Tawerna Pepe Verde w Manufakturze obchodzi swoje 18. urodziny!
Już w środę, 18 września, przeniesiemy się w czasie! Z okazji 18. urodzin Tawerna Pepe Verde zaserwuje Gościom dania cieszące się popularnością w 2006 roku i przywróci ceny sprzed 18 lat!
Na ten jeden dzień powrócimy do przeszłości, by spróbować jak smakowały i ile kosztowały ulubione dania Gości Tawerny Pepe Verde 18 lat temu. Jedna z pierwszych restauracji powstałych w Manufakturze, jest efektem zamiłowania właścicieli do dobrego jedzenia i żeglarstwa. W menu króluje kuchnia śródziemnomorska. Specjalnością restauracji jest pizza na cienkim cieście wypiekana w piecu opalanym drewnem.
W urodzinowym menu znajdzie się:
– Sałatka boczek z rukolą 15,90 zł
– Tagliatelle z serem brie 16,90 zł
– Penne z krewetkami 17,90 zł
– Kurczak w sosie szafranowym 13,90 zł
– Uczta kapitańska – 1 kg ryb i dodatków 49,90 zł
– Pizza kapitańska (2006) 18,50 zł
– Pizza tuńczykowa 16,50 zł.
Promocja obowiązywać będzie tylko w środę (18.09) do wyczerpania zapasów. Na ten dzień restauracja nie przyjmuje rezerwacji.

Polacy mylą piwo alkoholowe i bezalkoholowe - połowa z nich chce zakazu reklamy dla obu wariantów

Wzrasta rynek świeżej żywności online – w Markecie Świeżości DPD już ponad 70 partnerów

Międzynarodowy Dzień Szczęścia i tiramisu – przypadek czy przeznaczenie?
Kalendarium
Więcej ważnych informacji
Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Muzyka

Mietek Szcześniak: Gdybym chciał zbudować karierę, tobym ją budował. Nigdy o tym nie myślałem, zawsze po prostu chciałem muzykować
Wokalista zaznacza, że płyta „Brothers”, którą nagrał z czarnoskórym chórem, to efekt jego amerykańskiej przygody. Nie planuje robić kariery za granicą, ale z entuzjazmem przyjął propozycję współpracy z ludźmi, którzy tak jak on kochają śpiewać i muzykować. Krążek utrzymany jest w klimacie starego rhytm’n’bluesa, gospelu i soulu. Producentem jest H.B. Barnum, który przez trzy dekady był kierownikiem muzycznym Arethy Franklin i produkował albumy Franka Sinatry.
Farmacja
Konieczna większa edukacja na temat dbania o zdrowie i dostępnych leków. To kluczowe dla rozwoju samoleczenia

Osoba o niskim poziomie świadomości zdrowotnej zapłaci ostatecznie za opiekę medyczną trzy razy tyle, ile osoba, która wie na ten temat więcej – wskazuje Jonathan Workman z AESGP. Świadomość to ważny element samoleczenia, czyli samodzielnego dbania o zdrowie i zajmowania się drobnymi dolegliwościami, które pełni coraz istotniejszą funkcję w przeciążonym systemie ochrony zdrowia. Dlatego eksperci wskazują na konieczność prowadzenia szeroko zakrojonych kampanii zdrowotnych, a w działania edukacyjne powinny się włączyć zarówno firmy farmaceutyczne, personel medyczny, jak i rząd.
Moda
Anna Powierza: Nie lubię kupować nowych rzeczy. Śpię w pościeli po mojej babci i używam ręczników po mojej mamie

Aktorka wyznaje zasadę: zanim coś wyrzucisz na śmietnik, upewnij się, czy nie da się tego jeszcze w jakiś sposób wykorzystać. Jak przekonuje, ona sama nadal używa pościeli po babci czy ręczników po mamie. Anna Powierza nie zapełnia też po brzegi swojej szafy i nie musi koniecznie mieć tego, co właśnie jest modne. Preferuje ubrania ponadczasowe, które śmiało można założyć kilka razy i zawsze wygląda się w nich dobrze.