Newsy

Natalia Zastępa: Nie żałuję niczego. Jestem ogromną szczęściarą, a moje marzenia się spełniają

2019-07-18  |  06:12

Debiutancki singiel Natalii Zastępy „Za późno” ma w serwisie YouTube ponad 5 milionów odtworzeń. „Nie żałuję”, kolejny utwór, to odmienna brzmieniowo kompozycja, ale już podbija serca fanów. Wokalistka tłumaczy, że swingujący kawałek niesie optymistyczne przesłanie, żeby czerpać z życia, ile się da, a wszystko, co nas spotyka – gorsze i lepsze chwile –mają wpływ na to, kim jesteśmy teraz.

Nowy singiel Natalii Zastępy muzycznie nawiązuje do szlachetnego retro popu i udowadnia, że wokalistka doskonale sprawdza się także w pogodnym repertuarze. 

– Mój najnowszy singiel nosi tytuł „Nie żałuję”. Jest to piosenka o tym, aby chwytać życie takim, jakie jest, i przyjmować niektóre sytuacje, z którymi możemy czasami się nie zgadzać, ale trzeba je przyjmować i kochać to życie. I to, co nas spotyka, kształtuje to, kim jesteśmy teraz. Pamiętajmy o tym, ma to duże znaczenie – mówi agencji Newseria Lifestyle Natalia Zastępa.

Natalia Zastępa podkreśla, że nie chodzi jej tylko o to, aby swoim utworem skłonić odbiorców do przemyśleń i refleksji, ale przede wszystkim zachęcić ich do celebrowania życia i czerpania radości z najmniejszych rzeczy.

– Nie żałuję niczego. Szczerze mówiąc, jestem ogromną szczęściarą, tak odbieram swoje życie i nie mam naprawdę na co narzekać, moje marzenia się spełniają, moje cele, idę cały czas do przodu, jestem raczej pozytywnie nastawiona, więc jakby wszystko układa się po mojej myśli – mówi Natalia Zastępa.

Piosenkarka teraz zamierza się skupić na promocji singla „Nie żałuję”. W planach są też kolejne utwory i trasa koncertowa.

– Na pewno będą koncerty i praca nad następnymi numerami. To jest mój priorytet w tym momencie i będzie przez najbliższe kilka miesięcy. Kolejny singiel, mam nadzieję, że ukaże się w okolicach końca wakacji, może we wrześniu. Ale wolę też nie zapowiadać tak na sto procent, bo to różnie może być. Bardzo bym prosiła o cierpliwość – mówi wokalistka.

Natalia Zastępa jest finalistką pierwszej edycji programu „The Voice Kids” oraz finalistką dziewiątej edycji „The Voice of Poland”

Czytaj także

Kalendarium

Więcej ważnych informacji

Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Moda

Klaudia Zioberczyk: Doszłam już do takiego momentu, że jak wchodzę do sklepu, to mówię: wcale tego nie potrzebuję. Teraz stawiam na jakość, a nie na ilość

Modelka zdaje sobie sprawę z tego, że trzeba być bardzo ostrożnym, by nie dać się nabrać na różne sztuczki marketingowe, nie ulegać czarowi wyprzedaży i promocji, a zamiast tego kompletować swoją garderobę z ponadczasowych zestawów, które będzie można wykorzystać na różne okazje. Klaudia Zioberczyk uważa, że greenwashing, czyli wywoływanie u konsumentów poszukujących towarów eko mylnego wrażenia, że oferowany produkt taki właśnie jest, to nieuczciwa praktyka. Temu zjawisku postanowiła więc dokładnie się przyjrzeć w swojej pracy magisterskiej.

Konsument

Możliwość zakupu online może zachęcić kolejne grupy Polaków do ubezpieczeń zdrowotnych. Dziś korzysta z nich już prawie 5,5 mln osób

Polska jest jednym z liderów Europy w obszarze cyfryzacji sektora usług medycznych. Świadczą o tym m.in. popularność elektronicznych narzędzi zapewniających dostęp do danych zdrowotnych, e-recept czy wirtualna diagnostyka. Polacy są też otwarci na innowacje w zakresie ubezpieczeń zdrowotnych, z których korzysta już blisko 5,5 mln osób. Za pomocą nowej cyfrowej platformy Medicover chce zachęcić klientów do samodzielnej konfiguracji i zakupu polis online.

Żywienie

Wiktor Dyduła: Praca w charakterze kelnera jest bardzo ciężka fizycznie i psychicznie. Dlatego trzeba dawać napiwki, bo nawet 5 zł może zrobić komuś dzień

Zanim usłyszała o nim cała Polska, Wiktor Dyduła zarabiał między innymi jako animator zabaw dla dzieci, kelner i uliczny grajek. Każde zajęcie miało swoje plusy i minusy, ale jego najbardziej cieszyło to, że dzięki nim może poznawać ciekawych ludzi. Wokalista podkreśla, że ma duży szacunek do pieniądza i prawie zawsze daje też napiwki, bo wie, że to najlepsza forma docenienia pracy tych, którzy nas obsługują w kawiarni czy restauracji.