Komunikaty PR

Salad Story z nowym lokalem. Sieć otwiera się w warszawskim biurowcu Forest

2024-10-21  |  08:00

Kolejna restauracja sieci Salad Story otwiera się już 21 października w warszawskim biurowcu Forest.  W odpowiedzi na potrzeby pracujących w budynku osób, w ofercie dostępne będą również dania śniadaniowe. To już trzecia restauracja z rozszerzonym menu.

Salad Story, sieć restauracji, oferująca zdrowe dania na bazie warzyw i sezonowych produktów, otwiera się w kolejnej lokalizacji. Tym razem jest to pełen roślinności biurowiec Forest, mieszczący się przy ul. Burakowskiej 14 w Warszawie. W dniu otwarcia na gości czekać będzie poczęstunek, składający się z pysznych soków i ciasta, które na co dzień znajdują się w ofercie Salad Story. Dla najmłodszych przygotowano kolorowe balony.

Na śniadanie do Salad Story

Klienci restauracji w Foreście będą mogli zjeść nie tylko klasyczne menu Salad Story, które składa się z sałatek, bowli, wrapów, zup i soków, ale również skorzystać z oferty śniadaniowej. Codziennie do godziny 12, można będzie kupić wrapa lub bowla z jajecznicą, a także kanapki i kawę. To trzeci lokal Salad Story, w którym dostępne będzie menu śniadaniowe.

Nasz nowy punkt znajduje się w prestiżowym biurowcu Forest, gdzie jako jedni z nielicznych będziemy serwować pyszne i zdrowe śniadania. Jest to odpowiedź na potrzeby pracowników, którzy często w natłoku porannych obowiązków zapominają o zjedzeniu czegoś przed wyjściem z domu i śniadaniem zajmują się dopiero w drodze do pracy. Dodatkowo dzięki Salad Story będą też mogli zjeść pożywny i smaczny lunch, bez konieczności dalekich poszukiwań punktu gastronomicznego – mówi Adrian Karczewski, Store Manager Salad Story w Forest Warszawa.

Wybór biurowca Forest na kolejną lokalizację Salad Story był nieprzypadkowy. Budynek słynie z bogatej roślinności, która porasta zarówno ogród na dachu, jak i wewnętrzne patio. Obie części są ogólnodostępne, przez co dają przechodniom odrobinę wytchnienia od wielkomiejskiego zgiełku. Łączą się również z wartościami marki Salad Story, dla której ważne jest dbanie o zdrowie klientów.

 

                                                                                           ***

Salad Story powstało 2007 roku i obecnie jest to największa sieć restauracji serwujących zdrowe i szybkie posiłki w Polsce. Firma konsekwentnie realizuje misję serwowania zdrowego jedzenia zrzeszając już ponad 50 lokali gastronomicznych znajdujących się głównie w największych centrach handlowych w kraju. Marka karmi swoich gości z miłością do natury, współpracuje z polskimi dostawcami oraz korzysta z lokalnych upraw rolnych tam, gdzie jest to możliwe. Sieć jest zarządzana przez współzałożycielkę i pasjonatkę Anię Krajewską, która osobiście kreuje smaki i kompozycje dostępne w restauracjach, szuka nowych trendów i wprowadza je do Salad Story oraz pilnuje wartości i tego co od początku było najważniejsze, czyli misji zmieniania świata na lepsze, przez dobre zdrowe jedzenie.

Newseria nie ponosi odpowiedzialności za treści oraz inne materiały (np. infografiki, zdjęcia) przekazywane w „Biurze Prasowym”, których autorami są zarejestrowani użytkownicy tacy jak agencje PR, firmy czy instytucje państwowe.
Ostatnio dodane
komunikaty PR z wybranej przez Ciebie kategorii
Żywienie Unsplash
2025-07-31 | 06:00

NDP i brak wzajemności standardów –pięta Achillesa unijnej polityki handlowej

W raporcie Równi i równiejsi? Czas na środki lustrzane w handlu produktami rolnymi pisano o podwójnych standardach w polityce UE dotyczącej
Żywienie Jak pestycydy trafiają na nasze stoły? - nowy raport ujawnia niespójności w polityce UE
2025-06-30 | 06:00

Jak pestycydy trafiają na nasze stoły? - nowy raport ujawnia niespójności w polityce UE

Czy pestycydy wracają na nasze stoły? Najnowszy raport rzuca światło na poważne niespójności w polityce rolnej i handlowej Unii Europejskiej. Analiza wskazuje, że mimo
Żywienie Czy dzieci mogą jeść pieczarki i od jakiego wieku jest to bezpieczne?
2025-06-26 | 15:00

Czy dzieci mogą jeść pieczarki i od jakiego wieku jest to bezpieczne?

Pieczarki to jedne z najczęściej wybieranych grzybów w polskich domach – są delikatne w smaku, łatwe w przygotowaniu i dostępne przez cały rok. Ale

Więcej ważnych informacji

Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Media

Polityka

Niemal 2 mln Polaków jest zagrożonych skrajnym ubóstwem. Są duże trudności w mierzeniu skali tego zjawiska

W 2024 roku w Polsce nastąpiło zmniejszenie zasięgu zagrożenia ubóstwem skrajnym o 1,4 pp. – z 6,6 proc. rok wcześniej do 5,2 proc. Jest to jednak mniejszy spadek niż wzrost odnotowany pomiędzy 2022 a 2023 rokiem – wynika z danych Głównego Urzędu Statystycznego. W 2024 roku zwiększył się jednak zasięg zagrożenia ubóstwem relatywnym (do 13,3 proc.) i zmniejszył ubóstwem ustawowym – do poziomu 2,6 proc. Miliony Polaków wciąż nie realizują potrzeb na podstawowym poziomie, co może powodować konsekwencje polityczne i społeczne. Eksperci apelują o wprowadzenie obiektywnych miar ubóstwa, co ma pomóc w jego zwalczaniu.

Media

Edyta Herbuś: Ostatnio bardziej koncentrowałam się na aktorskim rozwoju w teatrze. Teraz znowu zawołała mnie telewizja i jest to czas fajnego odświeżenia

Tancerka robi sobie przerwę od teatralnej sceny i cieszy się, że teraz będzie jej więcej w telewizji. Ostatnie tygodnie spędza przede wszystkim na planie produkcji realizowanych dla Polsatu. Swoich sił próbuje między innymi w 22. edycji programu „Twoja twarz brzmi znajomo”. Będzie ją można oglądać również w nowych odcinkach serialu „Przyjaciółki”. Edyta Herbuś zaznacza jednak, że niezależnie od tego, jak bardzo jest zajęta, zawsze znajdzie chwilę, by potańczyć czy stworzyć spontaniczny układ choreograficzny.