Newsy

Marcelina Szlachcic: Dzięki Dawidowi Kwiatkowskiemu nauczyłam się współpracować na scenie

2020-02-14  |  06:11

Młoda wokalista podkreśla, że udział w pierwszej edycji „The Voice Kids” był dla niej przygodą, dzięki której dużo się nauczyła. W trakcie popularnego talent show była członkiem drużyny Dawida Kwiatkowskiego. Wspomina, że dzięki trenerowi udoskonaliła warsztat wokalny oraz nabyła nowe umiejętności. Dowiedziała się także, na czym polega współpraca, niezwykle pomocna podczas występów scenicznych.

Szlachcic przyznaje, że Dawid Kwiatkowski jest nie tylko zdolnym wokalistą i nauczycielem, lecz także sympatycznym i empatycznym człowiekiem. To sprawia, że nauka pod jego czujnym okiem była przyjemna oraz owocna.

Dawid jest bardzo miłą osobą. Naprawdę fajnie się z nim pracowało i serdecznie go pozdrawiam – mówi w rozmowie z Agencją Newseria Lifestyle Marcelina Szlachcic.

Udział w „The Voice Kids” pozwolił wokalistce rozwinąć skrzydła i rozpocząć karierę. Marcelina Szlachcic zadebiutowała na muzycznym rynku tuż po zakończeniu talent show utworem zatytułowanym „Wielkie plany”. Niedawno premierę miał jej najnowszy singiel „Q&A”. Szlachcic mimo młodego wieku nie może narzekać na brak pracy i obowiązków. Zajmuje się bowiem komponowaniem repertuaru, który znajdzie się na jej debiutanckiej płycie. Mimo że na co dzień występuje solo, tłumaczy, że Kwiatkowski pokazał jej, jak ważna jest umiejętność pracy w zespole.

Dawid nauczył nas współpracować na scenie. Pamiętam pierwsze próby z Kubą i Gabrysią przed bitwą, każdy myślał o sobie, ponieważ chciał wygrać. Później Dawid wziął nas na bok i powiedział,  że musimy pracować razem – być tercetem. Myślę, że właśnie to nauczyło mnie pracy grupowej – tłumaczy wokalistka.

Czytaj także

Kalendarium

Więcej ważnych informacji

Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Handel

Przed świętami Polacy wydają na ryby nawet dwa razy więcej niż w innych miesiącach. Konsumenci powinni sprawdzać, czy pochodzą one ze zrównoważonych połowów

Święta Bożego Narodzenia, łączone tradycyjnie z potrawami z karpia, śledzi oraz „​rybą po grecku”, sprawiają, że wydatki Polaków na ryby są pod koniec roku nawet dwukrotnie wyższe niż średnio w innych miesiącach. – Wybór gatunku i rodzaju ryby ma znaczenie nie tylko dla smaku wigilijnych potraw, ale też dla kondycji rybołówstwa – przypominają eksperci MSC i radzą, by wybierać produktu z niebieskim logo organizacji, świadczącym o tym, że ryba pochodzi ze zrównoważonych połowów.