaginęła mi walizka. To jest kraj lekkoduchów, wszystko odkładają na jutro, a pracę traktują drugorzędnie

Były piłkarz przyznaje, że z perspektywy uczestników program „Mistrzowskie pojedynki. Eternal Glory” to bardzo wymagające przedsięwzięcie. Dla niego ten format okazał się nie tylko testem fizycznym, ale także emocjonalnym, bo trzeba było stawić czoła zarówno rywalom, jak i własnym słabościom. Radosław Majdan zdradza też, że emocji nie brakowało już na lotnisku. Tuż po przylocie do Grecji okazało się bowiem, że jego walizka zaginęła. Na szczęście miał przy sobie kilka zapasowych ubrań.