Newsy

Radosław Liszewski: Żona nie wpuszcza mnie do kuchni. To jej królestwo

2018-01-23  |  06:06

Wokalista jest fanem zdrowego odżywiania. Rzadko sam gotuje, w domowej kuchni niepodzielnie rządzi bowiem jego żona. Lider zespołu Weekend potrafi jednak nieźle przyrządzać kilka prostych potraw, np. włoskie spaghetti.

Radosław Liszewski od dłuższego czasu stara się dbać o zdrowie i kondycję, głównie poprzez odpowiednie komponowanie codziennego jadłospisu. Przywiązuje dużą wagę do jakości jedzenia i jego wartości odżywczych, nie ukrywa jednak, że dla koncertującego muzyka przestrzeganie reguł zdrowego odżywiania nie jest łatwe.

– Jak jesteśmy w trasie tyle dni, nie będę woził ze sobą pudełek, to jest nierealne tak naprawdę. Jeżeli idziemy na jakieś jedzenie, to kalkuluję, co jem i z czym – mówi wokalista agencji informacyjnej Newseria Lifestyle.

Lider zespołu Weekend przyznaje, że na co dzień rzadko gotuje. Potrafi przyrządzić kilka prostych dań i nie ukrywa, że dobrze mu one wychodzą. Zazwyczaj jednak gotowaniem posiłków zajmuje się jego żona Dorota.

– Jest to domena mojej żony, która króluje, to jest jej enklawa, nie wpuszcza tam specjalnie nikogo do swojej kuchni – mówi Radosław Liszewski.

O gotowaniu i nie tylko wokalista opowie w nowym programie stacji Polsat „Makaronowy zawrót gotowy”. W roli gospodarzy nowego formatu widzowie zobaczą dziennikarkę Paulinę Chylewską oraz zawodnika MMA Szymona Kołeckiego, którzy w każdym odcinku wraz ze swymi gośćmi będą przygotowywać potrawy na bazie makaronu. Radosław Liszewski, wraz z tancerzem Stefano Terrazzino, będzie gościem pierwszego odcinka, którego motywem przewodnim będzie karnawał.

– Miałem rozmawiać o imprezie, a wyszło tak, że trochę porozmawialiśmy o jedzeniu. Wydawało mi się, że praktycznie nic nie wiem, ale gdy doszło do rozmowy i do samego gotowania, to jednak się okazało, że trochę wiem na temat jedzenia i gotowania – mówi wokalista.

Program „Makaronowy zawrót głowy” zadebiutuje na antenie telewizji Polsat 10 lutego o 10:40.

Czytaj także

Kalendarium

Więcej ważnych informacji

Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Partner Serwisu Zdrowie

Viatris

Media

Styl życia

Maria Sadowska: Niektórym się nie chce i zamiast malowania pisanek używają gotowych barwników albo naklejek. Dla mnie to jedna z najważniejszych tradycji świątecznych

Reżyserka podkreśla, że w kultywowaniu tradycji przygotowywania pisanek nigdy nie wybiera drogi na skróty. Nie dla niej więc gotowanie jajek w łupinach cebuli czy ozdabianie naklejkami. Maria Sadowska preferuje ręcznie malowane pisanki i tuż przed Wielkanocą angażuje do tego swoich bliskich. Jej zdaniem to doskonała okazja do pogłębienia relacji rodzinnych, a także do uruchomienia czasem uśpionych pokładów wyobraźni i kreatywności.

Handel

Polacy jedzą coraz mniej jaj. Częściej sięgają po te z chowu alternatywnego, za które są skłonni zapłacić więcej

Od 10 lat sukcesywnie rośnie udział alternatywnych systemów chowu kur niosek. Pochodzi z nich już co trzecie opakowanie jaj, choć nadal w klatkach żyje ponad 37 mln kur. Stopniowe zmiany w hodowli to skutek większej świadomości konsumentów, za którymi podąża branża HoReCa. Są oni gotowi nawet zapłacić więcej za jajka, które pochodzą z chowu nieklatkowego.