Mówi: | Magda Gessler |
Funkcja: | restauratorka |
Magda Gessler stworzyła swoje suplementy diety. Chce, żeby ludzie mieli tyle energii, co ona
Restauratorka zdradza, że suplementy marki Panawit sygnowane jej wizerunkiem są właśnie w trakcie produkcji. Gwiazda „Kuchennych Rewolucji” czuwała nad precyzyjnym doborem składników i wierzy, że preparaty będą w 100 proc. skuteczne – dodadzą energii i motywacji do działania. Ona sama jest najlepszym przykładem na to, że przez wiele godzin można działać z dużym wigorem, pod warunkiem że organizm ma dostarczoną odpowiednią ilość witamin i minerałów.
Magda Gessler podkreśla, że obecnie tempo życia jest bardzo szybkie, nasz organizm każdego dnia wystawiany jest na próbę, a jego zapotrzebowanie na odpowiednie witaminy i mikroelementy jest ogromne. Ruch i dieta bardzo często okazują się niewystarczające, dlatego warto sięgać po najlepsze suplementy diety. Restauratorka bez wahania przyjęła więc propozycję współpracy z marką Panawit przy tworzeniu nowej linii preparatów.
– Suplementy Panawit są dla wszystkich. Jest ich około czterdzieści i dla każdej grupy wiekowej są inne, więc wszyscy coś dla siebie znajdą. Natomiast teraz produkują się te stricte moje, z moim wizerunkiem, z moją siłą i moim powerem. Bardzo dużo rzeczy jest jeszcze w laboratoriach, ale będę po kolei to wszystko promować – mówi agencji Newseria Magda Gessler, restauratorka.
Pomimo ogromu obowiązków i niezliczonych projektów restauratorka emanuje pozytywną energią i żywiołowością. Jak sama zdradza część tej energii zawdzięcza uzupełnianiu diety suplementami.
– Wyróżniają się tym, że były bardzo starannie dobierane. Są próbowane na mnie i działają. Nie jest to tylko piękne opakowanie i coś w środku, lecz także coś we mnie. Rzeczywiście daje to rezultaty, że chce się żyć dobrze. Mimo że wstałam dzisiaj o 6.00 i spałam cztery godziny – mówi Magda Gessler.
Magda Gessler podkreśla, że jej suplementy odpowiadają na potrzeby i oczekiwania ludzi w każdym wieku. W pełni przebadane, wysokiej jakości preparaty uzupełniają dobowe zapotrzebowanie organizmu na witaminy i minerały.
– Chodzi o to, żeby człowiek czuł się dobrze, żeby w miejscu, gdzie jest bardzo duże zanieczyszczenie powietrza, to zanieczyszczenie było mniej odczuwalne, żeby po dużej kuracji antybiotykami flora bakteryjna była odpowiednia. Już taki probiotyk jest, są ich aż trzy rodzaje. Wydaje mi się, że trzeba stabilizować swoją energię, swoje ciało, a te probiotyki robią takie zmiany, które pozwalają nam dobrze żyć – mówi Magda Gessler.
Producenci Panawitu tłumaczą, że dzięki zbilansowanej diecie i odpowiedniej suplementacji witamin można uniknąć wielu chorób. Niekiedy rozwijają się one przez lata na skutek spożywania nadmiernej lub zbyt małej ilości określonych składników odżywczych. Początkowo objawiają się przemęczeniem, utratą lub przyrostem wagi, osłabieniem włosów i paznokci, rozdrażnieniem i złym samopoczuciem. Ostatecznie potrafią się przerodzić w poważne choroby cywilizacyjne.
Czytaj także
- 2025-06-04: Rusza ważna inwestycja w Ustce. Nowa baza będzie zapleczem serwisowym dla morskich farm wiatrowych [AUDIO]
- 2025-06-02: UE zmienia podejście do transformacji energetycznej i łączy ją z konkurencyjnością. To zasługa polskiej prezydencji
- 2025-05-27: Doda: Udało mi się całkowicie zwalczyć przyczynę Hashimoto, a nie tylko skutki tej choroby. Nadal będę się dzielić moimi doświadczeniami i nie dam się zastraszyć
- 2025-05-14: Blackout w Hiszpanii i Portugalii ujawnił braki europejskiego systemu elektroenergetycznego. Niezbędna modernizacja sieci i połączeń między krajami
- 2025-04-30: Zielona transformacja wiąże się z dodatkowymi kosztami. Mimo to firmy traktują ją jako szansę dla siebie i Europy
- 2025-04-29: Rozwój sztucznej inteligencji drastycznie zwiększa zapotrzebowanie na energię. Rozwiązaniem są zrównoważone centra danych
- 2025-03-28: Enea zapowiada kolejne zielone inwestycje. Do 2035 roku chce mieć prawie 5 GW mocy zainstalowanej w OZE
- 2025-03-26: Patricia Kazadi: To będzie bardzo pracowita wiosna. Pracuję nad własną muzyką
- 2025-03-18: Sylwia Bomba: W liceum nikt nie miał odwagi prosto w oczy nazwać mnie grubasem. Ale jak szłam korytarzem, to czułam śmiechy za moimi plecami
- 2025-03-18: Model przewagi gospodarczej polskich firm oparty na taniej sile roboczej się wyczerpuje. Pora na konkurowanie marką i innowacją
Więcej ważnych informacji
Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Gwiazdy

Maciej Dowbor: Ostatnio kupiłem zdalnie sterowane motorówki dla córki. Ten wspólnie spędzony czas pozwala oderwać dzieci od smartfonów
Zdaniem prezentera nawet niepozorny gadżet może pomóc w budowaniu relacji ze swoimi pociechami i tworzeniu pięknych wspomnień. On sam przekonał się o tym, kiedy jego siedmioletnia córka chętnie zaczęła się bawić małymi, zdalnie sterowanymi motorówkami. Teraz kolekcja systematycznie się powiększa, a w zabawie bierze udział cała rodzina.
Problemy społeczne
Od lipca ułatwienia w dostępie do terapii dla osób z przewlekłą chorobą nerek. Eksperci apelują o włączenie dietetyków w proces leczenia

Na przewlekłą chorobę nerek cierpi nawet ponad 4,7 mln osób. Według prognoz WHO liczba pacjentów wymagających dializ będzie szybko rosnąć. Niskobiałkowa dieta w połączeniu z leczeniem farmakologicznym obejmującym ketoanalogi aminokwasów może znacząco opóźnić konieczność rozpoczęcia dializoterapii. Od 1 lipca Ministerstwo Zdrowia ułatwia dostęp do terapii. Zmiany mają odciążyć specjalistów, dostosować program do codziennej praktyki lekarskiej i uprościć dostęp do terapii.
Żywienie
Dorota Szelągowska: W moim rodzinnym domu się nie przelewało. Od mamy i babci się nauczyłam, jak ugotować coś z niczego

Prezenterka zaznacza, że dużo czasu spędza w kuchni i jak przekonuje, zawsze da się przyrządzić coś smacznego, nawet gdy pod ręką nie ma zbyt wielu produktów. Tego nauczyła się w rodzinnym domu. Dorota Szelągowska uwielbia kulinarne eksperymenty, dlatego też chętnie podgląda, jak gotują inni i z ich pomysłów również czerpie inspiracje.