Komunikaty PR

Świąteczny Jarmark „Żuławskie Smaki” w CH Osowa

2020-12-04  |  08:50
Biuro prasowe
Kontakt

Katarzyna Bagińska
Publicon Sp. z.o.o.

Świdnicka
50-066 Wrocław
k.baginska|publicon.pl| |k.baginska|publicon.pl
693260235
www.publicon.pl

Dziś i jutro, 4 i 5 grudnia, odbędzie się świąteczny Jarmark Żuławskie Smaki w CH Osowa, promujący ekologiczną żywność produkowaną tradycyjnymi i ekologicznymi metodami. Podczas targu będzie można zaopatrzyć się w  przepyszne specjały idealne na nadchodzące święta Bożego Narodzenia.  W ciągu dwóch dni klienci CH Osowa będą mogli kupić m.in. tradycyjne wędliny, pieczywo, miody i dania kuchni tradycyjnej.

 

Na wigilijny stół

Wigilia zbliża się wielkimi krokami. Warto zadbać o to, aby na świątecznym stole nie zabrakło wyjątkowych potraw. Od piątku do soboty, w godzinach otwarcia Centrum Handlowego Osowa, będzie można zaopatrzyć się w produkty takie jak: wędliny, świąteczne wypieki, powidła oraz domową kuchnię prosto od lokalnych, ekologicznych gospodarstw. 

 

Produkty z domowych manufaktur

Do 5 grudnia wystawcy będą oferować swoje ekologiczne produkty związane ze zbliżającymi się świętami: kiszonki z Żuławskiej Zagrody, będące prawdziwą bombą witaminową, pełen wartości odżywczych nabiał prosto od Serów Witka, aromatyczne ciasta i wypieki Słodkiego Zakątka zrobione z wyłącznie naturalnych składników oraz mnóstwo innych tradycyjnych potraw. Nie zabraknie też naturalnych produktów z Tłoczni Olejowej, a przede wszystkim domowej kuchni Pani Halinki ze znanymi i lubianymi pierogami w wielu smakach. Zdrowe produkty prosto z domowych manufaktur idealnie wypełnią wigilijne stoły.

Dodatkowo w grudniu odbędzie się także jeszcze jarmark świąteczny w dniach 18-23.12.

 

Ostatni dzwonek na świąteczne zakupy

Jarmark Żuławskie Smaki rozpocznie się 4 grudnia i potrwa do 5 grudnia. Będzie dostępny dla wszystkich odwiedzających CH Osowa w godzinach otwarcia galerii. Sprzedaż produktów będzie odbywać się z zachowaniem obecnych wymogów sanitarnych, na stoiskach znajdą się środki do dezynfekcji, a personel centrum będzie dbał o najwyższy standard czystości. 

 

Wystawcy grudniowej edycji „Żuławskie Smaki”:

  • Żuławska Zagroda (kiszonki)
  • Pierogi Halinki (pierogi w różnych smakach, na słodko i w wersji wytrawnej)
  • Słodki Zakątek (ciasta i wypieki)
  • Sery Witka
  • Domowe Przysmaki 
  • Marek Dłużniewski (dynie i czosnek)
Newseria nie ponosi odpowiedzialności za treści oraz inne materiały (np. infografiki, zdjęcia) przekazywane w „Biurze Prasowym”, których autorami są zarejestrowani użytkownicy tacy jak agencje PR, firmy czy instytucje państwowe.
Źródło informacji: Publicon Sp. z.o.o.
Ostatnio dodane
komunikaty PR z wybranej przez Ciebie kategorii
Żywienie Jak pestycydy trafiają na nasze stoły? - nowy raport ujawnia niespójności w polityce UE Biuro prasowe
2025-06-30 | 06:00

Jak pestycydy trafiają na nasze stoły? - nowy raport ujawnia niespójności w polityce UE

Czy pestycydy wracają na nasze stoły? Najnowszy raport rzuca światło na poważne niespójności w polityce rolnej i handlowej Unii Europejskiej. Analiza wskazuje, że mimo
Żywienie Czy dzieci mogą jeść pieczarki i od jakiego wieku jest to bezpieczne?
2025-06-26 | 15:00

Czy dzieci mogą jeść pieczarki i od jakiego wieku jest to bezpieczne?

Pieczarki to jedne z najczęściej wybieranych grzybów w polskich domach – są delikatne w smaku, łatwe w przygotowaniu i dostępne przez cały rok. Ale
Żywienie Polacy mylą piwo alkoholowe i bezalkoholowe - połowa z nich chce zakazu reklamy dla obu wariantów
2025-04-29 | 06:00

Polacy mylą piwo alkoholowe i bezalkoholowe - połowa z nich chce zakazu reklamy dla obu wariantów

Problem z odróżnieniem piw alkoholowych i bezalkoholowych, potrzeba wyraźnego zróżnicowania opakowań dla obu wariantów oraz całkowity zakaz reklamy

Więcej ważnych informacji

Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Podróże

Problemy społeczne

Stres w życiu zawodowym może działać destrukcyjnie. O profilaktykę muszą zadbać zarówno pracownicy, jak i pracodawcy

Co czwarty Polak doświadcza w pracy wysokiego lub bardzo wysokiego stresu, a trzech na czterech pracowników znajduje się w stresowej sytuacji zawodowej przynajmniej raz w tygodniu – wynika z badań Instytutu Psychologii Stresu. Najwyższy poziom częstego stresu dotyczy kobiet i pracowników powyżej 55. roku życia. To grupy najbardziej narażone na poczucie przeciążenia obowiązkami zawodowymi, co odbija się na ich zdrowiu fizycznym i psychicznym, a w kontekście społecznym niesie ze sobą poważne skutki ekonomiczne. W Unii Europejskiej stres zabija rocznie nawet 10 tys. osób.

Gwiazdy

Maciej Dowbor: Ostatnio kupiłem zdalnie sterowane motorówki dla córki. Ten wspólnie spędzony czas pozwala oderwać dzieci od smartfonów

Zdaniem prezentera nawet niepozorny gadżet może pomóc w budowaniu relacji ze swoimi pociechami i tworzeniu pięknych wspomnień. On sam przekonał się o tym, kiedy jego siedmioletnia córka chętnie zaczęła się bawić małymi, zdalnie sterowanymi motorówkami. Teraz kolekcja systematycznie się powiększa, a w zabawie bierze udział cała rodzina.